Çinili Cami Yeniden Çiniköy’de Hayat Bulacak

Yerel (DORUK) - DORUK GAZETESİ | 17.04.2024 - 14:57, Güncelleme: 17.04.2024 - 14:57 1935 kez okundu.
 

Çinili Cami Yeniden Çiniköy’de Hayat Bulacak

Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, yol ticaretini de kullanarak ihracat harici pazar payını artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, yol ticaretini de kullanarak ihracat harici pazar payını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Erilbaylı Çinili Cami hasretini dindirecek bir müjde de verdi. Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, proje çalışmalarının tamamlandığı Çiniköy Projesinin sektöre sağlayacağı avantajları anlattı. Çinicilik sektörünün uzun zamandır Kütahya’daki yol ticaretinden yararlanmak istediğini ifade eden Sadık Erilbaylı, 6 yıldır üzerine çalıştıkları proje kapsamında, Çevre Şehircilik Bakanlığının onayı ile TOKİ’ye yer devri yapıldığını belirtti. Başkan Erilbaylı: “Projenin İlk Evim- İlk Arsam – İlk İşyerim Projesi kapsamında değerlendirecek, proje çalışmalarının tamamlandı, TOKİ ihaleye çıkacak. Çiniköy’ün Kütahya İstanbul yolu üzeri 14. Kilometresinde yer alacak, Ahmetoğlu çiftliği mevkiindeki 39 dönümlük alanın, tam yol üzerinde bulunmaktadır. Yol ticareti açışından çok elverişli konumda olacak Çiniköy Projesinde 27 tane mağaza yapılacak. Çini atölyelerinde görsel Showlar yapılacak. Yoldan geçen misafirlerimiz keyifli vakit geçirecekler. Çarkta çamurla oynayacaklar. Dekor, çizim, boyama yapabilecekler. Kütahya yolu üzerinde çininin nasıl yapıldığı ile ilgili hiçbir yerimiz yoktu. Misafirlerimiz hem çiniyi öğrenip hem de çini alışverişi yapma imkanı bulacak. Projede aynı zamanda 4 tane restauranta bulunacak, akaryakıt istasyonu, mescid bulunmakta. Çinili Cami’nin aynısı yapılacak. Gayet güzel bir proje oldu.” İfadelerini kullandı. - DORUK
Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, yol ticaretini de kullanarak ihracat harici pazar payını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, yol ticaretini de kullanarak ihracat harici pazar payını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Erilbaylı Çinili Cami hasretini dindirecek bir müjde de verdi.

Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, proje çalışmalarının tamamlandığı Çiniköy Projesinin sektöre sağlayacağı avantajları anlattı. Çinicilik sektörünün uzun zamandır Kütahya’daki yol ticaretinden yararlanmak istediğini ifade eden Sadık Erilbaylı, 6 yıldır üzerine çalıştıkları proje kapsamında, Çevre Şehircilik Bakanlığının onayı ile TOKİ’ye yer devri yapıldığını belirtti.

Başkan Erilbaylı: “Projenin İlk Evim- İlk Arsam – İlk İşyerim Projesi kapsamında değerlendirecek, proje çalışmalarının tamamlandı, TOKİ ihaleye çıkacak. Çiniköy’ün Kütahya İstanbul yolu üzeri 14. Kilometresinde yer alacak, Ahmetoğlu çiftliği mevkiindeki 39 dönümlük alanın, tam yol üzerinde bulunmaktadır. Yol ticareti açışından çok elverişli konumda olacak Çiniköy Projesinde 27 tane mağaza yapılacak. Çini atölyelerinde görsel Showlar yapılacak. Yoldan geçen misafirlerimiz keyifli vakit geçirecekler. Çarkta çamurla oynayacaklar. Dekor, çizim, boyama yapabilecekler. Kütahya yolu üzerinde çininin nasıl yapıldığı ile ilgili hiçbir yerimiz yoktu. Misafirlerimiz hem çiniyi öğrenip hem de çini alışverişi yapma imkanı bulacak. Projede aynı zamanda 4 tane restauranta bulunacak, akaryakıt istasyonu, mescid bulunmakta. Çinili Cami’nin aynısı yapılacak. Gayet güzel bir proje oldu.” İfadelerini kullandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.