İl Genel Meclisi Başkanı YILMAZ: KÖYDES Ödeneği Bu Yıl 37 Milyon 820 Bin

Güncel 07.05.2021 - 16:55, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4347+ kez okundu.
 

İl Genel Meclisi Başkanı YILMAZ: KÖYDES Ödeneği Bu Yıl 37 Milyon 820 Bin

KÖYDES ödenekleri belirlendi. 28 Nisan’da belirlenen ödenekle ilimiz 2020 yılına nazaran bu yıl 4 Milyon TL ciddi bir oranda artış aldı.
KÖYDES ödenekleri belirlendi. 28 Nisan’da belirlenen ödenekle ilimiz 2020 yılına nazaran bu yıl 4 Milyon TL ciddi bir oranda artış aldı.  İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ: "Rabbimden bu pandemi sürecinden bir an önce çıkmamızı nasip eylemesini dileyerek güzel bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2005 yılında ortaya koyduğu yüksek irade ve vizyon doğrultusunda köylerin altyapısını destekleme projesi adıyla bilinen KÖYDES projesi Cumhuriyet tarihimizin kırsalda en büyük kalkınma hamlesi ve altyapı programıdır. Bu vesile ile 2005 yılından bu yana her yıl köylerimize kırsala ciddi kaynaklar aktarılmasına onay ve karar veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ifade ediyorum. Biliyorsunuz geçen yıl  33 milyon 810 bin lira gibi bir ödenek ilimize tahsis edilmiş olup ilçelerimizin köy sayısı nüfusu ve yolağı kriterleri esas alınarak direkt ilçelerin hesabına aktarılmıştı. Bu yılda Cumhurbaşkanlığının 28 Nisan 2021 günü 3917 sayılı kararıyla KÖYDES ödenekleri belli olmuş, 37Milyon 820 bin lira gibi çok önemli bir ödenek direkt ilçelerimizin hesabına başta belirttiğim kriterler doğrultusunda  aktarılacaktır. Tabii kırsalda bu ödenekler yol, içme suyu, kanalizasyon ve sulama da kullanılabiliyor bunun haricinde başka bir projede kullanılamıyor şimdiye kadar bu ödenekler sayesinde 546 köyümüz ve 109 bağlısının altyapısını yüzde 95 ler seviyesinde bitirdik diyebiliriz. Tabii hayat devam ederken yeni ihtiyaçlar ve yenilemeler ortaya çıkıyor bu talepler doğrultusunda önümüzdeki günlerde sayın valimizin koordinesinde bir toplantı yapılacak ilçe kaymakamlarımızın katılımıyla ihtiyaçlarımız tespit edilecek ve bu kaynaklar ilçelerde kaymakamlarımızın başkanlığında il genel meclis üyelerimizin öneri ve katılımlarıyla özel idare teknik ekiplerinin de verileri dikkate alınarak projeye dönüştürülecektir bu sene bu projeleri bitirdiğimizde ki yıl içinde kullanmak zorunluluğumuz var. Bitirdiğimizde Kütahya kırsalında altyapı anlamında çok daha iyi bir noktaya ulaşmış olacağız ve bu vesileyle tekrar başta sayın cumhurbaşkanımıza hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum ödenekler ilimize ilçelerimize köylerimize hayırlı olsun diyorum" - DORUK
KÖYDES ödenekleri belirlendi. 28 Nisan’da belirlenen ödenekle ilimiz 2020 yılına nazaran bu yıl 4 Milyon TL ciddi bir oranda artış aldı.

KÖYDES ödenekleri belirlendi. 28 Nisan’da belirlenen ödenekle ilimiz 2020 yılına nazaran bu yıl 4 Milyon TL ciddi bir oranda artış aldı. 

İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ: "Rabbimden bu pandemi sürecinden bir an önce çıkmamızı nasip eylemesini dileyerek güzel bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2005 yılında ortaya koyduğu yüksek irade ve vizyon doğrultusunda köylerin altyapısını destekleme projesi adıyla bilinen KÖYDES projesi Cumhuriyet tarihimizin kırsalda en büyük kalkınma hamlesi ve altyapı programıdır. Bu vesile ile 2005 yılından bu yana her yıl köylerimize kırsala ciddi kaynaklar aktarılmasına onay ve karar veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ifade ediyorum.

Biliyorsunuz geçen yıl  33 milyon 810 bin lira gibi bir ödenek ilimize tahsis edilmiş olup ilçelerimizin köy sayısı nüfusu ve yolağı kriterleri esas alınarak direkt ilçelerin hesabına aktarılmıştı. Bu yılda Cumhurbaşkanlığının 28 Nisan 2021 günü 3917 sayılı kararıyla KÖYDES ödenekleri belli olmuş, 37Milyon 820 bin lira gibi çok önemli bir ödenek direkt ilçelerimizin hesabına başta belirttiğim kriterler doğrultusunda  aktarılacaktır. Tabii kırsalda bu ödenekler yol, içme suyu, kanalizasyon ve sulama da kullanılabiliyor bunun haricinde başka bir projede kullanılamıyor şimdiye kadar bu ödenekler sayesinde 546 köyümüz ve 109 bağlısının altyapısını yüzde 95 ler seviyesinde bitirdik diyebiliriz. Tabii hayat devam ederken yeni ihtiyaçlar ve yenilemeler ortaya çıkıyor bu talepler doğrultusunda önümüzdeki günlerde sayın valimizin koordinesinde bir toplantı yapılacak ilçe kaymakamlarımızın katılımıyla ihtiyaçlarımız tespit edilecek ve bu kaynaklar ilçelerde kaymakamlarımızın başkanlığında il genel meclis üyelerimizin öneri ve katılımlarıyla özel idare teknik ekiplerinin de verileri dikkate alınarak projeye dönüştürülecektir bu sene bu projeleri bitirdiğimizde ki yıl içinde kullanmak zorunluluğumuz var. Bitirdiğimizde Kütahya kırsalında altyapı anlamında çok daha iyi bir noktaya ulaşmış olacağız ve bu vesileyle tekrar başta sayın cumhurbaşkanımıza hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum ödenekler ilimize ilçelerimize köylerimize hayırlı olsun diyorum" - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.