Diyetisyen Sümeyye KORKMAZ - Sağlıklı Kalın
Köşe Yazarı
Diyetisyen Sümeyye KORKMAZ - Sağlıklı Kalın
 

Bağışıklık Güçlendiren Besinler

Hastalıkların arttığı bu süreçte bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek sağlığımız açısından çok önemlidir.  Vücut direncini artırmak hastalıklara yakalanma riskini düşürecektir. Beslenme adına biz neler yapabiliriz gelin birlikte inceleyelim.. 1)Her zaman olduğu gibi yeterli ve dengeli beslenme bu noktada da çok önem arz etmektedir. Karbonhidrat, protein, esansiyel yağ asitleri ile birlikte yeterli vitamin ve minerali aldığınızdan da emin olmalısınız. 2)Bağışıklık sistemini beslenmenin yanında yaş, egzersiz, bitkisel takviyeler, kronik hastalıklar, kan değerleri, psikolojik faktörler ve stres de etkilemektedir. 3) Yeterli proteini aldığınızdan emin olmalısınız. Çünkü proteinler bağışıklık sisteminin gelişmesinde önemli rol alırlar. Et, tavuk, balık, yumurta, peynir, kuru baklagiller protein açısından zengin besinlerdir. 4) Bağışıklık sistemi üzerinde vitaminlerin de rolü büyüktür. Özellikle A,C,E,B vitaminleri ve folik asitten zengin bir beslenme programı oluşturulmalıdır. Süt, et, tavuk, balık, kuru yemişler, koyu yeşil yapraklı sebzeler porsiyon kontrolünde tabaklarımızda yer almalıdır. Özellikle balık omega-3 açısından da zengindir. 5)Probiyotikler, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olurken zararlı bakterilere karşı da korur. Yoğurt ve kefir çok iyi birer probiyotik kaynaklarıdır. 6) Mandalina, portakal, limon, greyfurt gibi C vitamini içeren narenciyeler bağışıklık sistemini güçlendirir. 7) Zencefil, karaciğerin korunmasına yardımcı olurken yüksek kolesterolü de düşürür. Aynı zamanda iyi bir bağışıklık güçlendiricidir. 8) Su tüketimi toksiklerin vücuttan atılması için çok önemlidir. Kg başına 30-35 ml tüketilmelidir.
Ekleme Tarihi: 31 Ocak 2022 - Pazartesi
Diyetisyen Sümeyye KORKMAZ - Sağlıklı Kalın

Bağışıklık Güçlendiren Besinler

Hastalıkların arttığı bu süreçte bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek sağlığımız açısından çok önemlidir.  Vücut direncini artırmak hastalıklara yakalanma riskini düşürecektir. Beslenme adına biz neler yapabiliriz gelin birlikte inceleyelim..

1)Her zaman olduğu gibi yeterli ve dengeli beslenme bu noktada da çok önem arz etmektedir. Karbonhidrat, protein, esansiyel yağ asitleri ile birlikte yeterli vitamin ve minerali aldığınızdan da emin olmalısınız.

2)Bağışıklık sistemini beslenmenin yanında yaş, egzersiz, bitkisel takviyeler, kronik hastalıklar, kan değerleri, psikolojik faktörler ve stres de etkilemektedir.

3) Yeterli proteini aldığınızdan emin olmalısınız. Çünkü proteinler bağışıklık sisteminin gelişmesinde önemli rol alırlar. Et, tavuk, balık, yumurta, peynir, kuru baklagiller protein açısından zengin besinlerdir.

4) Bağışıklık sistemi üzerinde vitaminlerin de rolü büyüktür. Özellikle A,C,E,B vitaminleri ve folik asitten zengin bir beslenme programı oluşturulmalıdır. Süt, et, tavuk, balık, kuru yemişler, koyu yeşil yapraklı sebzeler porsiyon kontrolünde tabaklarımızda yer almalıdır. Özellikle balık omega-3 açısından da zengindir.

5)Probiyotikler, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olurken zararlı bakterilere karşı da korur. Yoğurt ve kefir çok iyi birer probiyotik kaynaklarıdır.

6) Mandalina, portakal, limon, greyfurt gibi C vitamini içeren narenciyeler bağışıklık sistemini güçlendirir.

7) Zencefil, karaciğerin korunmasına yardımcı olurken yüksek kolesterolü de düşürür. Aynı zamanda iyi bir bağışıklık güçlendiricidir.

8) Su tüketimi toksiklerin vücuttan atılması için çok önemlidir. Kg başına 30-35 ml tüketilmelidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.