Av. M. Sabit ÖZDOĞLAR - Gözlem
Köşe Yazarı
Av. M. Sabit ÖZDOĞLAR - Gözlem
 

Kanal İstanbul Projesine Karşı Çıkmak, Her Yurtseverin Görevidir!

Kanal İstanbul Projesi, Karadeniz'de kıyısı olmayan ülkelere ait savaş gemilerinin Karadeniz'de rahatça konuşlanabilmesi ve Karadeniz'e kıyısı olan ülkeleri abluka altına alabilmesi için ortaya atılan bir projedir. Başta Türkiye olmak üzere, Karadeniz'e kıyısı olan tüm ülkeler için bu bir güvenlik sorunudur. Çünkü Montreux Sözleşmesi, Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin savaş gemileri için sınırlama getirmektedir. Kanal İstanbul Projesi, İstanbul için bir yıkım projesidir. Kanalın inşası büyük bir ekolojik felaket oluşturacak ve Karadeniz ile Marmara Denizi'nin doğal düzeni bozulacaktır.  Montrreux Sözleşmesinde güvence altına alınan boğazlardan geçiş ücreti yeniden güncellenmelidir. Son 36 yıldır güncellenmediği için Türkiye her yıl 2,2 milyar dolar zarar etmektedir. Çünkü 1983 yılında 1 gram altın 2,78 dolara sabitlenmiştir. 1983 yılında 1 gram altın 2,78 dolar iken, bugün yaklaşık 48 dolardır. Bu nedenle mevcut Montrö antlaşması geçiş ücreti günün koşullarına göre güncellenmelidir.Kanal İstanbul Projesi, ülkemiz için bir ihtiyaç değildir. Bu sebeple mevcut projeden bir an önce vazgeçilmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde geçiş varken  yanına ikinci  bir kanal açılmamıştır. Kanallar hep uzun yolları kısaltmak için yapılmıştır. Örneğin  Süveyş kanalı, Korint kanalı, Panama kanalı hep uzak olan güzergâhları dolaşmamak kestirmeden  ulaşmak amacıyla yapılmıştır. Bir panama kanalı 20 yılda tamamlanmış  ve inşaat sırasında 20 bin insan ölmüştür. Bataklıkta oluşan sivrisinek ve sıtma hastalığı sebebiyle ölümler gerçekleşmiştir zaten yapılacak bu çalışma da kolay bir çalışma değildir. Bu nedenle yetkililerimizin bu projeyle ilgili olarak gerekli araştırmayı yaparak vazgeçmeleri en büyük dileğimizdir.
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2019 - Cuma
Av. M. Sabit ÖZDOĞLAR - Gözlem

Kanal İstanbul Projesine Karşı Çıkmak, Her Yurtseverin Görevidir!

Kanal İstanbul Projesi, Karadeniz'de kıyısı olmayan ülkelere ait savaş gemilerinin Karadeniz'de rahatça konuşlanabilmesi ve Karadeniz'e kıyısı olan ülkeleri abluka altına alabilmesi için ortaya atılan bir projedir. Başta Türkiye olmak üzere, Karadeniz'e kıyısı olan tüm ülkeler için bu bir güvenlik sorunudur. Çünkü Montreux Sözleşmesi, Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin savaş gemileri için sınırlama getirmektedir.
Kanal İstanbul Projesi, İstanbul için bir yıkım projesidir. Kanalın inşası büyük bir ekolojik felaket oluşturacak ve Karadeniz ile Marmara Denizi'nin doğal düzeni bozulacaktır. 
Montrreux Sözleşmesinde güvence altına alınan boğazlardan geçiş ücreti yeniden güncellenmelidir. Son 36 yıldır güncellenmediği için Türkiye her yıl 2,2 milyar dolar zarar etmektedir. Çünkü 1983 yılında 1 gram altın 2,78 dolara sabitlenmiştir. 1983 yılında 1 gram altın 2,78 dolar iken, bugün yaklaşık 48 dolardır. Bu nedenle mevcut Montrö antlaşması geçiş ücreti günün koşullarına göre güncellenmelidir.Kanal İstanbul Projesi, ülkemiz için bir ihtiyaç değildir. Bu sebeple mevcut projeden bir an önce vazgeçilmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde geçiş varken  yanına ikinci  bir kanal açılmamıştır. Kanallar hep uzun yolları kısaltmak için yapılmıştır. Örneğin  Süveyş kanalı, Korint kanalı, Panama kanalı hep uzak olan güzergâhları dolaşmamak kestirmeden  ulaşmak amacıyla yapılmıştır. Bir panama kanalı 20 yılda tamamlanmış  ve inşaat sırasında 20 bin insan ölmüştür. Bataklıkta oluşan sivrisinek ve sıtma hastalığı sebebiyle ölümler gerçekleşmiştir zaten yapılacak bu çalışma da kolay bir çalışma değildir. Bu nedenle yetkililerimizin bu projeyle ilgili olarak gerekli araştırmayı yaparak vazgeçmeleri en büyük dileğimizdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.