Sema GÜRAL SÜRMELİ: Kadına Destek, Başarıyı Getiriyor

Güncel 07.03.2021 - 22:18, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3718+ kez okundu.
 

Sema GÜRAL SÜRMELİ: Kadına Destek, Başarıyı Getiriyor

Kadınlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceğinin en güzel kanıtını gösteren Kütahya Porselen, sürdürülebilir kadın istihdamı ile örnek teşkil ediyor.
Kadınlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceğinin en güzel kanıtını gösteren Kütahya Porselen, sürdürülebilir kadın istihdamı ile örnek teşkil ediyor.  Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema GÜRAL SÜRMELİ: "Kütahya Porselen’in yönetim kademesinin, ağırlıklı olarak kadınlardan oluşmakta; yönetim kurulu ve icra kurulunun yüzde 60’ı, yöneticilerin ise yüz 43’ünün kadın; dekorlama fabrikasında çalışanların yüzde 100’ü kadın. 102 kadın Kütahya Porselen dekorlama fabrikasında çalışıyor; NG Lojistik şirketinde ise 185 kadın, ürünlerin damga uygulamalarından paketlenmelerine kadar çok sayıda işlemi tek başına yapıyor.     Biz kadınların ne kadar önemli olduğunu anlatabilmek adına Kütahya’da daha önce bir fabrika yapmıştık şimdi ikinci bir fabrikayı yaptık, bu fabrikalarda sadece kadınlar çalışıyor. Öyle ki makine bakımı olduğu zaman onun arızasını da gideriyor, paketlemeyi de yapabiliyor. Biz Kütahya’da bu fabrikada sadece porselen üretmiyoruz, aslında kadına dair, insana dair çok önemli değerler üretiyoruz diyebilirim, bu da bize çok büyük bir güç kazandırıyor. Kadın çalışan bulmakta zorlanmıyoruz, artık günümüz koşulları kadın erkek demeden, sağlığı el veren herkesin istihdam edebileceği yerlerin olması. Bir hayaldi belki, babam sadece kadın çalışanların olduğu bir fabrika  kuracak ve o fabrikada gerçekten kadın dışında çalışan olmayacak, hayaller eğer mantıklı kurulursa gerçeğe dönüşebiliyor bunu gördük. İşin kötü ve üzücü yanlarından bir tanesi bu kadın çalışanlar ne kadar sıkıntılı olursa o kadar başarı oranı yükselebiliyor, bu gerçekten hepimiz için üzüntü verici. Eğer kadın evine bakmak zorundaysa, çocukları varsa bu oran daha da artıyor. Keşke böyle olmasa da herkes çok mecbur olduğu için değil de gerçekten çalışmak istediği için çalışabilse. Bu anlamda biz çalışma arkadaşlarımızın hepsine minnet borçluyuz, şükran borçluyuz. Onlara her zaman söylediğim bir şey var, iyi ki varsınız. Ben aynı zamanda Kütahya Kadın Girişimciler Kurulunun da Başkanıyım,  çok kıymetli arkadaşlarımla beraber onlar için de projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Aslında birçok vakıfta ve dernekte kadınların yoğunlukta olduğu yerlerde çalışıyorum ama kadının sorunu ortak. Karşılaştığı sıkıntılar ortak, yapabileceği şeyler belki çok benzer, dolayısıyla  bütün bunların hayata geçirilirken düşünülecek tek bir şey var; kadın anne, kadın eş, kadın evlat. Çünkü kadınların sorumlulukları o kadar yüksek ki, hepimizin işimizin başındayken akşam evimizde pişecek yemeği de düşünüyoruz, çocuğumuzun okulunu da düşünüyoruz. Bu nedenle kadınlara destek olunduğu takdirde ne kadar çok başarılı olabileceğini hepimiz biliyoruz. Umut ediyorum ki hepimizin değer gördüğü, kıymet bildiği ortamlarda el üstünde tutularak, ayrıcalıklar vardır ama üstünlükler yoktur, kadın erkek eşitliğinden yana bir dünyada mutlu ve keyifli bir hayatımız olur.” Dedi. - DORUK
Kadınlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceğinin en güzel kanıtını gösteren Kütahya Porselen, sürdürülebilir kadın istihdamı ile örnek teşkil ediyor.

Kadınlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceğinin en güzel kanıtını gösteren Kütahya Porselen, sürdürülebilir kadın istihdamı ile örnek teşkil ediyor. 

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema GÜRAL SÜRMELİ: "Kütahya Porselen’in yönetim kademesinin, ağırlıklı olarak kadınlardan oluşmakta; yönetim kurulu ve icra kurulunun yüzde 60’ı, yöneticilerin ise yüz 43’ünün kadın; dekorlama fabrikasında çalışanların yüzde 100’ü kadın. 102 kadın Kütahya Porselen dekorlama fabrikasında çalışıyor; NG Lojistik şirketinde ise 185 kadın, ürünlerin damga uygulamalarından paketlenmelerine kadar çok sayıda işlemi tek başına yapıyor.

 

 

Biz kadınların ne kadar önemli olduğunu anlatabilmek adına Kütahya’da daha önce bir fabrika yapmıştık şimdi ikinci bir fabrikayı yaptık, bu fabrikalarda sadece kadınlar çalışıyor. Öyle ki makine bakımı olduğu zaman onun arızasını da gideriyor, paketlemeyi de yapabiliyor. Biz Kütahya’da bu fabrikada sadece porselen üretmiyoruz, aslında kadına dair, insana dair çok önemli değerler üretiyoruz diyebilirim, bu da bize çok büyük bir güç kazandırıyor. Kadın çalışan bulmakta zorlanmıyoruz, artık günümüz koşulları kadın erkek demeden, sağlığı el veren herkesin istihdam edebileceği yerlerin olması. Bir hayaldi belki, babam sadece kadın çalışanların olduğu bir fabrika  kuracak ve o fabrikada gerçekten kadın dışında çalışan olmayacak, hayaller eğer mantıklı kurulursa gerçeğe dönüşebiliyor bunu gördük. İşin kötü ve üzücü yanlarından bir tanesi bu kadın çalışanlar ne kadar sıkıntılı olursa o kadar başarı oranı yükselebiliyor, bu gerçekten hepimiz için üzüntü verici. Eğer kadın evine bakmak zorundaysa, çocukları varsa bu oran daha da artıyor. Keşke böyle olmasa da herkes çok mecbur olduğu için değil de gerçekten çalışmak istediği için çalışabilse. Bu anlamda biz çalışma arkadaşlarımızın hepsine minnet borçluyuz, şükran borçluyuz. Onlara her zaman söylediğim bir şey var, iyi ki varsınız.

Ben aynı zamanda Kütahya Kadın Girişimciler Kurulunun da Başkanıyım,  çok kıymetli arkadaşlarımla beraber onlar için de projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Aslında birçok vakıfta ve dernekte kadınların yoğunlukta olduğu yerlerde çalışıyorum ama kadının sorunu ortak. Karşılaştığı sıkıntılar ortak, yapabileceği şeyler belki çok benzer, dolayısıyla  bütün bunların hayata geçirilirken düşünülecek tek bir şey var; kadın anne, kadın eş, kadın evlat. Çünkü kadınların sorumlulukları o kadar yüksek ki, hepimizin işimizin başındayken akşam evimizde pişecek yemeği de düşünüyoruz, çocuğumuzun okulunu da düşünüyoruz. Bu nedenle kadınlara destek olunduğu takdirde ne kadar çok başarılı olabileceğini hepimiz biliyoruz. Umut ediyorum ki hepimizin değer gördüğü, kıymet bildiği ortamlarda el üstünde tutularak, ayrıcalıklar vardır ama üstünlükler yoktur, kadın erkek eşitliğinden yana bir dünyada mutlu ve keyifli bir hayatımız olur.” Dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.