Zafertepe, Zafer Anıtı

Güncel 17.08.2019 - 17:37, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3674+ kez okundu.
 

Zafertepe, Zafer Anıtı

Altıntaş Belediye Başkanı Arif TEKE, Zafertepe Çalköy'de bulunan Zafer Anıtı ile ilgili bilgiler verdi.
Altıntaş Belediye Başkanı Arif TEKE, Zafertepe Çalköy'de bulunan Zafer Anıtı ile ilgili bilgiler verdi. Başkan TEKE: "Altıntaş İlçemiz, Zafertepeçalköy'de Başkomutan Meydan Muharebesi'nin sevk ve idare edildiği 1181 rakımlı tepede yaptırılmıştır. 1964 yılında yapımına başlanmış, 1968 yılında ziyarete açılmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin düzenlendiği yerdir. Çatılmış silahların uzaktan görünüşü veya alev alev meşale hissini uyandıran Zafer Anıtı, asıl manası ile Kurtuluş Savaşımızı sembolize eder. Anıtı bir bütün olarak meydana getiren değişik yöndeki üçgen bloklar; milletimize gösterilen haksızlığa karşı milletimizin tek vücut halinde birleşerek kazandığı 30 Ağustos Zaferi'ni canlandırır. Anıt; gelecek nesillere, Türk milletine karşı içte ve dışta meydana gelebilecek kötü tesirleri karşısında er ya da geç birleşerek ZAFER'e gidilebileceğini sembolize eder" ifadelerini kullandı. - DORUK Fatma Çakır
Altıntaş Belediye Başkanı Arif TEKE, Zafertepe Çalköy'de bulunan Zafer Anıtı ile ilgili bilgiler verdi.

Altıntaş Belediye Başkanı Arif TEKE, Zafertepe Çalköy'de bulunan Zafer Anıtı ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan TEKE: "Altıntaş İlçemiz, Zafertepeçalköy'de Başkomutan Meydan Muharebesi'nin sevk ve idare edildiği 1181 rakımlı tepede yaptırılmıştır. 1964 yılında yapımına başlanmış, 1968 yılında ziyarete açılmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin düzenlendiği yerdir.
Çatılmış silahların uzaktan görünüşü veya alev alev meşale hissini uyandıran Zafer Anıtı, asıl manası ile Kurtuluş Savaşımızı sembolize eder. Anıtı bir bütün olarak meydana getiren değişik yöndeki üçgen bloklar; milletimize gösterilen haksızlığa karşı milletimizin tek vücut halinde birleşerek kazandığı 30 Ağustos Zaferi'ni canlandırır. Anıt; gelecek nesillere, Türk milletine karşı içte ve dışta meydana gelebilecek kötü tesirleri karşısında er ya da geç birleşerek ZAFER'e gidilebileceğini sembolize eder" ifadelerini kullandı. - DORUK Fatma Çakır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.