KSBÜ Beklenen Açıklamayı Yaptı

Eğitim 19.02.2021 - 19:58, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4058+ kez okundu.
 

KSBÜ Beklenen Açıklamayı Yaptı

KSBÜ Bahar Dönemi Eğitim Durumunu Açıkladı
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde (KSBÜ) bahar dönemi eğitime ilişkin senato kararları açıklandı. Buna göre kısmen yüz yüze eğitim uygulanacak. Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, 8 maddeden oluşan senato kararları hakkında açıklamalarda bulundu. KISMEN YÜZ YÜZE EĞİTİM UYGULANACAK Rektör Kavuncu kısmen uygulanacak yüz yüze eğitim konusuna değinerek, “Geçtiğimiz yıl içerisinde tüm dünyada ve ülkemizde yoğun olarak etkisini gösteren pandemi nedeniyle eğitimde bazı tedbirler almış ve bu döneme kadar eğitimi online eğitim şeklinde gerçekleştirmiştik. Ancak bu sene değişen koşullar nedeniyle Sağlık Bakanlığının (SB) ve YÖK’ün değerlendirmeleri neticesinde, biz de bahar dönemi için senatomuzla değerlendirme yaptık. Esasen ileride sağlık tesislerinde çalışacak, pandemi ve benzeri zor durumlarla karşılaşma ihtimali yüksek meslek gruplarını yetiştiren sağlık temalı bir üniversiteyiz. Yani pandemi ortamında hastanede çalışmayı, öğrencilerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyoruz. Bu değerlendirmeler ile birlikte Sayın Valimiz, İl Hıfzıssıha Kurulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile yaptığımız değerlendirme sonucu bir dizi kararlar alındı. Buna göre Tıp Fakültesinde 4., 5. Ve 6. sınıflar, Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) 4. sınıf, Diş Hekimliği Fakültesinde şu andaki en üst sınıf olan 3. sınıf, Simav ve Gediz SHMYO 2. sınıflar için; uygulamalı eğitimleri açısından yüz yüze eğitim kararı aldık.” dedi. “YÜZ YÜZE EĞİTİMLER İÇİN BÜTÜN ÖNLEMLER ALINACAK” “Yüz yüze eğitimler için gerekli bütün önlemleri alacağız.” diye konuşan Rektör Kavuncu,”Seyreltilmiş ve bölünmüş gruplarda uygulama yapacağız. Teorik derslerde ise harman modeli olarak isimlendirebileceğimiz, isteyen öğrencilerin uzaktan eğitime devam edebileceği, isteyen öğrencinin gene aynı bölünmüş gruplarda alacakları ders konusunda kendilerine tercih imkanı sunacağız. Bütün bunlara rağmen öğrencilerimizden mazereti olan, çekincesi veya kendi isteğiyle devam etmeyenler için de kayıt dondurma hakkı tanımış olacağız.” bilgilendirmesini yaptı. “BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZ AŞILANMA TAKVİMİNE GİRDİ” KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, bütün öğrencilerimizin aşılanma takvimine girmelerinin sağlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Aşı istemeyenler hariç olmak üzere, öğrencilerimiz ya aşılandılar ya da aşılanmaları devam ediyor. Önem verdiğimiz bir durum. Ayrıca Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ile yaptığımız görüşme sonucu, öğrencilerimizin yurtlarda seyreltilmiş ve uygun şekilde kalmaları sağlanmış olacak. Ülkemizdeki gelişmelere göre bu durumu bahar dönemi içinde de ikinci bir değerlendirmeye tabi tutacağız. Bu durumun öğrencilerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öğrencilerimizden gelecek sorular için de iletişim hatlarımız açık.” dedi. - DORUK
KSBÜ Bahar Dönemi Eğitim Durumunu Açıkladı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde (KSBÜ) bahar dönemi eğitime ilişkin senato kararları açıklandı. Buna göre kısmen yüz yüze eğitim uygulanacak. Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, 8 maddeden oluşan senato kararları hakkında açıklamalarda bulundu.

KISMEN YÜZ YÜZE EĞİTİM UYGULANACAK

Rektör Kavuncu kısmen uygulanacak yüz yüze eğitim konusuna değinerek, “Geçtiğimiz yıl içerisinde tüm dünyada ve ülkemizde yoğun olarak etkisini gösteren pandemi nedeniyle eğitimde bazı tedbirler almış ve bu döneme kadar eğitimi online eğitim şeklinde gerçekleştirmiştik.

Ancak bu sene değişen koşullar nedeniyle Sağlık Bakanlığının (SB) ve YÖK’ün değerlendirmeleri neticesinde, biz de bahar dönemi için senatomuzla değerlendirme yaptık. Esasen ileride sağlık tesislerinde çalışacak, pandemi ve benzeri zor durumlarla karşılaşma ihtimali yüksek meslek gruplarını yetiştiren sağlık temalı bir üniversiteyiz. Yani pandemi ortamında hastanede çalışmayı, öğrencilerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyoruz. Bu değerlendirmeler ile birlikte Sayın Valimiz, İl Hıfzıssıha Kurulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile yaptığımız değerlendirme sonucu bir dizi kararlar alındı. Buna göre Tıp Fakültesinde 4., 5. Ve 6. sınıflar, Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) 4. sınıf, Diş Hekimliği Fakültesinde şu andaki en üst sınıf olan 3. sınıf, Simav ve Gediz SHMYO 2. sınıflar için; uygulamalı eğitimleri açısından yüz yüze eğitim kararı aldık.” dedi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMLER İÇİN BÜTÜN ÖNLEMLER ALINACAK”

“Yüz yüze eğitimler için gerekli bütün önlemleri alacağız.” diye konuşan Rektör Kavuncu,”Seyreltilmiş ve bölünmüş gruplarda uygulama yapacağız. Teorik derslerde ise harman modeli olarak isimlendirebileceğimiz, isteyen öğrencilerin uzaktan eğitime devam edebileceği, isteyen öğrencinin gene aynı bölünmüş gruplarda alacakları ders konusunda kendilerine tercih imkanı sunacağız. Bütün bunlara rağmen öğrencilerimizden mazereti olan, çekincesi veya kendi isteğiyle devam etmeyenler için de kayıt dondurma hakkı tanımış olacağız.” bilgilendirmesini yaptı.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZ AŞILANMA TAKVİMİNE GİRDİ”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, bütün öğrencilerimizin aşılanma takvimine girmelerinin sağlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Aşı istemeyenler hariç olmak üzere, öğrencilerimiz ya aşılandılar ya da aşılanmaları devam ediyor. Önem verdiğimiz bir durum. Ayrıca Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ile yaptığımız görüşme sonucu, öğrencilerimizin yurtlarda seyreltilmiş ve uygun şekilde kalmaları sağlanmış olacak. Ülkemizdeki gelişmelere göre bu durumu bahar dönemi içinde de ikinci bir değerlendirmeye tabi tutacağız. Bu durumun öğrencilerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öğrencilerimizden gelecek sorular için de iletişim hatlarımız açık.” dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.