“Yetimler Gençlere Emanet” Projesi Kütahya’da Tanıtıldı: Gençler İyiliğin ve Dayanışmanın Parçası Olacak
“Yetimler Gençlere Emanet” Projesi Kütahya’da Tanıtıldı: Gençler İyiliğin ve Dayanışmanın Parçası Olacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde yürütülen “Yetimler Gençlere Emanet Projesi” kapsamında Kütahya Gençlik Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, gençlerin yetim çocukların hayatına dokunmasını hedefleyen projenin kapsamı ve gönüllülük faaliyetleri anlatıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde yürütülen “Yetimler Gençlere Emanet Projesi” kapsamında Kütahya Gençlik Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, gençlerin yetim çocukların hayatına dokunmasını hedefleyen projenin kapsamı ve gönüllülük faaliyetleri anlatıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen “Yetimler Gençlere Emanet Projesi” hakkında Kütahya Gençlik Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda, Türkiye’nin 81 ilinde ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan yetim çocuklara düzenli destek sağlanmasını amaçlayan projenin hedefleri katılımcılarla paylaşıldı. İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi hakkında bilgiler verilerek gençlerin gönüllülük temelinde üstlenebilecekleri sorumluluklar ele alındı.
Proje kapsamında gençlerin bir yetim çocuğun sponsorluk desteğini üstlenerek eğitim, sağlık, gıda, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunması hedefleniyor. Böylece gençlerin sosyal sorumluluk bilinci kazanırken, ihtiyaç sahibi çocukların yaşamlarına da doğrudan dokunmaları amaçlanıyor.
Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, toplantıda yaptığı değerlendirmede gençlerin iyilik ve dayanışma hareketlerinde aktif rol almasının önemine vurgu yaptı. Küçük, toplumsal sorumluluk projelerinin gençlerin karakter gelişimine katkı sunduğunu belirterek, yetim çocukların hayatlarında kalıcı izler bırakacak bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Toplantıya katılan İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar da projenin yalnızca maddi destekten ibaret olmadığını, aynı zamanda kardeşlik ve gönül köprüleri kurmayı hedeflediğini söyledi.
Yenipazar, “Yetimler bizim emanetimizdir. Bu projeyle gençlerimizin yetim kardeşlerimizin hayatlarına dokunmasını, onların umudu olmasını amaçlıyoruz. Bir çocuğun eğitimine, sağlığına ve geleceğine katkı sunmak yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur. Gençlerimizin gösterdiği duyarlılık ve gönüllülük, iyiliğin büyümesine vesile olacaktır. Kütahya’da da bu anlamlı projeye sahip çıkan tüm gençlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Program, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve proje kapsamında yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi verilmesinin ardından sona erdi.
Gençlerin gönüllülük bilinciyle iyiliği büyüttüğü, dayanışmayı güçlendirdiği ve yetim çocukların geleceğine umut olduğu projeye Kütahya’da da yoğun ilgi gösterildi. - DORUK
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

