Türk Eğitim Sen Başkanı AKTAŞ, Gazetemize Açıklamalarda Bulundu

Eğitim 18.04.2021 - 17:30, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2845+ kez okundu.
 

Türk Eğitim Sen Başkanı AKTAŞ, Gazetemize Açıklamalarda Bulundu

Türk Eğitim Sendikası Kütahya Şube Başkanı Erdoğan AKTAŞ, gündeme dair gazetemize açıklamalarda bulundu.
Türk Eğitim Sendikası Kütahya Şube Başkanı Erdoğan AKTAŞ, gündeme dair gazetemize açıklamalarda bulundu. Başkan AKTAŞ, Anasınıflarının da İlkokul'dakiler gibi risk altında olduğunu buna rağmen yüzyüze eğitime devam edildiğini, Anasınıfı Öğretmenlerinin bakıcı mı öğretmen mi olarak görüldüğünü merak ettiğini, genelgelerin daha anlaşılır net ifadelerin olması gerektiğini, birilerinin insiyatifine bırakılmaması gerektiğini bildirdi. "Anasınıfları da Risk Altında" Türk Eğitim Sen Kütahya Şube Başkanı Erdoğan AKTAŞ: "Pandemi Salgın koşullarının ağırlaşmasından sonra, bizim de çaremiz olan 8. sınıflar ve 12. sınıflar haricindeki tüm kademelerde uzaktan eğitime geçilmesi yönündeki talebimizi geçtiğimiz hafta boyunca hem genel merkezimiz hem de şubelerimiz olarak talep ettik. Ramazanın başlamasıyla Bakanlar kurulu kararıyla bizim talebimize yakın kararlar alındı. Bahsettiğimiz diğer kademelerde uzaktan eğitime geçtiler. Ana sınıflar ve Ana sınıfı öğretmenleri için devam kararı çıktı. Bu daha önce de olmuştu. İlkokul öğrencilerinin veyahut ilkokul öğretmenlerini hangi riskler bekliyorsa, Ana sınıfı öğrenci ve öğretmenlerini bekleyen riskler de onlar.   "Genelgelerin Anlaşılır ve Net Olması Önemli" Burada bir diğer konu 10 yaş altı çocuk gibi yada 10 yaş altı çocuğu olan öğretmenler okula gelmeyecek deniyor. Ama işin aksatılmaması gerekiyor. Lakin öğretmen gelmezse iş aksar tabi, o zaman ne oluyor iş sanki 10 yaş altında ki çocukları olan personelin idari izin kullanması mümkün olmamış gibi oluyor. Yani bu dönemin en büyük meselesi bu. Cumhurbaşkanlığımız bir genelge yayınlar. İçişleri Bakanlığımız bir genelge yayınlar, Milli eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayınlar ve biz bir türlü ne olduğunu anlayamayız, Görüş sorarız arkasından, bunu mu demek istediniz?  diye. "Ana Sınıfı Öğretmenleri Bakıcı Mıdır?" Şuan da şunu demek istiyoruz. Ana sınıfı öğretmenleri öğretmen değil eğitim kademesinden değil de birer bakıcı mıdır? İlkokul öğretmenleri ve öğrencilerinin taşıdığı riskleri anasınıfı öğrenci ve öğretmenleri taşımaz mı? "İnsayitife Bağlı Değil, Belirgin Açıklamalar Olmalı" 10 yaş altı çocuğu olan personeli hangi durumlarda veyahutta herhangi bir durumda idari izinli olması mümkün müdür? Çünkü deniyor ki İlçe Milli Eğitim Müdürleri mesaj göndermişler 'İşler aksamaması koşuluyla' Bir kurumda bir personel gelmediği zaman işler aksar zaten. Dolayısıyla Milli Eğitime çağrımız şudur;  Yapılan açıklamalar herkesin anlayabileceği, net olmalı; okul idaresinin, Milli Eğitim Müdürü'nün inisiyatifine bırakılmadan belirgin bir şekilde yapılırsa, Türkçe konuşursak yani kısaca bizde memnun oluruz. Çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - DORUK Nida   
Türk Eğitim Sendikası Kütahya Şube Başkanı Erdoğan AKTAŞ, gündeme dair gazetemize açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim Sendikası Kütahya Şube Başkanı Erdoğan AKTAŞ, gündeme dair gazetemize açıklamalarda bulundu.

