Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Selman KIZMAZ, 2. Oldu

Güncel 08.05.2021 - 17:34, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4129+ kez okundu.
 

Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Selman KIZMAZ, 2. Oldu

#KuranıKerimiGüzelOkumaYarışması​ İftar Özel 22. bölümünde Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle yarışan Kütahya'lı Selman Kızmaz TRT 1’in en özel yarışması Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İftar Özel programında; Mustafa Cihat’ın sunumu, jüri üyeleri Mehmet Ali Sarı, Halil Necipoğlu ve Osman Egin’in değerlendirmesiyle 300 tam puan alırken, 81 ilden misafir hocalardan aldığı 94 puanla 2. Oldu. Ramazan bereketini evlerinize taşıyan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İftar Özel programında İftar vaktinde muhteşem sesiyle ezanı ardından İsra Suresi 78 -84. Ayetlerini okudu. İlahiyatçı Halil NECİPOĞLU ile Hafız Selman KIZMAZ,  Allahu Allah İlahisini yorumladılar. 2019’da Diyanet TV tarafından düzenlenen Ezanı güzel okuma yarışmasında birinci olan hemşerimiz Selman KIZMAZ: "Memleketim Kütahya, 25 yaşındayım. İstanbul Üsküdar Selman Ağa Camiisinde 4 aydır vekil imam hatip olarak yapıyorum" diyerek kendisini tanıttı.   Yarıfinal gibi bir program olduğunu, harika bir akşam yaşattıklarını belirten juri üyeleri, Ezanı Muhammediyeyi dinlerken mest olduklarını ifade ettiler. Sakın bu yolu bırakmayın, başka alanlara tevessül etmeyin, gönüllere hitabınız hep buradan olsun. Güzel bir yola girmişsin bu yolda kalın ve hep yükselin temennilerinde bulundular. Yarışmadaki puanlama şu şekilde oldu; -Osman Bedrettin KAYMAKÇI juriden 295 puan alarak, sıralamaya giremedi. -Ömer Faruk BOLAT juriden 298 puan alırken, diğer hocalardan 93 puan alıp, toplamda 391 puanla 3. Oldu. -Selman KIZMAZ juriden 300 tam puan alırken, diğer hocalardan 94 puan alıp, toplamda 394 puanla 2. Oldu. -Muhammed Can BAYRAK juriden 300 tam puan alırken, diğer hocalardan 94 puan alıp, toplamda 394 puanla 2. Oldu. -Serkan YILDIZ juriden 300 tam puan alırken, diğer hocalardan 96 puan alıp, toplamda 396 puanla 1. Oldu. Muhteşem sesiyle gönüllere hitap eden, büyük takdir toplayan hemşerimiz Selman KIZMAZ'ı DORUK Gazetesi olarak tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. - DORUK Fatma

#KuranıKerimiGüzelOkumaYarışması​ İftar Özel 22. bölümünde Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle yarışan Kütahya'lı Selman Kızmaz TRT 1’in en özel yarışması Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İftar Özel programında; Mustafa Cihat’ın sunumu, jüri üyeleri Mehmet Ali Sarı, Halil Necipoğlu ve Osman Egin’in değerlendirmesiyle 300 tam puan alırken, 81 ilden misafir hocalardan aldığı 94 puanla 2. Oldu.

Ramazan bereketini evlerinize taşıyan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İftar Özel programında İftar vaktinde muhteşem sesiyle ezanı ardından İsra Suresi 78 -84. Ayetlerini okudu. İlahiyatçı Halil NECİPOĞLU ile Hafız Selman KIZMAZ,  Allahu Allah İlahisini yorumladılar.

2019’da Diyanet TV tarafından düzenlenen Ezanı güzel okuma yarışmasında birinci olan hemşerimiz Selman KIZMAZ: "Memleketim Kütahya, 25 yaşındayım. İstanbul Üsküdar Selman Ağa Camiisinde 4 aydır vekil imam hatip olarak yapıyorum" diyerek kendisini tanıttı.

 

Yarıfinal gibi bir program olduğunu, harika bir akşam yaşattıklarını belirten juri üyeleri, Ezanı Muhammediyeyi dinlerken mest olduklarını ifade ettiler. Sakın bu yolu bırakmayın, başka alanlara tevessül etmeyin, gönüllere hitabınız hep buradan olsun. Güzel bir yola girmişsin bu yolda kalın ve hep yükselin temennilerinde bulundular.

Yarışmadaki puanlama şu şekilde oldu;

-Osman Bedrettin KAYMAKÇI juriden 295 puan alarak, sıralamaya giremedi.

-Ömer Faruk BOLAT juriden 298 puan alırken, diğer hocalardan 93 puan alıp, toplamda 391 puanla 3. Oldu.

-Selman KIZMAZ juriden 300 tam puan alırken, diğer hocalardan 94 puan alıp, toplamda 394 puanla 2. Oldu.

-Muhammed Can BAYRAK juriden 300 tam puan alırken, diğer hocalardan 94 puan alıp, toplamda 394 puanla 2. Oldu.

-Serkan YILDIZ juriden 300 tam puan alırken, diğer hocalardan 96 puan alıp, toplamda 396 puanla 1. Oldu.

Muhteşem sesiyle gönüllere hitap eden, büyük takdir toplayan hemşerimiz Selman KIZMAZ'ı DORUK Gazetesi olarak tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. - DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.