Ramazan'daki Tedbirler Açıklandı

Güncel 13.04.2021 - 20:40, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3302+ kez okundu.
 

Ramazan'daki Tedbirler Açıklandı

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI Türkiye 14 Nisan'dan itibaren covid-19 tedbirleri kapsamında vakalardaki yoğun artış nedeniyle kısmı kapanmaya gidecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı sürerken hafta içi saat Sokağa çıkma sınırlaması 19.00-05.00 arası olacak. Şehirlerarası seyahatler yasaklandı Zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler yasaklandı Kamuda esnek mesai yaygınlaşacak Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü esnek mesai yeniden yaygınlaşacak. Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ve 10 yaş altında çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak. Şartları uygun olan özel sektör firmaları da bu yönde teşvik edilecek. 8 ve 12. Sınıflar dışında uzaktan eğitime devam edilecek Eğitimde sınav sürecinde olan 8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm öğrenciler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek Lokantalar ve benzeri işletmeler kapatılacak Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek. DÜĞÜN VE NİKAHLARA ERTELEME Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelenecek. Oteller sadece kendi müşteri ile sınırlandırılmış bir şekilde hizmet verecek Toplu iftarlar gerçekleştirilmeyecek.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Türkiye 14 Nisan'dan itibaren covid-19 tedbirleri kapsamında vakalardaki yoğun artış nedeniyle kısmı kapanmaya gidecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı sürerken hafta içi saat Sokağa çıkma sınırlaması 19.00-05.00 arası olacak. Şehirlerarası seyahatler yasaklandı Zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler yasaklandı Kamuda esnek mesai yaygınlaşacak

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü esnek mesai yeniden yaygınlaşacak. Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ve 10 yaş altında çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak. Şartları uygun olan özel sektör firmaları da bu yönde teşvik edilecek.

8 ve 12. Sınıflar dışında uzaktan eğitime devam edilecek Eğitimde sınav sürecinde olan 8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm öğrenciler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek Lokantalar ve benzeri işletmeler kapatılacak Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek.

DÜĞÜN VE NİKAHLARA ERTELEME

Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelenecek. Oteller sadece kendi müşteri ile sınırlandırılmış bir şekilde hizmet verecek Toplu iftarlar gerçekleştirilmeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.