Baro Başkanı ATAM: Egemenlik Anlayışıyla Toplanan Kurucu Meclis, En Medeni Yönetim Şeklini Armağan Etmiştir

Güncel 22.04.2021 - 18:32, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3481+ kez okundu.
 

Baro Başkanı ATAM: Egemenlik Anlayışıyla Toplanan Kurucu Meclis, En Medeni Yönetim Şeklini Armağan Etmiştir

Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet ATAM: "Bundan 101 yıl önce,henüz dünyada monarşiler dönemi yaşanmakta iken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur.Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” Şeklindeki egemenlik anlayışıyla toplanan kurucu meclis Türk Milletine en güzel ve en medeni yönetim şeklini armağan etmişlerdir. Bugün de hepimize düşen görev bu anlayışla ülkenin gelişimini sağlamaktır. Millet iradesinin yönetime hakim kılındığına, egemenlik konusunda millet iradesi dışında başka bir kuvvetin tanınmadığına güvence olan, milli egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 101.Yılının ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız başta olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. " dedi. - DORUK

Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet ATAM: "Bundan 101 yıl önce,henüz dünyada monarşiler dönemi yaşanmakta iken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur.Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” Şeklindeki egemenlik anlayışıyla toplanan kurucu meclis Türk Milletine en güzel ve en medeni yönetim şeklini armağan etmişlerdir. Bugün de hepimize düşen görev bu anlayışla ülkenin gelişimini sağlamaktır.

Millet iradesinin yönetime hakim kılındığına, egemenlik konusunda millet iradesi dışında başka bir kuvvetin tanınmadığına güvence olan, milli egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 101.Yılının ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız başta olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. " dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.