DPÜ'den YDYS Açıklaması

Eğitim 15.09.2020 - 16:34, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3686+ kez okundu.
 

DPÜ'den YDYS Açıklaması

Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü, 2020 YKS ile Dumlupınar Üniversitesinde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Bulunan Bölümlere Yerleşen Öğrenciler için YDYS sınavı ile ilgili açıklama yaptı.
Dumlupınar Üniversitesinde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Bulunan Bölümler: Eğitim Fakültesi: İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Fen Edebiyat Fakültesi : İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Yabancı Diller Yüksekokulu: Mütercim - Tercümanlık (İngilizce)   2020 - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre Üniversitemizde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan bölümlere kayıt yaptıran öğrenciler ile birlikte geçmiş yıllarda İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görmüş olup sınava katılmak üzere başvuruda bulunan öğrenciler için, 17 - 18 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) ile ilgili Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğünün duyurusu şu şekilde; "2020 YKS Sonucuna göre Üniversitemizde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan bölümlere kayıt yaptıran öğrenciler ile birlikte geçmiş yıllarda İngilizce Hazırlık Sınıfından başarısız olan öğrenciler için 17  - 18 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS)  eys.dpu.edu.tr adresli web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Sınav iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olup, öğrencilerin 2020 / 2021 Eğitim - Öğretim Yılı Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfından muaf olabilmek için sınavın her iki aşamasından da en az 65 puan almaları gerekmektedir. İlk aşamadan 65 puan alamayan öğrenciler ikinci aşama sınavlarına katılamayacaklardır. YDYS 1. Aşama : Dil Bilgisi & Okuma (Grammar & Reading) Sınavı - 17.09.2020 Saat: 10:30 YDYS 2. Aşama : Dinleme & Konuşma & Yazma (Listening & Speaking & Writing) Sınavı - 18.09.2020 Sınav saatleri için ydyo.dpu.edu.tr sitesindeki duyuruları takip ediniz. YDYS 1. Aşama sınavına saat 10:30'da eys.dpu.edu.tr adresine OBS kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparak katılabilirsiniz.  ÖNEMLİ: Konuşma sınavına online-senkron (ONLİNE - CANLI OLARAK KAMERA AÇIK ŞEKİLDE) olarak katılmak istemeyen öğrenciler için ikinci bir seçenek olarak yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Bunun için aşağıda yer alan dilekçeyi doldurduktan sonra, 15 Eylül 2020 Salı günü saat 17:30'a kadar dilekçenizi gokhan.bacak@dpu.edu.tr elektronik posta adresine, 0274 443 05 42 faks numarasına veya Yüksekokulumuza şahsen gelerek iletmeleri gerekmektedir. Dilekçe Örneği için TIKLAYINIZ. Not : Faks yoluyla dilekçelerini ileten öğrencilerin dilekçelerinin ulaşıp ulaşmadığını 0274 443 75 10 telefon numarasından veya gokhan.bacak@dpu.edu.tr elektronik posta adresine mail atarak teyit etmeleri tavsiye edilir.   Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne ulaşmak için TIKLAYINIZ. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfından ve Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muafiyet Yönergesi'ne ulaşmak için TIKLAYINIZ." - DORUK
Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü, 2020 YKS ile Dumlupınar Üniversitesinde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Bulunan Bölümlere Yerleşen Öğrenciler için YDYS sınavı ile ilgili açıklama yaptı.

Dumlupınar Üniversitesinde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Bulunan Bölümler:

Eğitim Fakültesi: İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü

Fen Edebiyat Fakültesi : İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Yabancı Diller Yüksekokulu: Mütercim - Tercümanlık (İngilizce)

 

2020 - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre Üniversitemizde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan bölümlere kayıt yaptıran öğrenciler ile birlikte geçmiş yıllarda İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görmüş olup sınava katılmak üzere başvuruda bulunan öğrenciler için, 17 - 18 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) ile ilgili Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğünün duyurusu şu şekilde;

"2020 YKS Sonucuna göre Üniversitemizde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan bölümlere kayıt yaptıran öğrenciler ile birlikte geçmiş yıllarda İngilizce Hazırlık Sınıfından başarısız olan öğrenciler için 17  - 18 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS)  eys.dpu.edu.tr adresli web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

Sınav iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olup, öğrencilerin 2020 / 2021 Eğitim - Öğretim Yılı Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfından muaf olabilmek için sınavın her iki aşamasından da en az 65 puan almaları gerekmektedir. İlk aşamadan 65 puan alamayan öğrenciler ikinci aşama sınavlarına katılamayacaklardır.

YDYS 1. Aşama : Dil Bilgisi & Okuma (Grammar & Reading) Sınavı - 17.09.2020 Saat: 10:30

YDYS 2. Aşama : Dinleme & Konuşma & Yazma (Listening & Speaking & Writing) Sınavı - 18.09.2020 Sınav saatleri için ydyo.dpu.edu.tr sitesindeki duyuruları takip ediniz.

YDYS 1. Aşama sınavına saat 10:30'da eys.dpu.edu.tr adresine OBS kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparak katılabilirsiniz. 

ÖNEMLİ: Konuşma sınavına online-senkron (ONLİNE - CANLI OLARAK KAMERA AÇIK ŞEKİLDE) olarak katılmak istemeyen öğrenciler için ikinci bir seçenek olarak yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Bunun için aşağıda yer alan dilekçeyi doldurduktan sonra, 15 Eylül 2020 Salı günü saat 17:30'a kadar dilekçenizi gokhan.bacak@dpu.edu.tr elektronik posta adresine, 0274 443 05 42 faks numarasına veya Yüksekokulumuza şahsen gelerek iletmeleri gerekmektedir.

Dilekçe Örneği için TIKLAYINIZ.

Not : Faks yoluyla dilekçelerini ileten öğrencilerin dilekçelerinin ulaşıp ulaşmadığını 0274 443 75 10 telefon numarasından veya gokhan.bacak@dpu.edu.tr elektronik posta adresine mail atarak teyit etmeleri tavsiye edilir.  

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfından ve Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muafiyet Yönergesi'ne ulaşmak için TIKLAYINIZ." - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.