İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı KINCI: Taş Kırılır, Tunç Erir; Ama Türklük Ebedidir.

Siyaset 04.05.2020 - 12:43, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3447+ kez okundu.
 

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı KINCI: Taş Kırılır, Tunç Erir; Ama Türklük Ebedidir.

İYİ Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Rıfat KINCI: "3 Mayıs Türkçüler günüdür, Milliyetçiler günü demek tamamen yanlış bir ifade olup, hangi milliyetten bahsedildiği belli olmayan, Türkçüler günümüzü unutturmaya çalışanların kelime oyunudur" dedi.
İYİ Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Rıfat KINCI, yapmış olduğu basın açıklamasında; "Milliyetçilik dünya milletleri arasında geçen mücadelede, en büyük güç olma özelliğini her dönemde korumuştur. Böylesine önemli bir olgu olan milliyetçilik, tarihler 1944’ü gösterdiği vakit dönemin siyasi iktidarı tarafından hor görülen, aşağılanan bir mefhum haline gelmiştir. İşte böyle bir ortamda bir avuç Türkçü aydın bu tutuma karşı dik duruşlarını göstermiş ve dönemin iktidar sahiplerine karşı direnmişlerdir. 3 Mayıs tarihinin Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarından biridir. Türklüğün izzet ve ismetine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu irade, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir refleks olmuştur. 3 Mayıs 1944, o güne kadar edebi ve ilmi bir saha olan Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası, bir fikrin harekete dönüşmesinde mihenk taşıdır. Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Dün Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar. Türküm diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların aydın olduğu günümüzde, 3 Mayıs Türkçüler Günü’nün önemi bir kat daha artmaktadır. 3 Mayıs Türkçüler günüdür, Milliyetçiler günü demek tamamen yanlış bir ifade olup, hangi milliyetten bahsedildiği belli olmayan, Türkçüler günümüzü unutturmaya çalışanların kelime oyunudur. Bu önemli günde İYİ Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı olarak içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan, Alparslan Türkeş, H. Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan ve nicelerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. 3 Mayıs Türkçüler günümüz kutlu olsun. TAŞ KIRILIR, TUNÇ ERİR; AMA TÜRKLÜK EBEDİDİR. Ne mutlu TÜRKÜM diyene…" ifadelerinde bulundu. - DORUK
İYİ Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Rıfat KINCI: "3 Mayıs Türkçüler günüdür, Milliyetçiler günü demek tamamen yanlış bir ifade olup, hangi milliyetten bahsedildiği belli olmayan, Türkçüler günümüzü unutturmaya çalışanların kelime oyunudur" dedi.

İYİ Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Rıfat KINCI, yapmış olduğu basın açıklamasında; "Milliyetçilik dünya milletleri arasında geçen mücadelede, en büyük güç olma özelliğini her dönemde korumuştur. Böylesine önemli bir olgu olan milliyetçilik, tarihler 1944’ü gösterdiği vakit dönemin siyasi iktidarı tarafından hor görülen, aşağılanan bir mefhum haline gelmiştir.

İşte böyle bir ortamda bir avuç Türkçü aydın bu tutuma karşı dik duruşlarını göstermiş ve dönemin iktidar sahiplerine karşı direnmişlerdir. 3 Mayıs tarihinin Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarından biridir. Türklüğün izzet ve ismetine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu irade, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir refleks olmuştur.

3 Mayıs 1944, o güne kadar edebi ve ilmi bir saha olan Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası, bir fikrin harekete dönüşmesinde mihenk taşıdır. Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Dün Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar. Türküm diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların aydın olduğu günümüzde, 3 Mayıs Türkçüler Günü’nün önemi bir kat daha artmaktadır.

3 Mayıs Türkçüler günüdür, Milliyetçiler günü demek tamamen yanlış bir ifade olup, hangi milliyetten bahsedildiği belli olmayan, Türkçüler günümüzü unutturmaya çalışanların kelime oyunudur.

Bu önemli günde İYİ Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı olarak içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan, Alparslan Türkeş, H. Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan ve nicelerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

3 Mayıs Türkçüler günümüz kutlu olsun.

TAŞ KIRILIR, TUNÇ ERİR; AMA TÜRKLÜK EBEDİDİR.

Ne mutlu TÜRKÜM diyene…" ifadelerinde bulundu. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.