bizim mekan kurumsal web

CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya: Çanakkale Ruhu Cumhuriyetin Temelidir

Güncel (DORUK) - DORUK GAZETESİ | 18.03.2026 - 15:36, Güncelleme: 18.03.2026 - 15:36 2549 kez okundu.
 

CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya: Çanakkale Ruhu Cumhuriyetin Temelidir

Kütahya CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya ve partililer, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünde Zafer Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Zafer Meydanı’nda Çelenk Sunumu Kütahya CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya ve partililer, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünde Zafer Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. “Anafartalar Kahramanı’nın Neferleriyiz” Yenikaya, yaptığı açıklamada, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün neferleri olduklarını belirterek, Cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk devrimlerine bağlılıklarını tazelediklerini ifade etti. Atatürk’ün İnsanlık Mesajı Çanakkale’de sadece bir komutan değil, aynı zamanda insaniyetin temsilcisi olan Atatürk’ün, yabancı askerlerin annelerine yazdığı “Evlâtlarınız bizim bağrımızda, Mehmetçiklerle yan yana, huzur içinde rahat uyuyacaklar” sözlerini hatırlatan Yenikaya, “Bu sözler onun barış elçisi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” dedi. “Çanakkale Ruhu Adalet ve Demokrasi Demektir” Yenikaya, Çanakkale ruhunu yaşatmanın vatanın her karış toprağına sahip çıkmak, adaleti, demokrasiyi ve laikliği savunmak olduğunu vurguladı. “Şehitlerimizin en büyük mirası özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’dir” dedi. Cumhuriyetin Bekçileri Tamer Yenikaya, “Tarihimizi unutturmak isteyenlere, Atatürk adını törenlerden silmeye çalışanlara karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak en ön safta dimdik durmaya devam edeceğiz” sözleriyle açıklamasını tamamladı. – DORUK 
Kütahya CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya ve partililer, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünde Zafer Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Zafer Meydanı’nda Çelenk Sunumu

Kütahya CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya ve partililer, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünde Zafer Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“Anafartalar Kahramanı’nın Neferleriyiz”

Yenikaya, yaptığı açıklamada, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün neferleri olduklarını belirterek, Cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk devrimlerine bağlılıklarını tazelediklerini ifade etti.

Atatürk’ün İnsanlık Mesajı

Çanakkale’de sadece bir komutan değil, aynı zamanda insaniyetin temsilcisi olan Atatürk’ün, yabancı askerlerin annelerine yazdığı “Evlâtlarınız bizim bağrımızda, Mehmetçiklerle yan yana, huzur içinde rahat uyuyacaklar” sözlerini hatırlatan Yenikaya, “Bu sözler onun barış elçisi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

“Çanakkale Ruhu Adalet ve Demokrasi Demektir”

Yenikaya, Çanakkale ruhunu yaşatmanın vatanın her karış toprağına sahip çıkmak, adaleti, demokrasiyi ve laikliği savunmak olduğunu vurguladı. “Şehitlerimizin en büyük mirası özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’dir” dedi.

Cumhuriyetin Bekçileri

Tamer Yenikaya, “Tarihimizi unutturmak isteyenlere, Atatürk adını törenlerden silmeye çalışanlara karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak en ön safta dimdik durmaya devam edeceğiz” sözleriyle açıklamasını tamamladı. – DORUK 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat