Moymul’da Tarihi Hamam Ayağa Kalkıyor

08.10.2018 - 13:23, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2262+ kez okundu.
 

Moymul’da Tarihi Hamam Ayağa Kalkıyor

– RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI 2 AĞUSTOS TARİHİNDE YENİLEME İHALESİ YAPILAN TARİHİ MOYMUL HAMAMINDA YÜKLENİCİ FİRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. DIŞ VE İÇ CEPHEDE TEMİZLİK İŞLERİNDE SONA GELİNDİ. RESTORASYON ÇALIŞMALARI 5 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK. Moymul Mahallesi’nde bulunan tarihi hamamın restorasyon çalışmaları iki hafta önce start aldı. 2 Ağustos’ta ihalesi yapılan ve yer teslimi gerçekleştirilen projede yüklenici firma yoğun bir mesai harcayarak yıpranmış yapıyı yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor. Moymul sakinleri ve mahalledeki çalışmaları merak eden vatandaşlarda yürütülen işleri yakından takip ediyor. Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2013 yılında 1. grup korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenen binanın projesi için Belediye Başkanımız Mustafa Güler, Bakanlık bürokratları başta olmak üzere ilgili kurumların daire başkanlarıyla sık sık bir araya gelmiş, bugün hayata geçirilen projenin onaylanması için yoğun bir mesai harcamıştı. Başkan Güler, ihalenin yapıldığı gün; taşınmaz Kültür Varlıklarının yapı esas ve denetimlerine dair yönetmelikler çerçevesinde en doğru projeyi hazırlayarak ihaleye çıktık demişti.

– RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI 2 AĞUSTOS TARİHİNDE YENİLEME İHALESİ YAPILAN TARİHİ MOYMUL HAMAMINDA YÜKLENİCİ FİRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. DIŞ VE İÇ CEPHEDE TEMİZLİK İŞLERİNDE SONA GELİNDİ. RESTORASYON ÇALIŞMALARI 5 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK. Moymul Mahallesi’nde bulunan tarihi hamamın restorasyon çalışmaları iki hafta önce start aldı. 2 Ağustos’ta ihalesi yapılan ve yer teslimi gerçekleştirilen projede yüklenici firma yoğun bir mesai harcayarak yıpranmış yapıyı yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor.
Moymul sakinleri ve mahalledeki çalışmaları merak eden vatandaşlarda yürütülen işleri yakından takip ediyor.
Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2013 yılında 1. grup korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenen binanın projesi için Belediye Başkanımız Mustafa Güler, Bakanlık bürokratları başta olmak üzere ilgili kurumların daire başkanlarıyla sık sık bir araya gelmiş, bugün hayata geçirilen projenin onaylanması için yoğun bir mesai harcamıştı. Başkan Güler, ihalenin yapıldığı gün; taşınmaz Kültür Varlıklarının yapı esas ve denetimlerine dair yönetmelikler çerçevesinde en doğru projeyi hazırlayarak ihaleye çıktık demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.