Yatırımcılar, Zafer OSB'de Yer Almak İçin Acele Edin!

Ekonomi 30.06.2020 - 10:02, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3800+ kez okundu.
 

Yatırımcılar, Zafer OSB'de Yer Almak İçin Acele Edin!

Ülkemizde yerli ve yabancı yatırımcılara sunulmak üzere özellikle büyük ölçekli yatırım alanlarının üretilmesinde zorluklar yaşandığı bilinmektedir. Altıntaş İlçemizde Bulunan Zafer OSB’de Arsa Tahsisleri Başlamıştır.
Ülkemizde yerli ve yabancı yatırımcılara sunulmak üzere özellikle büyük ölçekli yatırım alanlarının üretilmesinde zorluklar yaşandığı bilinmektedir. Bu sorunun çözümüne katkı sunmaya yönelik 2017 yılında kuruluş süreci tamamlanan ve altyapı çalışmalarına başlanan Kütahya Altıntaş Zafer OSB’nin (Zafer OSB) Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu tarafından altyapı katılım bedeli güncellenmiştir. Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisindeki yol, kanalizasyon, temizsu, yağmur suyu telekom ve elektrik altyapısının; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı marifetiyle yapımıyla ilgili olarak yapılan kredi başvurusu uygun mütalaa edilerek yatırım programına alınması ve 9 Şubat 2018 tarihli resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren” Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik” kapsamında, Altıntaş ilçemizin 4’üncü kademe teşvik bölgesinde yeralması sonucu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile mahsuplaşma yapılabileceği için, hali hazırda uygulanan 55,00 TL/ m² altyapı katılım bedelinde 51 oranında indirim uygulanarak; OSB İmar Planı 1’inci etabındaki tüm parsellerin alt yapı katılım bedelinin 2020 yılı için 27,00 TL/ m² olarak; Tahsise müteakip altyapı katılım bedelinin 25’inin peşinat olarak alınmasına, kalan 75’lik kısmının 6’şar aylık vadeler halinde 4 eşit taksitle tahsil edilmesine; Katılım bedelinin peşin olarak ödenmesi durumunda 24,00 TL/ m² uygulanmasına; 11 Haziran 2020 tarihli OSB Müteşebbis Heyet toplantısında karar verilmiştir. Yatırımcılar, Kütahya Zafer OSB Müdürü Hasan Göksel Ilgaz ile 0543 223 10 51 ve 0544 624 79 11 nolu telefonlardan iletişim kurabilirler. İlimize dolayısıyla Organize Sanayi Bölgemize yeni yatırımların yapılmasını temenni ederiz. - DORUK
Ülkemizde yerli ve yabancı yatırımcılara sunulmak üzere özellikle büyük ölçekli yatırım alanlarının üretilmesinde zorluklar yaşandığı bilinmektedir. Altıntaş İlçemizde Bulunan Zafer OSB’de Arsa Tahsisleri Başlamıştır.

Ülkemizde yerli ve yabancı yatırımcılara sunulmak üzere özellikle büyük ölçekli yatırım alanlarının üretilmesinde zorluklar yaşandığı bilinmektedir.
Bu sorunun çözümüne katkı sunmaya yönelik 2017 yılında kuruluş süreci tamamlanan ve altyapı çalışmalarına başlanan Kütahya Altıntaş Zafer OSB’nin (Zafer OSB) Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu tarafından altyapı katılım bedeli güncellenmiştir.
Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisindeki yol, kanalizasyon, temizsu, yağmur suyu telekom ve elektrik altyapısının; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı marifetiyle yapımıyla ilgili olarak yapılan kredi başvurusu uygun mütalaa edilerek yatırım programına alınması ve 9 Şubat 2018 tarihli resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren” Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik” kapsamında, Altıntaş ilçemizin 4’üncü kademe teşvik bölgesinde yeralması sonucu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile mahsuplaşma yapılabileceği için, hali hazırda uygulanan 55,00 TL/ m² altyapı katılım bedelinde 51 oranında indirim uygulanarak;
OSB İmar Planı 1’inci etabındaki tüm parsellerin alt yapı katılım bedelinin 2020 yılı için 27,00 TL/ m² olarak; Tahsise müteakip altyapı katılım bedelinin 25’inin peşinat olarak alınmasına, kalan 75’lik kısmının 6’şar aylık vadeler halinde 4 eşit taksitle tahsil edilmesine; Katılım bedelinin peşin olarak ödenmesi durumunda 24,00 TL/ m² uygulanmasına; 11 Haziran 2020 tarihli OSB Müteşebbis Heyet toplantısında karar verilmiştir.

Yatırımcılar, Kütahya Zafer OSB Müdürü Hasan Göksel Ilgaz ile 0543 223 10 51 ve 0544 624 79 11 nolu telefonlardan iletişim kurabilirler.

İlimize dolayısıyla Organize Sanayi Bölgemize yeni yatırımların yapılmasını temenni ederiz. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.