ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ KÜTAHYA’DA

Spor 24.03.2021 - 12:46, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3599+ kez okundu.
 

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ KÜTAHYA’DA

“Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganıyla yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Kütahya’da ziyarete açıldı.  Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca oluşturulan müzeyi ziyaret eden Vali Ali Çelik, savaş dönemine ait materyalleri ve savaş objelerini inceleyerek bilgiler aldı.  “ÇANAKKALE RUHUNU HİÇ KAYBETMEMELİYİZ” Çanakkale ruhunun yaşatılması ve bu ruhun hiç kaybedilmeden gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydeden Vali Ali Çelik, “Geçmişten aldığımız güçle geleceğe daha kuvvetle bakmalıyız. Gençlerimiz bu ruhla büyüsünler, bu toprakların hangi zorluklarda, hangi şartlarda vatan yapıldığını öğrensinler. Bugünün dünyasının savaş biçimi olan teknoloji ve bilimin peşinden koşsunlar” dedi. “ÖLÜM OLSA DAHİ TEREDDÜT ETMEDİLER” Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünün “İstiklalden İstikbale” temasıyla kutlandığını hatırlatan Vali Ali Çelik, “Geri dönmemek için yola çıktılar ve asla geri adım atmadılar. Bir sonraki adımları ölüm olsa dahi tereddüt etmediler. Bu vatanın istikbali ve istiklali için gerektiğinde kimsenin geri adım atmayacağını, canını düşünmeden vereceğini herkes bilmeli. Bu inançla, birlik ve beraberliğimizi, birbirimize olan güven ve sevgimizi büyütmeliyiz” diye konuştu. “KORONAVİRÜS DE BİR SAVAŞ” Basın mensupları aracılığıyla halka da seslenen Vali Çelik, “Koronavirüs de bir savaş. Bu savaşı da kazanmamız gerekiyor. Maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet edelim” dedi. Vali Ali Çelik’e Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal eşlik etti.  24 MART’TA SİMAV’DA Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 24 Mart Çarşamba günü Simav ilçesinde ziyarete açılacak. 
“Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganıyla yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Kütahya’da ziyarete açıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca oluşturulan müzeyi ziyaret eden Vali Ali Çelik, savaş dönemine ait materyalleri ve savaş objelerini inceleyerek bilgiler aldı. 

“ÇANAKKALE RUHUNU HİÇ KAYBETMEMELİYİZ”

Çanakkale ruhunun yaşatılması ve bu ruhun hiç kaybedilmeden gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydeden Vali Ali Çelik, “Geçmişten aldığımız güçle geleceğe daha kuvvetle bakmalıyız. Gençlerimiz bu ruhla büyüsünler, bu toprakların hangi zorluklarda, hangi şartlarda vatan yapıldığını öğrensinler. Bugünün dünyasının savaş biçimi olan teknoloji ve bilimin peşinden koşsunlar” dedi.

“ÖLÜM OLSA DAHİ TEREDDÜT ETMEDİLER”

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünün “İstiklalden İstikbale” temasıyla kutlandığını hatırlatan Vali Ali Çelik, “Geri dönmemek için yola çıktılar ve asla geri adım atmadılar. Bir sonraki adımları ölüm olsa dahi tereddüt etmediler. Bu vatanın istikbali ve istiklali için gerektiğinde kimsenin geri adım atmayacağını, canını düşünmeden vereceğini herkes bilmeli. Bu inançla, birlik ve beraberliğimizi, birbirimize olan güven ve sevgimizi büyütmeliyiz” diye konuştu.

“KORONAVİRÜS DE BİR SAVAŞ”

Basın mensupları aracılığıyla halka da seslenen Vali Çelik, “Koronavirüs de bir savaş. Bu savaşı da kazanmamız gerekiyor. Maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet edelim” dedi.

Vali Ali Çelik’e Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal eşlik etti. 

24 MART’TA SİMAV’DA

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 24 Mart Çarşamba günü Simav ilçesinde ziyarete açılacak. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.