'Sevcan'la Lezzet Yolunda' Programında Kütahya Tanıtıldı

Güncel 08.05.2021 - 17:23, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3984+ kez okundu.
 

'Sevcan'la Lezzet Yolunda' Programında Kütahya Tanıtıldı

"Sevcan'la Lezzet Yolunda" programının 18. Bölümünde; 2 saat süren yayında porseleni, çinisi ve el sanatlarıyla dünyaya nam salan Kütahya tanıtıldı. İl Kültür Müdürlüğümüzün girişimleri sonucu gerçekleştirilen programda; Çan Kulesi’nden dönüştürülen meşhur Saat Kulesi ve Ulu Cami gezisiyle Kütahya turuna başlayan sevilen sanatçı Sevcan ORHAN, 21 farklı el sanatçısının eserlerinin sergilendiği Germiyan Konağı’nda nakış sanatının inceliklerini öğrenirken, Türkiye’nin ilk Çini Müzesi’ni izleyicileri için gezdi. Ustalarından çini yapımını izleyerek bu sanatı uygulamalı olarak deneyimledi.  Çarşı gezisinde Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı, Kütahya’ya özgü Paşa helvasına dair bilgiler alan sevilen sunucu yöre lezzetlerinden hamur aşı yapımını da ekranlara taşıdı. Kütahya’nın leziz yemekleri sıkıcık çorbası, dolamber böreği, Kütahya muhallebisi ve kaz tiridi, Sevcan ORHAN’ın seslendirdiği türküler eşliğinde sundu. Programı hazırlayıp sunan aynı zamanda ses sanatçısı da olan Sevcan ORHAN'a, Show TV'ye, Sevcan'la Lezzet Yolunda programı ekibine, programın yayınlanmasında ve hazırlanmasında katkı sağlayan başta Kütahya İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya ÜNAL ve çalışma arkadaşlarına, diğer kurum, kuruluş ve kişilere DORUK Gazetesi olarak teşekkür ederiz. Kütahya'mızın tanıtımına katkı sağlayan bu tür programlara, yarışmalara ciddi biçimde ihtiyacımız var, şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan herkes desteklenmeli ve takdir edilmelidir. - DORUK Fatma

"Sevcan'la Lezzet Yolunda" programının 18. Bölümünde; 2 saat süren yayında porseleni, çinisi ve el sanatlarıyla dünyaya nam salan Kütahya tanıtıldı.

İl Kültür Müdürlüğümüzün girişimleri sonucu gerçekleştirilen programda; Çan Kulesi’nden dönüştürülen meşhur Saat Kulesi ve Ulu Cami gezisiyle Kütahya turuna başlayan sevilen sanatçı Sevcan ORHAN, 21 farklı el sanatçısının eserlerinin sergilendiği Germiyan Konağı’nda nakış sanatının inceliklerini öğrenirken, Türkiye’nin ilk Çini Müzesi’ni izleyicileri için gezdi. Ustalarından çini yapımını izleyerek bu sanatı uygulamalı olarak deneyimledi. 

Çarşı gezisinde Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı, Kütahya’ya özgü Paşa helvasına dair bilgiler alan sevilen sunucu yöre lezzetlerinden hamur aşı yapımını da ekranlara taşıdı. Kütahya’nın leziz yemekleri sıkıcık çorbası, dolamber böreği, Kütahya muhallebisi ve kaz tiridi, Sevcan ORHAN’ın seslendirdiği türküler eşliğinde sundu.

Programı hazırlayıp sunan aynı zamanda ses sanatçısı da olan Sevcan ORHAN'a, Show TV'ye, Sevcan'la Lezzet Yolunda programı ekibine, programın yayınlanmasında ve hazırlanmasında katkı sağlayan başta Kütahya İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya ÜNAL ve çalışma arkadaşlarına, diğer kurum, kuruluş ve kişilere DORUK Gazetesi olarak teşekkür ederiz. Kütahya'mızın tanıtımına katkı sağlayan bu tür programlara, yarışmalara ciddi biçimde ihtiyacımız var, şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan herkes desteklenmeli ve takdir edilmelidir. - DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.