CHP İl Başkanı Makbul SARI: Millet İradesine Darbe Yapanlara İzin Vermeyeceğiz

Siyaset 09.05.2019 - 01:23, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2747+ kez okundu.
 

CHP İl Başkanı Makbul SARI: Millet İradesine Darbe Yapanlara İzin Vermeyeceğiz

YSK Kararıyla iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline büyük tepki gösteren CHP İl Başkanı Makbul SARI: "Bu karar ülkemizde işlenen bir hukuk cinayetidir" dedi.
YSK Kararıyla iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline büyük tepki gösteren CHP İl Başkanı Makbul SARI: "Bu karar ülkemizde işlenen bir hukuk cinayetidir" dedi. Sandıktan çıkan iradenin masada gasp edildiğini belirten CHP İl Başkanı Makbul SARI açıklamasında: "6 Mayıs 2019 Türk demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçti. 31 Mart’ta sandıktan çıkan irade dün masa başında gasp edildi. Açıkça ifade ediyorum, ülkemizde bir hukuk cinayeti işlendi. Kaybeden millet iradesinin tecelli ettiği sandıktır, Türk demokrasisidir. Yüksek Seçim Kurulu kanunlara ve kendi içtihatlarına uymayarak kendini bu kararla inkar etmiştir. 16 Nisan Referandumunda mühürsüz oy kararında seçmen iradesinin üstünlüğüne vurgu yapan Yüksek Seçim Kurulu, bugünkü kararıyla bu içtihadını görmezden gelmiş ve seçmen iradesini hiçe saymıştır. Alınan karar ne milletin aklına yatmış, ne de içine sinmiştir. Bu kararla daha önce yapılan seçimlerin sonuçları da artık şaibeli hale gelmiştir. Seçimle gelenlerin seçimle gitmemek için oynadıkları kirli oyun, Yüksek Seçim Kurulu içindeki talimatla hareket eden bir çete tarafından onaylanmıştır. Demokrasinin son meşruiyet kalesi olan sandığa bu kararla darbe yapılmıştır. Yüksek Seçim Kurulu iktidarın baskı ve tehditlerine karşı duramamış, hukuku ve önceki içtihatlarını çöpe atmıştır. Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, yönetimde denge ve denetim, alınan kararla açıkça ortadan kaldırılmıştır. Siyaset, ekonomi ve ülke güvenliği çok daha derin bir belirsizliğe sürüklenmiştir. Türkiye bu kararla rotasını, çağdaş medeniyetlerden Ortadoğu’nun başarısız devletler ligine çevirmiştir. Yüksek Seçim Kurulu, iktidarın hiçbir maddi temele dayanmayan itirazlarını kabul edip seçimi iptal ederek kendi varlık sebebini inkar etmiştir. Kurul, iktidarın talimatıyla aldığı hukuk dışı kararla demokrasimizi bulunduğu kritik kavşakta şarampole yuvarlamıştır. Anlaşılan iktidara gelirken demokrasiyi “vakti geldiğinde inilecek bir tramvay” olarak gören zihniyet artık tramvaydan inmeye karar vermiştir. Bu utancı Türkiye’ye yaşatanlar, bu hukuk cinayetinin failleri ve azmettiricileri şüphesiz tarih, millet ve günü geldiğinde hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir. Bu karara imza atan Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ve onlara bu talimatı verenler, Ramazanın ilk iftarını kul hakkı yiyerek yapmış olmanın utancını ömür boyu taşıyacaklardır. Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz" dedi. - DORUK
YSK Kararıyla iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline büyük tepki gösteren CHP İl Başkanı Makbul SARI: "Bu karar ülkemizde işlenen bir hukuk cinayetidir" dedi.

YSK Kararıyla iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline büyük tepki gösteren CHP İl Başkanı Makbul SARI: "Bu karar ülkemizde işlenen bir hukuk cinayetidir" dedi.

Sandıktan çıkan iradenin masada gasp edildiğini belirten CHP İl Başkanı Makbul SARI açıklamasında: "6 Mayıs 2019 Türk demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçti. 31 Mart’ta sandıktan çıkan irade dün masa başında gasp edildi. Açıkça ifade ediyorum, ülkemizde bir hukuk cinayeti işlendi. Kaybeden millet iradesinin tecelli ettiği sandıktır, Türk demokrasisidir.

Yüksek Seçim Kurulu kanunlara ve kendi içtihatlarına uymayarak kendini bu kararla inkar etmiştir. 16 Nisan Referandumunda mühürsüz oy kararında seçmen iradesinin üstünlüğüne vurgu yapan Yüksek Seçim Kurulu, bugünkü kararıyla bu içtihadını görmezden gelmiş ve seçmen iradesini hiçe saymıştır. Alınan karar ne milletin aklına yatmış, ne de içine sinmiştir. Bu kararla daha önce yapılan seçimlerin sonuçları da artık şaibeli hale gelmiştir. Seçimle gelenlerin seçimle gitmemek için oynadıkları kirli oyun, Yüksek Seçim Kurulu içindeki talimatla hareket eden bir çete tarafından onaylanmıştır. Demokrasinin son meşruiyet kalesi olan sandığa bu kararla darbe yapılmıştır.

Yüksek Seçim Kurulu iktidarın baskı ve tehditlerine karşı duramamış, hukuku ve önceki içtihatlarını çöpe atmıştır. Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, yönetimde denge ve denetim, alınan kararla açıkça ortadan kaldırılmıştır. Siyaset, ekonomi ve ülke güvenliği çok daha derin bir belirsizliğe sürüklenmiştir. Türkiye bu kararla rotasını, çağdaş medeniyetlerden Ortadoğu’nun başarısız devletler ligine çevirmiştir.

Yüksek Seçim Kurulu, iktidarın hiçbir maddi temele dayanmayan itirazlarını kabul edip seçimi iptal ederek kendi varlık sebebini inkar etmiştir. Kurul, iktidarın talimatıyla aldığı hukuk dışı kararla demokrasimizi bulunduğu kritik kavşakta şarampole yuvarlamıştır.

Anlaşılan iktidara gelirken demokrasiyi “vakti geldiğinde inilecek bir tramvay” olarak gören zihniyet artık tramvaydan inmeye karar vermiştir. Bu utancı Türkiye’ye yaşatanlar, bu hukuk cinayetinin failleri ve azmettiricileri şüphesiz tarih, millet ve günü geldiğinde hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir.

Bu karara imza atan Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ve onlara bu talimatı verenler, Ramazanın ilk iftarını kul hakkı yiyerek yapmış olmanın utancını ömür boyu taşıyacaklardır.

Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz" dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.