Başkan AKTAŞ, Anasınıflarının da İlkokul'dakiler gibi risk altında olduğunu buna rağmen yüzyüze eğitime devam edildiğini, Anasınıfı Öğretmenlerinin bakıcı mı öğretmen mi olarak görüldüğünü merak ettiğini, genelgelerin daha anlaşılır net ifadelerin olması gerektiğini, birilerinin insiyatifine bırakılmaması gerektiğini bildirdi.

"Anasınıfları da Risk Altında"

Türk Eğitim Sen Kütahya Şube Başkanı Erdoğan AKTAŞ: "Pandemi Salgın koşullarının ağırlaşmasından sonra, bizim de çaremiz olan 8. sınıflar ve 12. sınıflar haricindeki tüm kademelerde uzaktan eğitime geçilmesi yönündeki talebimizi geçtiğimiz hafta boyunca hem genel merkezimiz hem de şubelerimiz olarak talep ettik. Ramazanın başlamasıyla Bakanlar kurulu kararıyla bizim talebimize yakın kararlar alındı. Bahsettiğimiz diğer kademelerde uzaktan eğitime geçtiler. Ana sınıflar ve Ana sınıfı öğretmenleri için devam kararı çıktı. Bu daha önce de olmuştu. İlkokul öğrencilerinin veyahut ilkokul öğretmenlerini hangi riskler bekliyorsa, Ana sınıfı öğrenci ve öğretmenlerini bekleyen riskler de onlar.

 

"Genelgelerin Anlaşılır ve Net Olması Önemli"

Burada bir diğer konu 10 yaş altı çocuk gibi yada 10 yaş altı çocuğu olan öğretmenler okula gelmeyecek deniyor. Ama işin aksatılmaması gerekiyor. Lakin öğretmen gelmezse iş aksar tabi, o zaman ne oluyor iş sanki 10 yaş altında ki çocukları olan personelin idari izin kullanması mümkün olmamış gibi oluyor. Yani bu dönemin en büyük meselesi bu. Cumhurbaşkanlığımız bir genelge yayınlar. İçişleri Bakanlığımız bir genelge yayınlar, Milli eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayınlar ve biz bir türlü ne olduğunu anlayamayız, Görüş sorarız arkasından, bunu mu demek istediniz?  diye.

"Ana Sınıfı Öğretmenleri Bakıcı Mıdır?"

Şuan da şunu demek istiyoruz. Ana sınıfı öğretmenleri öğretmen değil eğitim kademesinden değil de birer bakıcı mıdır? İlkokul öğretmenleri ve öğrencilerinin taşıdığı riskleri anasınıfı öğrenci ve öğretmenleri taşımaz mı?

"İnsayitife Bağlı Değil, Belirgin Açıklamalar Olmalı"

10 yaş altı çocuğu olan personeli hangi durumlarda veyahutta herhangi bir durumda idari izinli olması mümkün müdür? Çünkü deniyor ki İlçe Milli Eğitim Müdürleri mesaj göndermişler 'İşler aksamaması koşuluyla' Bir kurumda bir personel gelmediği zaman işler aksar zaten. Dolayısıyla Milli Eğitime çağrımız şudur;  Yapılan açıklamalar herkesin anlayabileceği, net olmalı; okul idaresinin, Milli Eğitim Müdürü'nün inisiyatifine bırakılmadan belirgin bir şekilde yapılırsa, Türkçe konuşursak yani kısaca bizde memnun oluruz. Çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - DORUK Nida   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.