Kütahya Ülkü Ocaklarında, Alparslan TÜRKEŞ Akademisi

Spor 19.10.2018 - 16:21, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2567+ kez okundu.
 

Kütahya Ülkü Ocaklarında, Alparslan TÜRKEŞ Akademisi

Kütahya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Serdar AKKOÇ, basın mensupları ile bir araya gelerek "Alparslan TÜRKEŞ Akademisi" hakkında açıklamalarda bulundu. Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ Akademisi; Üniversite biriminde Abdullah Buğra KOÇLAR ilim projesi, Ortaöğretim biriminde Ahmet GÜLER Eğitim Projesi, bayanlar biriminde ise Hüseyin GÜRLEKLİ Sanat Projesi'ni kapsamaktadır.
Ülkü Ocaklarının kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle Alparslan Türkeş Akademisini başlattıklarını belirten Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı Serdar AKKOÇ: "Kütahya Ülkü Ocakları olarak her yıl bir akdemi projesi ile üniversite, ortaöğretim ve bayanlar birimindeki genç kardeşlerimize yönelik eğitim buluşmaları düzenliyoruz. Bu yıl Ülkü Ocaklarının kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle kurucu liderimiz, başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin adını taşıyan, ‘Alparslan Türkeş Akademisi’ni başlatmış bulunmaktayız. Alparslan Türkeş Akademisi üniversiteler biriminde merhum Ocak Başkanımız Abdullah Buğra KOÇLAR’ın adını taşıyan ilim projesi şeklinde ve 10 haftalık eğitim programını kapsamakta. Alanında uzman eğitimcilerimiz 10 hafta boyunca üniversiteli gençlerimize ocak binamızda veya çeşitli salonlarda eğitimler verecek. Ortaöğretim birimi için ise şehidimiz Ahmet GÜLER eğitim projemizi hayata geçiriyoruz. Bayanlar biriminde ise bu yıl farklı bir proje başlatıyoruz. Proje ile bayanlarımıza güzel destek olma gayretindeyiz. Kütahya Belediyesi Kent Konseyine bağlı kültür ve sanat merkeziyle işbirliği halinde Hüseyin GÜRLEKLİ sanat projesini uygulayacağız. Sanat merkezindeki sanatçılarımız hanım kardeşlerimize ebru, çinicilik, seramik, hat, ahşap sanatları gibi alanlarda eğitim verecek. Yılsonunda da bir sanat sergisi ile yapılan ürünler sergilenecek. Eğitimler sonrası üniversite birimimizde münazara, ortaöğretim birimimizde bilgi, bayanlar birimimizde ise Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarımız olacak. Kütahya ilçelerinde de eğitim, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediliyor. 2 yıl önce oluşturduğumuz Yardım Evi aracılığıyla yaklaşık 200 ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırdık ve yardımlar devam edecek" dedi.
Kütahya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Serdar AKKOÇ, basın mensupları ile bir araya gelerek "Alparslan TÜRKEŞ Akademisi" hakkında açıklamalarda bulundu. Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ Akademisi; Üniversite biriminde Abdullah Buğra KOÇLAR ilim projesi, Ortaöğretim biriminde Ahmet GÜLER Eğitim Projesi, bayanlar biriminde ise Hüseyin GÜRLEKLİ Sanat Projesi'ni kapsamaktadır.

Ülkü Ocaklarının kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle Alparslan Türkeş Akademisini başlattıklarını belirten Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı Serdar AKKOÇ: "Kütahya Ülkü Ocakları olarak her yıl bir akdemi projesi ile üniversite, ortaöğretim ve bayanlar birimindeki genç kardeşlerimize yönelik eğitim buluşmaları düzenliyoruz. Bu yıl Ülkü Ocaklarının kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle kurucu liderimiz, başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin adını taşıyan, ‘Alparslan Türkeş Akademisi’ni başlatmış bulunmaktayız.

Alparslan Türkeş Akademisi üniversiteler biriminde merhum Ocak Başkanımız Abdullah Buğra KOÇLAR’ın adını taşıyan ilim projesi şeklinde ve 10 haftalık eğitim programını kapsamakta. Alanında uzman eğitimcilerimiz 10 hafta boyunca üniversiteli gençlerimize ocak binamızda veya çeşitli salonlarda eğitimler verecek.

Ortaöğretim birimi için ise şehidimiz Ahmet GÜLER eğitim projemizi hayata geçiriyoruz.

Bayanlar biriminde ise bu yıl farklı bir proje başlatıyoruz. Proje ile bayanlarımıza güzel destek olma gayretindeyiz. Kütahya Belediyesi Kent Konseyine bağlı kültür ve sanat merkeziyle işbirliği halinde Hüseyin GÜRLEKLİ sanat projesini uygulayacağız. Sanat merkezindeki sanatçılarımız hanım kardeşlerimize ebru, çinicilik, seramik, hat, ahşap sanatları gibi alanlarda eğitim verecek. Yılsonunda da bir sanat sergisi ile yapılan ürünler sergilenecek.

Eğitimler sonrası üniversite birimimizde münazara, ortaöğretim birimimizde bilgi, bayanlar birimimizde ise Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarımız olacak.

Kütahya ilçelerinde de eğitim, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediliyor. 2 yıl önce oluşturduğumuz Yardım Evi aracılığıyla yaklaşık 200 ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırdık ve yardımlar devam edecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.