Harika GÜRAL: Türkiye Fransa’nın AB Dışındaki 3. Büyük Ticaret Ortağıdır

Ekonomi 27.04.2021 - 23:24, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3002+ kez okundu.
 

Harika GÜRAL: Türkiye Fransa’nın AB Dışındaki 3. Büyük Ticaret Ortağıdır

Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu ( DEİK ) ile Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) işbirliğinde “Türkiye – Fransa Ekonomik İşbirliklerinin Geleceği ve Fırsatlar “paneli düzenlendi. DEİK İş Konseylerindeki çalışmaları ile öne çıkan Kütahyalı İş İnsanı Harika Güral panelin konuşmacıları arasında yer aldı.
Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu ( DEİK ) ile Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) işbirliğinde “Türkiye – Fransa Ekonomik İşbirliklerinin Geleceği ve Fırsatlar “paneli düzenlendi. DEİK İş Konseylerindeki çalışmaları ile öne çıkan Kütahyalı İş İnsanı Harika Güral panelin konuşmacıları arasında yer aldı. Harika Güral, Güral Porselen'in ihracattaki 3. Ülkesinin, Güral Vitrifiye'nin en yüksek ihracatının ise Fransa'ya yapıldığını belirtti.   DEİK ve TİKAD işbirliğinde online olarak düzenlenen  “Türkiye – Fransa Ekonomik İşbirliklerinin Geleceği ve Fırsatlar “ konulu panel, Paris Büyükelçisi Ali Onaner, DEİK Başkanı Nail Olpak, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ve Türkiye-Fransa İş Konseyi Başkanı Çağatay Özdoğru’nun açılış konuşmaları ile başladı. Sadi Özdemir’in moderatörlüğündeki panelde Türkiye’de başarıları ile öne çıkan İş Kadınları konuşmacı olarak konuk edildi. DEİK İş Konseylerindeki çalışmaları ile öne çıkan Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Harika Güral, Demet Sabancı Çetindoğan, Zeynep Necipoğlu,  Ayşe Ege, Nurdan Erbuğ ve Véronique Priour ile birlikte panel konuşmacıları arasında yer aldı.    Konuşmasında Türkiye – Fransa ekonomik ilişkilerini değerlendiren Harika Güral, “Türkiye Fransa’nın AB dışındaki 3. Büyük ticaret ortağıdır” dedi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin son 10 yılda yüzde 47.4 seviyesinde yükseldiğini belirtti. Harika Güral,  Türkiye’nin Fransa’ya yaptığı ihracatın, Fransa’nın Türkiye’ye yaptığı ihracattan daha fazla olduğunu kaydederken, şirketleri açısından da bu ülkenin önemine değindi. Güral,” TİM verilerine göre Türkiye Porselen sektörünün ihracat şampiyonu olan Güral Porselen’in İhracattaki 3. Ülkesi Fransa’dır. Porselen dışında Güral Vitrifiye olarak da bizim bir numaralı pazarımız Fransa. Vitrifiye’de en yüksek ihracatı Fransa’ya yapıyoruz. Pandeminin en yoğun olduğu zamanlarda da devam eden ihracatımız, 2021 yılında katlanarak sürmektedir. Biz bunu teknolojiye yaptığımız yatırımlarla, bunun sayesinde sürekli dinamik tuttuğumuz üretim bantlarımızdan gelen yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı performans sunan ürünlerimizle, satış sonrası hizmetimizle ve Fransa’da Türk Mallarına duyulan güvenle açıklıyoruz. Her ne kadar iki ülke arasında inişli çıkışlı ilişki olsa da, bu tür durumlar ekonomiye yansımamalıdır. Ben Türkiye ve Fransa arasındaki işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da artarak ilerleyeceğine inanıyorum “ dedi. - DORUK
Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu ( DEİK ) ile Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) işbirliğinde “Türkiye – Fransa Ekonomik İşbirliklerinin Geleceği ve Fırsatlar “paneli düzenlendi. DEİK İş Konseylerindeki çalışmaları ile öne çıkan Kütahyalı İş İnsanı Harika Güral panelin konuşmacıları arasında yer aldı.

Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu ( DEİK ) ile Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) işbirliğinde “Türkiye – Fransa Ekonomik İşbirliklerinin Geleceği ve Fırsatlar “paneli düzenlendi. DEİK İş Konseylerindeki çalışmaları ile öne çıkan Kütahyalı İş İnsanı Harika Güral panelin konuşmacıları arasında yer aldı. Harika Güral, Güral Porselen'in ihracattaki 3. Ülkesinin, Güral Vitrifiye'nin en yüksek ihracatının ise Fransa'ya yapıldığını belirtti.  

DEİK ve TİKAD işbirliğinde online olarak düzenlenen  “Türkiye – Fransa Ekonomik İşbirliklerinin Geleceği ve Fırsatlar “ konulu panel, Paris Büyükelçisi Ali Onaner, DEİK Başkanı Nail Olpak, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ve Türkiye-Fransa İş Konseyi Başkanı Çağatay Özdoğru’nun açılış konuşmaları ile başladı.

Sadi Özdemir’in moderatörlüğündeki panelde Türkiye’de başarıları ile öne çıkan İş Kadınları konuşmacı olarak konuk edildi. DEİK İş Konseylerindeki çalışmaları ile öne çıkan Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Harika Güral, Demet Sabancı Çetindoğan, Zeynep Necipoğlu,  Ayşe Ege, Nurdan Erbuğ ve Véronique Priour ile birlikte panel konuşmacıları arasında yer aldı. 

 

Konuşmasında Türkiye – Fransa ekonomik ilişkilerini değerlendiren Harika Güral, “Türkiye Fransa’nın AB dışındaki 3. Büyük ticaret ortağıdır” dedi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin son 10 yılda yüzde 47.4 seviyesinde yükseldiğini belirtti. Harika Güral,  Türkiye’nin Fransa’ya yaptığı ihracatın, Fransa’nın Türkiye’ye yaptığı ihracattan daha fazla olduğunu kaydederken, şirketleri açısından da bu ülkenin önemine değindi. Güral,” TİM verilerine göre Türkiye Porselen sektörünün ihracat şampiyonu olan Güral Porselen’in İhracattaki 3. Ülkesi Fransa’dır. Porselen dışında Güral Vitrifiye olarak da bizim bir numaralı pazarımız Fransa. Vitrifiye’de en yüksek ihracatı Fransa’ya yapıyoruz. Pandeminin en yoğun olduğu zamanlarda da devam eden ihracatımız, 2021 yılında katlanarak sürmektedir. Biz bunu teknolojiye yaptığımız yatırımlarla, bunun sayesinde sürekli dinamik tuttuğumuz üretim bantlarımızdan gelen yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı performans sunan ürünlerimizle, satış sonrası hizmetimizle ve Fransa’da Türk Mallarına duyulan güvenle açıklıyoruz. Her ne kadar iki ülke arasında inişli çıkışlı ilişki olsa da, bu tür durumlar ekonomiye yansımamalıdır. Ben Türkiye ve Fransa arasındaki işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da artarak ilerleyeceğine inanıyorum “ dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.