bizim mekan kurumsal web

Milletvekili Mehmet Demir: Emekliler Başımızın Tacıdır

Güncel (DORUK) - DORUK GAZETESİ | 20.06.2026 - 15:04, Güncelleme: 20.06.2026 - 15:04 176 kez okundu.
 

Milletvekili Mehmet Demir: Emekliler Başımızın Tacıdır

Milletvekili Mehmet Demir: Refahı Yükseltmek Vefa Borcumuzdur TBMM Genel Kurulu’nda Yeni Yol Grubu’nun emekli aylıkları ve sosyal güvenlik sistemi üzerine verdiği genel görüşme önerisi ele alınırken, AK Parti Grubu adına söz alan Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, emeklilerin toplumun en kıymetli değerleri olduğunu vurguladı.
Milletvekili Mehmet Demir: Refahı Yükseltmek Vefa Borcumuzdur TBMM Genel Kurulu’nda Yeni Yol Grubu’nun emekli aylıkları ve sosyal güvenlik sistemi üzerine verdiği genel görüşme önerisi ele alınırken, AK Parti Grubu adına söz alan Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, emeklilerin toplumun en kıymetli değerleri olduğunu vurguladı. Demir, yıllarca ülkeye hizmet etmiş emeklilerin hayat standartlarını korumanın ve refahlarını yükseltmenin devletin en temel vicdan borcu olduğunu belirterek, “Onların duaları, emekleri ve hayat tecrübeleri bu ülkenin en güçlü manevi sermayesidir” dedi. Ekonomik dalgalanmaların vatandaşlar üzerindeki etkilerini yakından takip ettiklerini ifade eden Demir, hükümetin sosyal devlet ilkesi gereği özellikle alt gelir grubundaki emekliler için koruma adımları attığını hatırlattı. Son düzenlemelerle taban aylıklarının yükseltilmesinin bunun en somut göstergesi olduğunu söyledi. “Gönlümüz emeklilerimize her zaman daha fazlasını sunmaktan yana” diyen Demir, sosyal güvenlik sisteminin uzun vadeli mali dengeler ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Popülist söylemlerle günü kurtarmanın sistemi zedeleyeceğini belirtti. Demir, hedeflerinin günübirlik polemikler değil, enflasyonu kalıcı olarak düşürmek ve vatandaşların satın alma gücünü istikrarlı şekilde artırmak olduğunu ifade ederek, “Devletimizin gücünü üretimde, kalkınmada, sanayide ve istihdamda daha etkin kılarak sosyal refahı güvenli ve kalıcı bir zemine taşımaya devam edeceğiz” dedi. – DORUK Fatma
Milletvekili Mehmet Demir: Refahı Yükseltmek Vefa Borcumuzdur TBMM Genel Kurulu’nda Yeni Yol Grubu’nun emekli aylıkları ve sosyal güvenlik sistemi üzerine verdiği genel görüşme önerisi ele alınırken, AK Parti Grubu adına söz alan Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, emeklilerin toplumun en kıymetli değerleri olduğunu vurguladı.

Milletvekili Mehmet Demir: Refahı Yükseltmek Vefa Borcumuzdur

TBMM Genel Kurulu’nda Yeni Yol Grubu’nun emekli aylıkları ve sosyal güvenlik sistemi üzerine verdiği genel görüşme önerisi ele alınırken, AK Parti Grubu adına söz alan Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, emeklilerin toplumun en kıymetli değerleri olduğunu vurguladı.

Demir, yıllarca ülkeye hizmet etmiş emeklilerin hayat standartlarını korumanın ve refahlarını yükseltmenin devletin en temel vicdan borcu olduğunu belirterek, “Onların duaları, emekleri ve hayat tecrübeleri bu ülkenin en güçlü manevi sermayesidir” dedi.

Ekonomik dalgalanmaların vatandaşlar üzerindeki etkilerini yakından takip ettiklerini ifade eden Demir, hükümetin sosyal devlet ilkesi gereği özellikle alt gelir grubundaki emekliler için koruma adımları attığını hatırlattı. Son düzenlemelerle taban aylıklarının yükseltilmesinin bunun en somut göstergesi olduğunu söyledi.

“Gönlümüz emeklilerimize her zaman daha fazlasını sunmaktan yana” diyen Demir, sosyal güvenlik sisteminin uzun vadeli mali dengeler ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Popülist söylemlerle günü kurtarmanın sistemi zedeleyeceğini belirtti.

Demir, hedeflerinin günübirlik polemikler değil, enflasyonu kalıcı olarak düşürmek ve vatandaşların satın alma gücünü istikrarlı şekilde artırmak olduğunu ifade ederek, “Devletimizin gücünü üretimde, kalkınmada, sanayide ve istihdamda daha etkin kılarak sosyal refahı güvenli ve kalıcı bir zemine taşımaya devam edeceğiz” dedi. – DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat