Prof. Dr. Vural Kavuncu: Kütahya’yı Sağlık Turizminin Merkezi Yapmak Mümkün
Prof. Dr. Vural Kavuncu: Kütahya’yı Sağlık Turizminin Merkezi Yapmak Mümkün
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanlığı, KSBÜ Rektörlüğü ve milletvekilliği görevlerinde Kütahya’ya sayısız hizmet kazandıran Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun bilgi ve vizyonundan faydalanmak, şehrimizin kazanımı olacaktır. Kütahya’nın sağlıkta marka şehir olma yolculuğunda özellikle termal sağlık turizminde büyük fırsat olan hemşerimiz Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun vizyoner birikimi boşa gitmemeli, Kütahya sahip çıkmalı, istifade etmelidir.
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanlığı, KSBÜ Rektörlüğü ve milletvekilliği görevlerinde Kütahya’ya sayısız hizmet kazandıran Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun bilgi ve vizyonundan faydalanmak, şehrimizin kazanımı olacaktır. Kütahya’nın sağlıkta marka şehir olma yolculuğunda özellikle termal sağlık turizminde büyük fırsat olan hemşerimiz Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun vizyoner birikimi boşa gitmemeli, Kütahya sahip çıkmalı, istifade etmelidir.
Prof. Dr. Vural Kavuncu: “Hayalim değil, artık hedefim”
Kütahya’da hayata geçirilen fizik tedavi hastanesi projesi, Türkiye’de benzeri olmayan bir şehir hastanesi modeliyle dikkat çekiyor. Projenin mimarlarından, önceki dönem Kütahya Milletvekili ve KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, yıllar süren emeğini ve vizyonunu kamuoyuyla paylaştı.
“Şehir Hastanesi mi, Şehir Efsanesi mi?”
Prof. Dr. Kavuncu, projenin başlangıçta eleştirildiğini ancak bugün gelinen noktada bu eleştirilerin dar bir vizyonun ürünü olduğunu vurguladı. “İnsanlar hastaneye girip hizmet aldıklarında ne demek istediğimizi anlayacaklar” diyerek, projenin önemine dikkat çekti.
Tele-Tıp ile Türkiye’nin Dört Bir Yanından Erişim
Hastanenin sadece yerel değil, ulusal ölçekte hizmet vermesi hedefleniyor. Tele-tıp sistemi sayesinde il dışından hastalar bilgisayar başında muayene edilebiliyor, tetkikleri incelenebiliyor ve tedavi planları oluşturulabiliyor. Ancak Kavuncu, Yoncalı bölgesinden yeterli destek alınamadığını belirtti.
“Mercedes Motoruyla Tofaş Krank Mili Olmaz”
Kurumlar arası iletişim eksikliğine dikkat çeken Kavuncu, “Kalite, uyumla olur. Kütahya’da kurumlar arasında ahenk yok” diyerek koordinasyonun önemini dile getirdi. Yerel yönetim, siyaset, mülki idare ve yatırımcıların birlikte çalışması gerektiğini söyledi.
Yaşlı Turizminde Öncü Proje
Aile Bakanlığı ile yürütülen yaşlı turizmi projesi, Kavuncu’nun en çok emek verdiği çalışmalardan biri. Türkiye’nin dört bir yanındaki huzurevlerinden yaşlıların birer aylık sağlık kampına alınması, fizik tedavi ve egzersiz programlarıyla desteklenmesi hedefleniyor. Ancak bürokratik engeller nedeniyle proje tam anlamıyla hayata geçirilemedi.
Ruhsatlı Merkezler, Sertifikalı Gelecek
Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı konaklamalı merkezlerin önemine değinen Kavuncu, Avrupa’dan hasta kabul edebilmek için bu sertifikaların şart olduğunu belirtti. Afyon’daki otellerin sağlık turizminde yer almadığını, Kütahya’nın bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
“Kütahya İstemiyor, Heyecan Yok”
Hazırlanan yüzlerce projeye rağmen yeterli karşılık alamadığını ifade eden Kavuncu, “Eğer bu çalışmaları Afyon’da yapsaydım, çok daha fazla karşılık alırdım” dedi. Kütahya’nın sağlık turizmine inanması ve sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Gönüllü Danışmanlık Sözü
Siyasetten çekildiğini belirten Kavuncu, “Görevimi yaptım. Yeni bir siyasi girişim doğru olmaz” dedi. Ancak hâlâ heyecanı olduğunu ve gönüllü danışmanlık yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Kütahya’nın Geleceği İçin Bölgesel Gelişim Planı
Yoncalı’nın yanı sıra Tavşanlı, Emet, Gediz, Simav ve Ilıca gibi bölgeler için de sağlık turizmine uygun modeller geliştirdiklerini belirten Kavuncu, “Bu artık hayalim değil, hedefim” diyerek sözlerini tamamladı.
Doruk’tan Çağrı: Kavuncu’nun Tecrübesi Boşa Gitmemeli
24., 25. ve 26. Dönemlerde AK Parti Kütahya Milletvekili olarak ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olarak görev yapan, aynı zamanda Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Vural Kavuncu, şehrimize kazandırdığı vizyoner projelerle adından sıkça söz ettirmiş önemli bir isimdir.
Kütahya’ya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Şehir Hastanesi ve Türkiye’de örneği olmayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi gibi dev sağlık yatırımlarını kazandırarak, şehrimizi sağlık alanında marka haline getirme yolunda öncülük etmiştir. Özellikle termal sağlık turizmi konusunda ortaya koyduğu stratejik vizyon, Kütahya’nın potansiyelini ulusal ve uluslararası düzeyde değerlendirme çabasının en somut göstergesidir.
Prof. Dr. Kavuncu’nun bilgi birikimi, tecrübesi ve bitmeyen heyecanı, Kütahya’nın geleceği için büyük bir fırsattır. Bugün, şehir olarak bu birikimden faydalanmak, onun tecrübelerinden istifade etmek, ortak akılla hareket etmek her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır.
Doruk Gazetesi olarak inanıyoruz ki; Prof. Dr. Vural Kavuncu gibi değerli isimlerin katkılarıyla Kütahya, sağlık turizmi başta olmak üzere birçok alanda hak ettiği konuma ulaşacaktır. Bu kıymetli birikimin heba edilmemesi, aksine sahiplenilerek değerlendirilmesi gerektiğini kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. – DORUK Fatma
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


