Vali TORAMAN: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Bu Yıl Evlerde Kutlayacağız

Güncel 23.04.2020 - 16:01, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3010+ kez okundu.
 

Vali TORAMAN: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Bu Yıl Evlerde Kutlayacağız

Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayımladı.
"Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, kurtuluşun şehri Kütahya’da kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz.  23 Nisan 1920, tüm imkansızlıklar ve zorluklar içerisinde egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, ezelden beri hür yaşayan Türk milletinin ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya haykırdığı gündür.  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi üzerinde yükselen Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışı, bağımsızlığımıza ve cumhuriyetimize giden yolda atılan en önemli adımlardan biridir.   Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen İstiklal Mücadelesi, TBMM’nin açılışı, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve cumhuriyetimizin ilan edilmesiyle birlikte milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti hedefine ulaşmıştır.  Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından siz çocuklarımıza armağan edilen tek evrensel bayramdır. Bu durum, Atatürk’ün sizlere duyduğu sevgi ve sarsılmaz güvenin ifadesidir.  Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza düşen görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmektir.  Sevgili çocuklar,  Kovid – 19 salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl evlerimizde yaşayacağız. 23 Nisan’ın coşkusunu ve gururunu gelecek yıllarda yine meydanlarda, hep birlikte yaşamak için bu bayram evde kalmalıyız.  Bu duygu ve düşüncelerle TBMM’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bize bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum." - DORUK
Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayımladı.

"Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, kurtuluşun şehri Kütahya’da kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. 

23 Nisan 1920, tüm imkansızlıklar ve zorluklar içerisinde egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, ezelden beri hür yaşayan Türk milletinin ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya haykırdığı gündür. 


“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi üzerinde yükselen Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışı, bağımsızlığımıza ve cumhuriyetimize giden yolda atılan en önemli adımlardan biridir.

 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen İstiklal Mücadelesi, TBMM’nin açılışı, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve cumhuriyetimizin ilan edilmesiyle birlikte milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti hedefine ulaşmıştır. 
Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından siz çocuklarımıza armağan edilen tek evrensel bayramdır. Bu durum, Atatürk’ün sizlere duyduğu sevgi ve sarsılmaz güvenin ifadesidir. 


Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza düşen görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmektir. 


Sevgili çocuklar,  Kovid – 19 salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl evlerimizde yaşayacağız. 23 Nisan’ın coşkusunu ve gururunu gelecek yıllarda yine meydanlarda, hep birlikte yaşamak için bu bayram evde kalmalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle TBMM’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bize bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum." - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.