Başkan IŞIK: Eleştiriyi de Övgüyü de Bir Kazanım Olarak Görüyoruz

Spor 28.04.2021 - 00:41, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3737+ kez okundu.
 

Başkan IŞIK: Eleştiriyi de Övgüyü de Bir Kazanım Olarak Görüyoruz

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK: "Günümüzde artık gerek sosyal medyada gerekse farklı yayın organlarında eleştiri yapmak kolaylaştı. Çünkü bizim anlayışımız eleştiriyi de övgüyü de bir kazanım olarak görmektir. Önceki dönemlerdeki Belediye Başkanlarının görevi sırasında doğru dürüst eleştiren hatta hakarete iftiraya varan yazılar yazan tek kişiye rastlanmıyordu. Çünkü o dönemlerde bunları yazmaktan korkuyor, çekiniyorlardı. Şimdi biz her türlü eleştiriye açığız" dedi. Büyük projeleri hayata geçirmek için barış ortamını sağlamanın önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Kütahya’nın fikrini kolay değiştirmeyen ve değişikliği çok sevmeyen bir şehir olduğunu; şehrin 25 yıl aynı anlayıştan gelen siyasi partiler tarafından yönetildiğini hatırlattı. Tarihte ilk kez MHP'nin  bu onurlu görevi emanet aldığını belirterek: “Evet eleştirenler beğenmeyenler, ters davrananlar olacaktır. Bunlar hayatın normal akışı içinde de olan şeyler. Onlara hiç alınganlık göstermiyoruz. Ama gerçekten çok önemli işler yaptığımızı biliyor, insanlarımızın yıllarca beklediği hizmetleri onlara götürüyoruz” dedi. Önceki dönem Belediye Başkanlarının görevi sırasında sosyal medyanın da dahil olduğu farklı yayın organlarında öven, eleştiren hatta hakarete ve iftiraya varana kadar yazılar yazan kaç kişi çıktığını sorgulayan Başkan IŞIK, “Bir tane göremiyorsunuz çünkü o dönem korkuyordu insanlar. Ama şimdi böyle bir korku iklimi yok. Herkes istediğini yazıyor. Tabii ki iftiranın hakaretin gereğini yapıyoruz ilgili mercilere iletiyoruz. Ama şunu sağladık. İnsanlar artık Kütahya’da düşündüğünü söyleyebilecek hale geldi. Bu iyi niyetle de kullanılabiliyor, kötü niyetle de. Ama biz hepsinin bir kazanım olduğuna inanıyoruz. Art niyetli olsa da oradan da kazandığımız, kazanacağımız sonuçlar oluyor. İyi niyetli olsa da insanların bu işlerden ne kadar haz duyduğunu görebiliyoruz. Bunun için de tabii ki önce gönüllerin fethedilmesi gerekiyordu. Biz bu kapıyı açtık. Sosyal barışı sağlamadan büyük projeleri ileriye taşıyacak önemli adımları atmamız mümkün değildi. Bu birliği sağladık. Birçok kamu kuruluşu, sivil toplum örgütü ve meslek odalarıyla ortak paydada buluştuk” dedi. - DORUK

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK: "Günümüzde artık gerek sosyal medyada gerekse farklı yayın organlarında eleştiri yapmak kolaylaştı. Çünkü bizim anlayışımız eleştiriyi de övgüyü de bir kazanım olarak görmektir. Önceki dönemlerdeki Belediye Başkanlarının görevi sırasında doğru dürüst eleştiren hatta hakarete iftiraya varan yazılar yazan tek kişiye rastlanmıyordu. Çünkü o dönemlerde bunları yazmaktan korkuyor, çekiniyorlardı. Şimdi biz her türlü eleştiriye açığız" dedi.

Büyük projeleri hayata geçirmek için barış ortamını sağlamanın önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Kütahya’nın fikrini kolay değiştirmeyen ve değişikliği çok sevmeyen bir şehir olduğunu; şehrin 25 yıl aynı anlayıştan gelen siyasi partiler tarafından yönetildiğini hatırlattı. Tarihte ilk kez MHP'nin  bu onurlu görevi emanet aldığını belirterek: “Evet eleştirenler beğenmeyenler, ters davrananlar olacaktır. Bunlar hayatın normal akışı içinde de olan şeyler. Onlara hiç alınganlık göstermiyoruz. Ama gerçekten çok önemli işler yaptığımızı biliyor, insanlarımızın yıllarca beklediği hizmetleri onlara götürüyoruz” dedi.
Önceki dönem Belediye Başkanlarının görevi sırasında sosyal medyanın da dahil olduğu farklı yayın organlarında öven, eleştiren hatta hakarete ve iftiraya varana kadar yazılar yazan kaç kişi çıktığını sorgulayan Başkan IŞIK, “Bir tane göremiyorsunuz çünkü o dönem korkuyordu insanlar. Ama şimdi böyle bir korku iklimi yok. Herkes istediğini yazıyor. Tabii ki iftiranın hakaretin gereğini yapıyoruz ilgili mercilere iletiyoruz. Ama şunu sağladık. İnsanlar artık Kütahya’da düşündüğünü söyleyebilecek hale geldi. Bu iyi niyetle de kullanılabiliyor, kötü niyetle de. Ama biz hepsinin bir kazanım olduğuna inanıyoruz. Art niyetli olsa da oradan da kazandığımız, kazanacağımız sonuçlar oluyor. İyi niyetli olsa da insanların bu işlerden ne kadar haz duyduğunu görebiliyoruz. Bunun için de tabii ki önce gönüllerin fethedilmesi gerekiyordu. Biz bu kapıyı açtık. Sosyal barışı sağlamadan büyük projeleri ileriye taşıyacak önemli adımları atmamız mümkün değildi. Bu birliği sağladık. Birçok kamu kuruluşu, sivil toplum örgütü ve meslek odalarıyla ortak paydada buluştuk” dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.