KSBÜ Rektörü KAVUNCU: Kütahya’yı Tanımadan Mezun Olunmayacak

Eğitim 07.10.2019 - 17:21, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2693+ kez okundu.
 

KSBÜ Rektörü KAVUNCU: Kütahya’yı Tanımadan Mezun Olunmayacak

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, KSBÜ’nün yeni öğrencileriyle tanışma toplantısında Kütahya’nın güzelliklerinden bahsederek, “Kütahya’yı tanımadan mezun olunmayacak.” dedi.
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu öğrencilere yaptığı konuşmada, “Üniversitemizde sadece meslek öğrenmeyeceksiniz. Erdemli, duyarlı ve vatansever yetişeceksiniz.  Bu ülkeyi biz kolay bulmadık. Atalarımız biz huzurlu yaşayalım diye büyük savaşlar vermişler. Tabii Kütahya ayrı bir özelliğe sahip. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri. Çok değerli bir bölgede eğitim göreceksiniz. Üniversite kültür dersi ile birlikte, Kütahya’nın bazı özellikli yerlerini gezip, keşfedeceksiniz. İlçelerimizi de keşfedeceksiniz. Başta Domaniç (Hayme Ana), Dumlupınar (Şehitlik), Simav (Eynal Kaplıcaları), Gediz (Murat Dağı) ve Çavdarhisar (Aizanoi) olmak üzere bizim sağlayacağımız ulaşım imkanları ile birlikte oralara gidebileceksiniz.” dedi.  Rektör Kavuncu bu dersin zorunluluğundan bahsederek, “Gezilere katılmazsanız dersinizi geçemiyorsunuz. Dersi veremezseniz mezun olamazsınız. Derste ona göre not alacaksınız. Ama zannediyorum ki en keyifli derslerden biri olacak bu ders. Peki neden böyle bir zorunluluk var? Çünkü günlük telaşlarımız içerisinde bazı şeyleri unutuyoruz. Yani gezip, keşfetmeye zaman olmuyor. Bakıyorsunuz buradan öğrenci mezun oluyor 4-5 senede ama daha 10 km ötedeki yere gitmiş değil. Sonra mezun olan öğrenci arkadaşlarımız Kütahya’da bir şey bulamadık diyorlar. Halbuki ben eminim; şu gezilere katıldıktan sonra hepiniz ailelerinize diyeceksiniz ki, ‘Ya çok güzel yerler varmış Kütahya’da. Gelin birlikte gidelim.’ O yüzden bu ders ile birlikte üniversite yıllarımız güzel geçirelim. Hem derslerimize çalışalım hem de Kütahya'mızı keşfedelim.” diye konuştu. - DORUK
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, KSBÜ’nün yeni öğrencileriyle tanışma toplantısında Kütahya’nın güzelliklerinden bahsederek, “Kütahya’yı tanımadan mezun olunmayacak.” dedi.

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu öğrencilere yaptığı konuşmada, “Üniversitemizde sadece meslek öğrenmeyeceksiniz. Erdemli, duyarlı ve vatansever yetişeceksiniz.  Bu ülkeyi biz kolay bulmadık. Atalarımız biz huzurlu yaşayalım diye büyük savaşlar vermişler. Tabii Kütahya ayrı bir özelliğe sahip. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri. Çok değerli bir bölgede eğitim göreceksiniz. Üniversite kültür dersi ile birlikte, Kütahya’nın bazı özellikli yerlerini gezip, keşfedeceksiniz. İlçelerimizi de keşfedeceksiniz. Başta Domaniç (Hayme Ana), Dumlupınar (Şehitlik), Simav (Eynal Kaplıcaları), Gediz (Murat Dağı) ve Çavdarhisar (Aizanoi) olmak üzere bizim sağlayacağımız ulaşım imkanları ile birlikte oralara gidebileceksiniz.” dedi. 

Rektör Kavuncu bu dersin zorunluluğundan bahsederek, “Gezilere katılmazsanız dersinizi geçemiyorsunuz. Dersi veremezseniz mezun olamazsınız. Derste ona göre not alacaksınız. Ama zannediyorum ki en keyifli derslerden biri olacak bu ders. Peki neden böyle bir zorunluluk var? Çünkü günlük telaşlarımız içerisinde bazı şeyleri unutuyoruz. Yani gezip, keşfetmeye zaman olmuyor. Bakıyorsunuz buradan öğrenci mezun oluyor 4-5 senede ama daha 10 km ötedeki yere gitmiş değil. Sonra mezun olan öğrenci arkadaşlarımız Kütahya’da bir şey bulamadık diyorlar. Halbuki ben eminim; şu gezilere katıldıktan sonra hepiniz ailelerinize diyeceksiniz ki, ‘Ya çok güzel yerler varmış Kütahya’da. Gelin birlikte gidelim.’ O yüzden bu ders ile birlikte üniversite yıllarımız güzel geçirelim. Hem derslerimize çalışalım hem de Kütahya'mızı keşfedelim.” diye konuştu. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.