ÇİFTÇİLERİN, TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNE OLAN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR

Güncel 12.04.2021 - 14:22, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3410+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİLERİN, TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNE OLAN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, geçtiğimiz yıl TBMM bir kanun teklifi vererek, Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının yapılandırılması gerektiğini açıklamıştı. Çiftçilerin merakla beklediği yapılandırma bu hafta meclisten geçiyor. 8 FARKLI KONUDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ Son dönemde vatandaşlardan gelen taleplerin karşılanması ve kamu kurum ile kuruluşların ihtiyaç ve sorunlarının daha kısa sürede çözümlenmesi için sekiz farklı konuda kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) görüşülerek, hayata geçmesi beklenen kanun tekliflerinin en başında, geçtiğimiz yıl MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın Çiftçilerin borçlarının düzenlenmesi hakkında vermiş olduğu kanun teklifi yer alıyor. Bu hafta görüşülecek kanun teklifi onaylanırsa, çiftçilerin 31/12/2020 tarihi itibariyle tasfiye olunacak alacaklar hesaplarına aktarılmış Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları yapılandırılacak. TARIMSAL ÜRETİMİN SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN YAPILANDIRMA ŞART! Çiftçilerin borçlarının yapılandırılması hakkında kanun değişikliğinin bu hafta meclisten geçeceğine inandığını ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Tarım Kredi Kooperatifleri lokomotifliğinde üreticilerin tarımsal krediye ulaşmaları sağlanmaktadır. Ancak tarım sektörü yapısı gereği ekonomik, sosyal ve çevresel faktörlerden etkilenebilmektedir. Bu da üreticilerimizin kredi ödemelerinde zorluklarla karşılaşmasına neden olmaktadır. Ülkemizde 2020 yılında görülmeye başlanan Covid-19 salgınının ortaya çıkardığı ekonomik daralmanın tarım sektöründe yarattığı olumsuz etkiler de buna örnek teşkil etmektedir. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak açısından, Covid-19 salgınının tarım sektöründe yaratabileceği olumsuz etkiler de göz önünde bulundurularak üreticilerimizin kredi ödemelerini yapabilmeleri için tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması gerekiyor. Bu hafta yapılacak olan kanun değişikliği ile çiftçilerimiz biraz daha nefes almış olacaklar.” diye konuştu. - DORUK

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, geçtiğimiz yıl TBMM bir kanun teklifi vererek, Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının yapılandırılması gerektiğini açıklamıştı. Çiftçilerin merakla beklediği yapılandırma bu hafta meclisten geçiyor.

8 FARKLI KONUDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ

Son dönemde vatandaşlardan gelen taleplerin karşılanması ve kamu kurum ile kuruluşların ihtiyaç ve sorunlarının daha kısa sürede çözümlenmesi için sekiz farklı konuda kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) görüşülerek, hayata geçmesi beklenen kanun tekliflerinin en başında, geçtiğimiz yıl MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın Çiftçilerin borçlarının düzenlenmesi hakkında vermiş olduğu kanun teklifi yer alıyor.

Bu hafta görüşülecek kanun teklifi onaylanırsa, çiftçilerin 31/12/2020 tarihi itibariyle tasfiye olunacak alacaklar hesaplarına aktarılmış Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları yapılandırılacak.

TARIMSAL ÜRETİMİN SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN YAPILANDIRMA ŞART!

Çiftçilerin borçlarının yapılandırılması hakkında kanun değişikliğinin bu hafta meclisten geçeceğine inandığını ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Tarım Kredi Kooperatifleri lokomotifliğinde üreticilerin tarımsal krediye ulaşmaları sağlanmaktadır. Ancak tarım sektörü yapısı gereği ekonomik, sosyal ve çevresel faktörlerden etkilenebilmektedir. Bu da üreticilerimizin kredi ödemelerinde zorluklarla karşılaşmasına neden olmaktadır. Ülkemizde 2020 yılında görülmeye başlanan Covid-19 salgınının ortaya çıkardığı ekonomik daralmanın tarım sektöründe yarattığı olumsuz etkiler de buna örnek teşkil etmektedir. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak açısından, Covid-19 salgınının tarım sektöründe yaratabileceği olumsuz etkiler de göz önünde bulundurularak üreticilerimizin kredi ödemelerini yapabilmeleri için tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması gerekiyor. Bu hafta yapılacak olan kanun değişikliği ile çiftçilerimiz biraz daha nefes almış olacaklar.” diye konuştu. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.