Vali ÇELİK: Bayramda Kurallara Azami Dikkat Edelim

Güncel 28.07.2020 - 13:59, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3968+ kez okundu.
 

Vali ÇELİK: Bayramda Kurallara Azami Dikkat Edelim

Yaklaşan kurban bayramının pandemi dönemine gelmesi halen riskli şartların mevcut olduğunu hatırlatan Vali Ali ÇELİK: "Bayramı bayram gibi yaşamak için kurallara uymak, mesafeyi mutlaka korumak gerekli. Gerek ailemize, dostlarımıza gerekse çocuklarımıza bayram ve daha sonrasını da zehir etmeyelim" diyerek kontrollü olunmasını gerektiğini hatırlattı.
Yaklaşan kurban bayramının pandemi dönemine gelmesi halen riskli şartların mevcut olduğunu hatırlatan Vali Ali ÇELİK:  "Bayramı bayram gibi yaşamak için kurallara uymak, mesafeyi mutlaka korumak gerekli. Gerek ailemize, dostlarımıza gerekse çocuklarımıza bayram ve daha sonrasını da zehir etmeyelim" diyerek kontrollü olunmasını gerektiğini hatırlattı. Sağlık Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda tüm tedbirlerin alındığı kurban pazarında herkese önemli bir sorumluluk düştüğüne dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Kontrollü sosyal hayat prensibi çerçevesinde yaptığımız tüm faaliyetlerde kontrollü olmalı; maske, mesafe ve temizlik kurallarınıza riayet etmeliyiz. Kontrollü olursak sevdiklerimizin bir sonraki bayramlara daha mutlu ve huzurlu kavuşmasına katkıda bulunuruz” ifadelerini kullandı. Pandemi gölgesinde geçecek olan Kurban Bayramı’nda bayramlaşmaların da kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, “Bu süreçte temennimiz; bayramlaşmada mümkün olduğunca hareketliliği azaltmak, fiziksel temastan uzak durmak, sevgi ve saygımızı gönül bağıyla, belli bir mesafeden ifade etmek” diye konuştu.  İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duasının ardından Vali Çelik, hayvanların yerleştirildiği padoklarda incelemelerde bulunarak satıcılarla sohbet edip hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. 70 bin adet küçükbaş, 15 bin adet büyükbaş hayvanın kurbana hazır. Vali Çelik, hayvan pazarında kurban pazarlığı da yaptı. Tokalaşma yerine pandemi kuralları çerçevesinde sopayla yapılan pazarlık renkli anların yaşanmasına neden oldu.  Satıcılara sahte para uyarısında bulunan Vali Çelik, mağduriyet yaşanmaması için kurban pazarında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri görevlendirildiğini söyledi. - DORUK  
Yaklaşan kurban bayramının pandemi dönemine gelmesi halen riskli şartların mevcut olduğunu hatırlatan Vali Ali ÇELİK: "Bayramı bayram gibi yaşamak için kurallara uymak, mesafeyi mutlaka korumak gerekli. Gerek ailemize, dostlarımıza gerekse çocuklarımıza bayram ve daha sonrasını da zehir etmeyelim" diyerek kontrollü olunmasını gerektiğini hatırlattı.

Yaklaşan kurban bayramının pandemi dönemine gelmesi halen riskli şartların mevcut olduğunu hatırlatan Vali Ali ÇELİK:  "Bayramı bayram gibi yaşamak için kurallara uymak, mesafeyi mutlaka korumak gerekli. Gerek ailemize, dostlarımıza gerekse çocuklarımıza bayram ve daha sonrasını da zehir etmeyelim" diyerek kontrollü olunmasını gerektiğini hatırlattı.

Sağlık Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda tüm tedbirlerin alındığı kurban pazarında herkese önemli bir sorumluluk düştüğüne dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Kontrollü sosyal hayat prensibi çerçevesinde yaptığımız tüm faaliyetlerde kontrollü olmalı; maske, mesafe ve temizlik kurallarınıza riayet etmeliyiz. Kontrollü olursak sevdiklerimizin bir sonraki bayramlara daha mutlu ve huzurlu kavuşmasına katkıda bulunuruz” ifadelerini kullandı.


Pandemi gölgesinde geçecek olan Kurban Bayramı’nda bayramlaşmaların da kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, “Bu süreçte temennimiz; bayramlaşmada mümkün olduğunca hareketliliği azaltmak, fiziksel temastan uzak durmak, sevgi ve saygımızı gönül bağıyla, belli bir mesafeden ifade etmek” diye konuştu. 


İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duasının ardından Vali Çelik, hayvanların yerleştirildiği padoklarda incelemelerde bulunarak satıcılarla sohbet edip hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. 70 bin adet küçükbaş, 15 bin adet büyükbaş hayvanın kurbana hazır.


Vali Çelik, hayvan pazarında kurban pazarlığı da yaptı. Tokalaşma yerine pandemi kuralları çerçevesinde sopayla yapılan pazarlık renkli anların yaşanmasına neden oldu. 


Satıcılara sahte para uyarısında bulunan Vali Çelik, mağduriyet yaşanmaması için kurban pazarında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri görevlendirildiğini söyledi. - DORUK
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.