İnsan Derneği’nden, Çevre Bilinci ve Uluslararası Yardım Seferberliği
İnsan Derneği’nden, Çevre Bilinci ve Uluslararası Yardım Seferberliği
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, İnsan Derneği'nin “Kütahya’da Orman Yangınları Afet Bilincini Artırma” projesi büyük bir etki yarattı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, İnsan Derneği'nin “Kütahya’da Orman Yangınları Afet Bilincini Artırma” projesi büyük bir etki yarattı. Orman Bakanlığı, AFAD, İçişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim programı düzenlediklerini belirtirken; İnsan Derneği'nin uluslararası yardım faaliyetleri hakkında da bilgiler verildi.
İçişleri Bakanlığı’nın çağrısına istinaden başvurdukları proje kapsamında önemli bir çevre bilinci çalışmasını hayata geçirdiklerini duyuran İnsan Derneği Başkanı Muhammed Ziya Afifi yaptığı açıklamada, "Üç ilçede binden fazla öğrenciye ulaştık. Okullarda verdiğimiz seminerlerde çocuklarımıza ormanın önemi, yangınların nasıl önlenebileceği gibi konuları videolar, görseller ve Orman Bakanlığı’ndan gelen uzmanların sunumlarıyla anlattık." dedi.
Eğitimlerin ardından öğrencilerle birlikte " Gazze Ormanı"nı kurduklarını ifade eden Afifi, "Çalca Mahallesi’nde 300 fidan diktik. Ardından kent ormanında temizlik çalışması yaparak çocuklarımızla birlikte hem ormanlarımızı koruduk hem de çevre bilincini güçlendirdik." şeklinde konuştu. Afifi, "İnsan Derneği olarak doğaya ve çevreye duyarlı projeler üretmeye ve bu bilinci toplumun her kesimine yaymaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
İnsan Derneği’nden Uluslararası Yardım Seferberliği
Afifi, Gazze’de her gün 1200 kişiye sıcak yemek dağıttıklarını, su temin ettiklerini ve sağlık hizmetleri sunduklarını, sadece maddi yardım yapmanın ötesinde, insanlara umut aşılamayı hedeflediklerini; yardımın sadece fiziksel değil, psikolojik açıdan da önemli olduğunu belirten Başkan Afifi, "Gazze’de bir çuval un 500 liraya kadar çıktı. Elektrik, su ve devlet hizmetleri yok ama biz yine de yardımda bulunmaya devam ediyoruz" diyerek derneğin gönüllülük esasına dayalı fedakârlığını anlattı.
Dernek, Gazze’de 9 sağlık merkezi kurmuş ve günde ortalama 300 hastaya ücretsiz hizmet sunuyor. Ayrıca, 50 ton gıda yardımı ulaştırılmış ve çadır kamplarının yanı sıra camiler ve okullar inşa edilmiştir. İki okulda öğretmen maaşları dernek tarafından karşılanıyor, aynı zamanda çocuklara kırtasiye ve kitap desteği sağlanıyor.
Lübnan’daki çatışmalardan etkilenen 1 milyon kişiye battaniye ve yaşam malzemesi, Mısır’da ise 150 bin Filistinli için hastane giderlerinden protez desteğine kadar kapsamlı yardım sağlanıyor.- DORUK Fatma
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.