Türkmenistan Ankara Büyükelçisi, Kütahya'da

Güncel 13.11.2020 - 15:47, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2391+ kez okundu.
 

Türkmenistan Ankara Büyükelçisi, Kütahya'da

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Kütahya Valisi Ali Çelik’e ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal'a nezaket ziyaretinde bulundu.
Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Kütahya Valisi Ali Çelik’e ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal'a nezaket ziyaretinde bulundu.  Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) okuyan Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya gelmek üzere Kütahya’da bulunan Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev ile Eğitim Ataşesi Muhammed Sahedov, Kütahya’daki ilk ziyaretini Kütahya Valisi Ali Çelik’e gerçekleştirdi.  Vali Ali Çelik tarafından karşılanan İsankuli Amanlıyev’in misafirperverliğinden dolayı Vali Çelik’e teşekkür ederek Şeref Defterini imzaladı. İsankuli Amanlıyev’i Kütahya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çelik, Kütahya’nın tarihi, kültürel değerleri ile doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi.  “Türkiye Kardeş Ve Dost Ülkemiz” Türkiye’nin çok sayıda Türkmenistanlı öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirten Amanlıyev, “Kendim de Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü mezunuyum. Türkiye bizim dost ve kardeş ülkemiz. Kültür, tarih ve etnik açıdan çok fazla ortak noktamız var. Öğrencilerimizin Türkiye’nin sunduğu bu imkânları en iyi şekilde değerlendirip üniversite eğitimlerini tamamlayarak ülkemize yetişmiş insan gücü olarak dönmelerini arzu ediyoruz” dedi. Türkmenistan’ın daimi tarafsız ülke statüsü kazanmasının 25. yılını tebrik eden Vali Ali Çelik; ticari, ekonomi ve eğitim alanı başta olmak üzere her alanda dost ve kardeş ülke anlayışıyla sürdürülen iyi ilişkilerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.   DPÜ'deki Türkmen Öğrencilerin Durumu Görüşüldü Kütahya Valiliği ziyaretinden sonra DPÜ Rektörlüğünde gerçekleşen ziyarette İşankuli Amanlıyev'i Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Atilla Batur karşıladı. Rektörlük makamına geçen Büyükelçi Amanlıyev ve Üniversite heyeti, burada Üniversitede yürütülen çalışmalar ve Türkmen öğrencilerin durumu üzerine görüşme gerçekleştirdiler. Görüşme sonunda Amanlıyev Rektör Uysal'a kitaplar hediye etti. Rektör Uysal da Amanlıyev'e Elif tablosu sundu. Görüşmenin ardından Rektörlük Toplantı Salonu'na geçen heyetler burada Türkmen öğrencilerimizle bir araya geldiler. Büyükelçi Amanlıyev, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada öğrencilerin yanlarında olduklarını ifade etti. Rektör Uysal da: "Türkmen öğrencilerimizin durumlarını yakından takip ediyoruz. Öğrencilerimiz, Üniversitemiz için çok önemli; biz her zaman sizin yanınızdayız. Bize ulaşmanız durumunda tüm sorunları çözmek için gayret göstermeye hazırız" şeklinde konuştu.- DORUK
Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Kütahya Valisi Ali Çelik’e ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Kütahya Valisi Ali Çelik’e ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal'a nezaket ziyaretinde bulundu. 

Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) okuyan Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya gelmek üzere Kütahya’da bulunan Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev ile Eğitim Ataşesi Muhammed Sahedov, Kütahya’daki ilk ziyaretini Kütahya Valisi Ali Çelik’e gerçekleştirdi. 

Vali Ali Çelik tarafından karşılanan İsankuli Amanlıyev’in misafirperverliğinden dolayı Vali Çelik’e teşekkür ederek Şeref Defterini imzaladı. İsankuli Amanlıyev’i Kütahya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çelik, Kütahya’nın tarihi, kültürel değerleri ile doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi. 

“Türkiye Kardeş Ve Dost Ülkemiz”

Türkiye’nin çok sayıda Türkmenistanlı öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirten Amanlıyev, “Kendim de Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü mezunuyum. Türkiye bizim dost ve kardeş ülkemiz. Kültür, tarih ve etnik açıdan çok fazla ortak noktamız var. Öğrencilerimizin Türkiye’nin sunduğu bu imkânları en iyi şekilde değerlendirip üniversite eğitimlerini tamamlayarak ülkemize yetişmiş insan gücü olarak dönmelerini arzu ediyoruz” dedi.

Türkmenistan’ın daimi tarafsız ülke statüsü kazanmasının 25. yılını tebrik eden Vali Ali Çelik; ticari, ekonomi ve eğitim alanı başta olmak üzere her alanda dost ve kardeş ülke anlayışıyla sürdürülen iyi ilişkilerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

 

DPÜ'deki Türkmen Öğrencilerin Durumu Görüşüldü

Kütahya Valiliği ziyaretinden sonra DPÜ Rektörlüğünde gerçekleşen ziyarette İşankuli Amanlıyev'i Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Atilla Batur karşıladı. Rektörlük makamına geçen Büyükelçi Amanlıyev ve Üniversite heyeti, burada Üniversitede yürütülen çalışmalar ve Türkmen öğrencilerin durumu üzerine görüşme gerçekleştirdiler. Görüşme sonunda Amanlıyev Rektör Uysal'a kitaplar hediye etti. Rektör Uysal da Amanlıyev'e Elif tablosu sundu.

Görüşmenin ardından Rektörlük Toplantı Salonu'na geçen heyetler burada Türkmen öğrencilerimizle bir araya geldiler. Büyükelçi Amanlıyev, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada öğrencilerin yanlarında olduklarını ifade etti. Rektör Uysal da: "Türkmen öğrencilerimizin durumlarını yakından takip ediyoruz. Öğrencilerimiz, Üniversitemiz için çok önemli; biz her zaman sizin yanınızdayız. Bize ulaşmanız durumunda tüm sorunları çözmek için gayret göstermeye hazırız" şeklinde konuştu.- DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.