Şehir hastanesinin açılmasından sonra atıl durumda bırakılan Devlet Hastanesi ek binası son zamanlarda yıkımı yapılarak yerine 300 yataklı yeni bir hastane yapılması gündemdeydi. Hatta ihalesinin yapılması için gün sayılıyordu. Ancak son alınan bilgilere göre yeni hastane yapılmakdan vazgeçilerek mevcut hastanenin depreme dayanıklı hale getirilme çalışmaları yapılarak mevcut durumu ile hastane hizmeti verilmesi düşünülmektedir.
Ancak söz konusu yerin yine hastane olarak kullanılması halinde zaten yoğun bir trafik akımına neden olan FSM bulvarı trafiğinin içinden çıkılmaz bir hal alması tehlikesi mevcut olması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.
Şehir içi trafiğinin ana caddelerde aşırı derecede yoğunluğu mevcut iken, hastane olarak hizmete devam etmesinin sağlanması halinde öncelikle FSM bulvarı trafiğinin daha da içinden çıkılmaz bir hal alacağı gözönüne alınarak mevcut hastanenin Öğrenci yurdu olarak kullanılması daha uygun olacağı, illa ki ek bir hastane yapılması isteniyorsa Afyon yolu ve Zafertepe mahallesi civarında yapılmalı. Hem şehir trafiğini rahatlatma hemde bu yönde bulunan bir çok mahalle, köy ve İlçelerden gelecek hastaların daha rahat şekilde hastaneye ulaşımı olacağı vatandaşlar tarafından dile getirilmektedir.
Şehir merkezinde bulunan ek bina hastanesinin depreme dayanıklı haline getirilerek mevcut hasta odaları öğrencilerin kalması için uygun olduğu 2 şer kişilik odaların banyo ve tuvaleti dahil şekilde olmasının öğrenci yurdu olmaya müsait olması ile yemekhane, kafe, öğrenci okuma ve ders çalışma salonları ve diğer müştemilat olarak en uygun kullanılma şekli olacağı akla gelmektedir.
ilimizde bulunan DPÜ ( Dumlupınar üniversitesi ) ve SBÜ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) nin mevcut KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) kapasitesine katkı sağlaması açısından olumlu bir uygulama olarak düşünülmesi yetkililerin bu yönde daha isabetli bir karar vereceği beklenmektedir.
DORUK HABER- Hüdayim GÜLER