Diyetisyen Sümeyye KORKMAZ - Sağlıklı Kalın
Köşe Yazarı
Diyetisyen Sümeyye KORKMAZ - Sağlıklı Kalın
 

Bayram İçin Beslenme Önerileri

Ramazan boyunca günlük öğün sayısının azalması, uzun süren açlık ve beslenme düzenindeki değişiklikler sebebiyle kişi, bayramda daha fazla tüketmeye meyilli olabilmektedir. Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, bazı problemlere sebep olmakta ve bu noktada beslenmeye dikkat etmek önem arz etmektedir. Ramazan Bayramı İçin Beslenme Önerileri 1) Güne güzel bir kahvaltı ile başlanmalıdır. 2) Öğün atlanmamalıdır. 3) Açlık süresini uzatmadan ihtiyaca göre ara öğün sıklığı düzenlenmelidir. Meyve-yoğurt veya meyve-kuruyemiş ikilileri güzel bir ara öğün alternatifi olacaktır. 4)Pişirme yöntemlerine her zamanki gibi yine dikkat edilmelidir. Fazla yağlı besinlerden ve kızartmalardan uzak durulmalıdır. 5)Besinler iyi çiğnenmelidir. 6)Besinler yavaş yavaş, azar azar ve sık tüketilmelidir. 7)Fazla miktarda tüketilen çay kahve alınan kafein miktarını artırırken çarpıntı, kalp ritim bozuklukları ve mide problemlerine sebep olabilmektedir. Bu nedenle kafein miktarına dikkat edilmelidir. 8) Özellikle baklava, çikolata, sarma gibi bayramda fazla tüketilen besinlerde porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Porsiyonlar mümkün olduğunca küçültülmelidir. Mümkünse çikolatalar ve tatlılar evde daha sağlıklı malzemelerle yapılmalıdır. 2 adet yaprak sarması kalori açısından 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir. 20 gr olan bir dilim baklavanın kalorisi ise 100 kcaldir. 9)Daha fazla hareket edilmeli, asansör yerine merdiven kullanılmalıdır. 10)Bayram nedeniyle fazla tüketilen sıvıların yanında su tüketimini dengelemek de faydalı olacaktır.
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2021 - Pazartesi
Diyetisyen Sümeyye KORKMAZ - Sağlıklı Kalın

Bayram İçin Beslenme Önerileri

Ramazan boyunca günlük öğün sayısının azalması, uzun süren açlık ve beslenme düzenindeki değişiklikler sebebiyle kişi, bayramda daha fazla tüketmeye meyilli olabilmektedir. Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, bazı problemlere sebep olmakta ve bu noktada beslenmeye dikkat etmek önem arz etmektedir.

Ramazan Bayramı İçin Beslenme Önerileri

1) Güne güzel bir kahvaltı ile başlanmalıdır.

2) Öğün atlanmamalıdır.

3) Açlık süresini uzatmadan ihtiyaca göre ara öğün sıklığı düzenlenmelidir. Meyve-yoğurt veya meyve-kuruyemiş ikilileri güzel bir ara öğün alternatifi olacaktır.

4)Pişirme yöntemlerine her zamanki gibi yine dikkat edilmelidir. Fazla yağlı besinlerden ve kızartmalardan uzak durulmalıdır.

5)Besinler iyi çiğnenmelidir.

6)Besinler yavaş yavaş, azar azar ve sık tüketilmelidir.

7)Fazla miktarda tüketilen çay kahve alınan kafein miktarını artırırken çarpıntı, kalp ritim bozuklukları ve mide problemlerine sebep olabilmektedir. Bu nedenle kafein miktarına dikkat edilmelidir.

8) Özellikle baklava, çikolata, sarma gibi bayramda fazla tüketilen besinlerde porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Porsiyonlar mümkün olduğunca küçültülmelidir. Mümkünse çikolatalar ve tatlılar evde daha sağlıklı malzemelerle yapılmalıdır. 2 adet yaprak sarması kalori açısından 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir. 20 gr olan bir dilim baklavanın kalorisi ise 100 kcaldir.

9)Daha fazla hareket edilmeli, asansör yerine merdiven kullanılmalıdır.

10)Bayram nedeniyle fazla tüketilen sıvıların yanında su tüketimini dengelemek de faydalı olacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.