AK Parti Büyük Kongresi Yapıldı

Siyaset 25.03.2021 - 13:34, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4081+ kez okundu.
 

AK Parti Büyük Kongresi Yapıldı

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi 24 Mart 2021 tarihinde Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.
AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi 24 Mart 2021 tarihinde Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kongrede yaptığı açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, gerek ülkemizdeki siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmelerle ilgili gerekse uluslararası alanda yaşanılan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bölgesinde denge unsuru olduğunu belirten Cumhurbaşkanı "İçeriden ve dışarıdan ülkemizin büyümesine, gelişmesine tahammül edemeyen unsurlar bilmelidir ki, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi hiçbir şekilde engellenemeyecektir" dedi. Yapılan genel kurulda Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) yeniden belirlendi. Bir önceki MKYK'da ilimizi temsilen Kütahya Milletvekili Ahmet TAN MKYK üyesi seçilmişken, 7. Olağan Büyük Kongrede Kütahya'dan herhangi bir isim MKYK'da yer almadı. Yeni MKYK şu şekilde teşekkül etti; Recep Tayyip ERDOĞAN Genel Başkan, Binali YILDIRIM ve Numan KURTULMUŞ Genel Başkan Yardımcıları, Hayati YAZICI Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, Erkan KANDEMİR Teşkilat Başkanı, Ali İhsan YAVUZ Seçim İşleri Başkanı, Hamza DAĞ Tanıtım Medya Başkanı, Efkan ALA Dış İlişkiler Başkanı, Julide SARIEROĞLU Sosyal Politikalar Başkanı, Özlem ZENGİN Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Başkanı, Mehmet ÖZHASEKİ Yerel Yönetimler Başkanı, Nurettin CANİKLİ Ekonomi İşleri Başkanı, Vedat DEMİRÖZ Mali ve İdari İşler Başkanı, Mustafa ŞEN Arge ve Eğitim Başkanı, Leyla Şahin USTA İnsan Hakları Başkanı, Ömer İLERİ Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı, Çiğdem KARAASLAN Çevre Şehir ve Kültür Başkanı, Fatih ŞAHİN Genel Sekreter, Ömer ÇELİK Parti Sözcüsü, M. Naci BOSTANCI TBMM Grup Başkanı; Mahir ÜNAL, Mustafa ELİTAŞ, Bülent TURAN, M. Emin AKBAŞOĞLU, Cahit ÖZKAN TBMM Grup Başkan Vekili, Ayşe KEŞİR Kadın Kolları Başkanı, Eyüp Kadir İNAN Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirildi. - DORUK Fatma
AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi 24 Mart 2021 tarihinde Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi 24 Mart 2021 tarihinde Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Kongrede yaptığı açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, gerek ülkemizdeki siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmelerle ilgili gerekse uluslararası alanda yaşanılan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bölgesinde denge unsuru olduğunu belirten Cumhurbaşkanı "İçeriden ve dışarıdan ülkemizin büyümesine, gelişmesine tahammül edemeyen unsurlar bilmelidir ki, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi hiçbir şekilde engellenemeyecektir" dedi.

Yapılan genel kurulda Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) yeniden belirlendi. Bir önceki MKYK'da ilimizi temsilen Kütahya Milletvekili Ahmet TAN MKYK üyesi seçilmişken, 7. Olağan Büyük Kongrede Kütahya'dan herhangi bir isim MKYK'da yer almadı.

Yeni MKYK şu şekilde teşekkül etti; Recep Tayyip ERDOĞAN Genel Başkan, Binali YILDIRIM ve Numan KURTULMUŞ Genel Başkan Yardımcıları, Hayati YAZICI Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, Erkan KANDEMİR Teşkilat Başkanı, Ali İhsan YAVUZ Seçim İşleri Başkanı, Hamza DAĞ Tanıtım Medya Başkanı, Efkan ALA Dış İlişkiler Başkanı, Julide SARIEROĞLU Sosyal Politikalar Başkanı, Özlem ZENGİN Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Başkanı, Mehmet ÖZHASEKİ Yerel Yönetimler Başkanı, Nurettin CANİKLİ Ekonomi İşleri Başkanı, Vedat DEMİRÖZ Mali ve İdari İşler Başkanı, Mustafa ŞEN Arge ve Eğitim Başkanı, Leyla Şahin USTA İnsan Hakları Başkanı, Ömer İLERİ Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı, Çiğdem KARAASLAN Çevre Şehir ve Kültür Başkanı, Fatih ŞAHİN Genel Sekreter, Ömer ÇELİK Parti Sözcüsü, M. Naci BOSTANCI TBMM Grup Başkanı; Mahir ÜNAL, Mustafa ELİTAŞ, Bülent TURAN, M. Emin AKBAŞOĞLU, Cahit ÖZKAN TBMM Grup Başkan Vekili, Ayşe KEŞİR Kadın Kolları Başkanı, Eyüp Kadir İNAN Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirildi. - DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.