Milletvekili ERBAŞ: Murat Dağı, Ege Bölgesinin Atardamarıdır

Güncel 07.09.2023 - 22:46, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 7977+ kez okundu.
 

Milletvekili ERBAŞ: Murat Dağı, Ege Bölgesinin Atardamarıdır

BAKANLIK YANLIŞINDAN ACİLEN DÖNMELİDİR
BAKANLIK YANLIŞINDAN ACİLEN DÖNMELİDİR Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Murat Dağı için hazırlanan ÇED Raporuna onay verdiği hakkında çıkan haberler sonrası açıklama yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş sert ifadeler kullandı. Bakanlığın yanlışından acilen dönmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Erbaş ; “Bu ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında soruşturma açılmalıdır.”dedi. MADEN ALINIP BAŞKA YERDE İŞLENECEKMİŞ Murat Dağı hakkında daha önceki konuşmalarında ; “Toplam yüz hektar alanda ağaç kesimi yapılacak. İlk etapta ise kesim yapmak istedikleri alan 670 dönüm, buda Murat dağının üçte birinin yok olması demektir. Tek dahi kalsam vazgeçmeyeceğim.”ifadelerini kullanan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş bu kez daha sert konuştu. “Biz Murat Dağını dokundurmayız. Dedikçe, önümüze farklı planlarla geliyorlar.” Diyen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Şimdi görüyoruz ki ! Yeniden hazırlanan rapora göre maden alınıp başka yerde işlenecekmiş bundan dolayı da zarar olmayacakmış, buna kim inanır. Dünyanın neresinde böyle sistemle yapılan altın madeni var. Hadi diyelim tamam başka yerde işlenecek, kesilen ağaçlar ne olacak. Biz kez daha ifade ediyorum. Biz burada altın madeni istemiyoruz. BİR DE OLSA BİNDE OLSA İSTEMİYORUZ Kelime oyunlarına da karnımız tok. İlk raporda 670 dönümde arama yapacakları görülüyordu. Meclise çıktık haykırdık. “İstemiyoruz” dedik. Bunlar galiba bizim dediğimizi 670 dönüm çok anlamışlar. Şimdiki raporda 100 dönümde çalışma görülüyor. Bu işler yüz ile başlar. Arkası gelir. Biz bir de olsa bin de olsa istemiyoruz. ”dedi. MURAT DAĞI BÖLGENİN SORUNUDUR Murat dağının sadece Kütahya’nın ve Gediz İlçesinin sorunu olmadığını belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Murat Dağı ege bölgesinin atardamarıdır. Murat Dağı Ege Bölgesinin oksijen deposudur. Murat Dağı Ege Bölgesindeki nehirlerin beslendiği su havzasıdır. Murat Dağı'ndan doğan Gediz Nehri, Büyük Menderes Nehri, Küçük Menderes Nehri, Porsuk Nehri, Susurluk Çayı, Akarçay gibi akarsular Gediz, Büyük Menderes, Salihli, Sakarya, Menemen, Küçük Menderes, Aydın, Çivril, Buldan Ovaları gibi Batı Anadolu’nun en verimli tarımsal alanlarını sulamaktadır. Hatta Uşak ve Eskişehir illerinin su ihtiyaçları buradan karşılanmaktadır. Murat Dağı biterse bütün bölge bundan etkilenecektir. Tüm Ege Bölgesinde bulunan erkler buna karşı tek yumruk olmalıdır. Ha ormanı yakmışsın ha bu altın madeni yapmışsın, Murat Dağının üçte biri yok olacak. Neden anlamıyorsunuz. Ben bir kişi dahi kalsam bunun için mücadelemi sürdüreceğim.”açıklamasında bulundu.
BAKANLIK YANLIŞINDAN ACİLEN DÖNMELİDİR

BAKANLIK YANLIŞINDAN ACİLEN DÖNMELİDİR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Murat Dağı için hazırlanan ÇED Raporuna onay verdiği hakkında çıkan haberler sonrası açıklama yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş sert ifadeler kullandı. Bakanlığın yanlışından acilen dönmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Erbaş ; “Bu ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında soruşturma açılmalıdır.”dedi.

MADEN ALINIP BAŞKA YERDE İŞLENECEKMİŞ

Murat Dağı hakkında daha önceki konuşmalarında ; “Toplam yüz hektar alanda ağaç kesimi yapılacak. İlk etapta ise kesim yapmak istedikleri alan 670 dönüm, buda Murat dağının üçte birinin yok olması demektir. Tek dahi kalsam vazgeçmeyeceğim.”ifadelerini kullanan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş bu kez daha sert konuştu. “Biz Murat Dağını dokundurmayız. Dedikçe, önümüze farklı planlarla geliyorlar.” Diyen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Şimdi görüyoruz ki ! Yeniden hazırlanan rapora göre maden alınıp başka yerde işlenecekmiş bundan dolayı da zarar olmayacakmış, buna kim inanır. Dünyanın neresinde böyle sistemle yapılan altın madeni var. Hadi diyelim tamam başka yerde işlenecek, kesilen ağaçlar ne olacak. Biz kez daha ifade ediyorum. Biz burada altın madeni istemiyoruz.

BİR DE OLSA BİNDE OLSA İSTEMİYORUZ

Kelime oyunlarına da karnımız tok. İlk raporda 670 dönümde arama yapacakları görülüyordu. Meclise çıktık haykırdık. “İstemiyoruz” dedik. Bunlar galiba bizim dediğimizi 670 dönüm çok anlamışlar. Şimdiki raporda 100 dönümde çalışma görülüyor. Bu işler yüz ile başlar. Arkası gelir. Biz bir de olsa bin de olsa istemiyoruz. ”dedi.

MURAT DAĞI BÖLGENİN SORUNUDUR

Murat dağının sadece Kütahya’nın ve Gediz İlçesinin sorunu olmadığını belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Murat Dağı ege bölgesinin atardamarıdır. Murat Dağı Ege Bölgesinin oksijen deposudur. Murat Dağı Ege Bölgesindeki nehirlerin beslendiği su havzasıdır. Murat Dağı'ndan doğan Gediz Nehri, Büyük Menderes Nehri, Küçük Menderes Nehri, Porsuk Nehri, Susurluk Çayı, Akarçay gibi akarsular Gediz, Büyük Menderes, Salihli, Sakarya, Menemen, Küçük Menderes, Aydın, Çivril, Buldan Ovaları gibi Batı Anadolu’nun en verimli tarımsal alanlarını sulamaktadır. Hatta Uşak ve Eskişehir illerinin su ihtiyaçları buradan karşılanmaktadır. Murat Dağı biterse bütün bölge bundan etkilenecektir. Tüm Ege Bölgesinde bulunan erkler buna karşı tek yumruk olmalıdır. Ha ormanı yakmışsın ha bu altın madeni yapmışsın, Murat Dağının üçte biri yok olacak. Neden anlamıyorsunuz. Ben bir kişi dahi kalsam bunun için mücadelemi sürdüreceğim.”açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.