DELİLİ OLMAYAN İTİRAZLAR İNCELENMEZ...

Siyaset (DORUK) - DORUK GAZETESİ | 02.04.2024 - 18:21, Güncelleme: 04.04.2024 - 00:38 2656 kez okundu.
 

DELİLİ OLMAYAN İTİRAZLAR İNCELENMEZ...

CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, İl binasında itiraz ile ilgili basın açıklamasında bulundu
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında seçimi kaybeden MHP Belediye Başkanı Alim Işık, seçimin tekrarı ve sandıkların yeniden sayılması ile ilgili itiraz dilekçesi vermesi hakkında bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz il binasında yaptığı basın açıklamasında.; "Seçimi kaybeden mevcut Belediye Başkanı Alım Işık mesnetsiz ve somut delillere dayanmayan itiraz dilekçelerinde seçimin iptali veya sandıkların yeniden sayımını istemektedir. YSK ' nın ilgili Maddelerinde somut delillere dayanmayan itirazlar değerlendirmeye alınmaz denilmektedir. Her Siyasi Partinin İlçe Seçim Kurulunda üyesi vardır ve seçim sonuçları bu Siyasi Parti Üyelerince de imza altına alınmıştır. Kütahya seçmeni tercihini CHP' den yana kullanmıştır. Milli iradenin üzerinde başka güç yoktur. İlçe Seçim Kurulu en doğru kararı verecektir" Dedi. Kesin olmayan sonuçlara göre Kütahya Belediye Başkanlığını kazanan Eyüp Kahveci de "İlçe Seçim Kurulu gerekli incelemeleri yapar ve son kararını açıklar. Mazbatanın verilmesi üç, beş gün gecikir başkada bişey olmaz" dedi. İl Başkanı Tamer Yenikaya' nın sorusu olan varmı demesi üzerine Basın açıklamasına katılan basın mensuplarının hiç soru sormaması da diğer dikkat çekici olaydı. Partı binasında yapılan basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Saadet Partisi Milletvekili Dr. Fazıl Kasap ve partililer katıldı.  - DORUK HABER- Hüdayim GÜLER
CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, İl binasında itiraz ile ilgili basın açıklamasında bulundu

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında seçimi kaybeden MHP Belediye Başkanı Alim Işık, seçimin tekrarı ve sandıkların yeniden sayılması ile ilgili itiraz dilekçesi vermesi hakkında bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz il binasında yaptığı basın açıklamasında.; "Seçimi kaybeden mevcut Belediye Başkanı Alım Işık mesnetsiz ve somut delillere dayanmayan itiraz dilekçelerinde seçimin iptali veya sandıkların yeniden sayımını istemektedir.

YSK ' nın ilgili Maddelerinde somut delillere dayanmayan itirazlar değerlendirmeye alınmaz denilmektedir. Her Siyasi Partinin İlçe Seçim Kurulunda üyesi vardır ve seçim sonuçları bu Siyasi Parti Üyelerince de imza altına alınmıştır. Kütahya seçmeni tercihini CHP' den yana kullanmıştır. Milli iradenin üzerinde başka güç yoktur. İlçe Seçim Kurulu en doğru kararı verecektir" Dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Kütahya Belediye Başkanlığını kazanan Eyüp Kahveci de "İlçe Seçim Kurulu gerekli incelemeleri yapar ve son kararını açıklar. Mazbatanın verilmesi üç, beş gün gecikir başkada bişey olmaz" dedi.

İl Başkanı Tamer Yenikaya' nın sorusu olan varmı demesi üzerine Basın açıklamasına katılan basın mensuplarının hiç soru sormaması da diğer dikkat çekici olaydı.

Partı binasında yapılan basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Saadet Partisi Milletvekili Dr. Fazıl Kasap ve partililer katıldı.  - DORUK HABER- Hüdayim GÜLER

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.