Vaka Sayılarında 2000'in Altına İnebildik

Sağlık 08.05.2021 - 08:10, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4121+ kez okundu.
 

Vaka Sayılarında 2000'in Altına İnebildik

24- 30 Nisan tarihinde Kütahya’da vaka sayısı 100 bin kişide 330,51 olarak belirlendi. Bu oranla Kütahya’da geçtiğimiz hafta 1900’ü aşkın kişi virüse yakalandı. 17-23 Nisan tarihinde 427, 44 olan oran uzun zamandır ilk kez düşüş gösterdi. Vali Çelik,”Vaka sayılarımızda düşüş başladı ancak yeterli değil.” dedi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarını açıkladı. 24- 30 Nisan tarihinde Kütahya’da vaka sayısı 100 bin kişide 330,51 olarak belirlendi. Bu oranla Kütahya’da geçtiğimiz hafta 1906 kişi daha koronavirüsle mücadeleye başladı. Kütahya Valisi Ali Çelik, sosyal medya hesabından Kütahyalılara seslenerek “Tedbirlerle birlikte vaka sayılarımızda düşüş başladı ancak yeterli değil. Düşüşü sürdürmeli, vaka sayısını el birliğiyle azaltmalıyız. Sağlığımız için alınan tedbirleri ciddiyetle uygulamaya devam edelim, bayramı inşallah sağlıkla karşılayalım.” Dedi. Haftalık vaka sayılarının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, da bir basın açıklamasında bulundu. Kütahya’daki vaka sayılarının düşmeye başlamasından memnuniyet duyduğunu belirten Özotraç, “Kütahya’da vaka sayılarının, 100 binde, 427’den 330’a düştüğü, Türkiye genelinin azalma eğiliminde olduğu görülmektedir. Alınan tedbirler neticesinde, Kütahya’da hepimizi memnun eden bu azalmadan dolayı, Sayın Valimiz başta olmak üzere, büyük fedakârlıklar ile görevlerini yerine getiren, ilimizdeki tüm sağlık çalışanlarına, süreci destekleyen bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine, maske, mesafe, hijyen kurallarına hassasiyetle uyarak duyarlılık gösteren tüm halkımıza, işyeri kapanmalarına harfiyen uyan ve açık olan işyerlerinde ise kurallara tam olarak riayet eden değerli üyelerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Kapanma sürecinin etkin değerlendirilmesi, vaka sayılarının azalması yönünde gayretin sürdürülmesi yönünde, KUTSO olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını bildiren İsmet Özotraç, sosyal yaşam ve iş dünyası için sağlıklı ve aktif günlere ulaşma temennisinde bulundu. - DORUK
24- 30 Nisan tarihinde Kütahya’da vaka sayısı 100 bin kişide 330,51 olarak belirlendi. Bu oranla Kütahya’da geçtiğimiz hafta 1900’ü aşkın kişi virüse yakalandı. 17-23 Nisan tarihinde 427, 44 olan oran uzun zamandır ilk kez düşüş gösterdi. Vali Çelik,”Vaka sayılarımızda düşüş başladı ancak yeterli değil.” dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarını açıkladı.

24- 30 Nisan tarihinde Kütahya’da vaka sayısı 100 bin kişide 330,51 olarak belirlendi. Bu oranla Kütahya’da geçtiğimiz hafta 1906 kişi daha koronavirüsle mücadeleye başladı.

Kütahya Valisi Ali Çelik, sosyal medya hesabından Kütahyalılara seslenerek “Tedbirlerle birlikte vaka sayılarımızda düşüş başladı ancak yeterli değil. Düşüşü sürdürmeli, vaka sayısını el birliğiyle azaltmalıyız. Sağlığımız için alınan tedbirleri ciddiyetle uygulamaya devam edelim, bayramı inşallah sağlıkla karşılayalım.” Dedi.

Haftalık vaka sayılarının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, da bir basın açıklamasında bulundu.

Kütahya’daki vaka sayılarının düşmeye başlamasından memnuniyet duyduğunu belirten Özotraç, “Kütahya’da vaka sayılarının, 100 binde, 427’den 330’a düştüğü, Türkiye genelinin azalma eğiliminde olduğu görülmektedir. Alınan tedbirler neticesinde, Kütahya’da hepimizi memnun eden bu azalmadan dolayı, Sayın Valimiz başta olmak üzere, büyük fedakârlıklar ile görevlerini yerine getiren, ilimizdeki tüm sağlık çalışanlarına, süreci destekleyen bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine, maske, mesafe, hijyen kurallarına hassasiyetle uyarak duyarlılık gösteren tüm halkımıza, işyeri kapanmalarına harfiyen uyan ve açık olan işyerlerinde ise kurallara tam olarak riayet eden değerli üyelerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kapanma sürecinin etkin değerlendirilmesi, vaka sayılarının azalması yönünde gayretin sürdürülmesi yönünde, KUTSO olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını bildiren İsmet Özotraç, sosyal yaşam ve iş dünyası için sağlıklı ve aktif günlere ulaşma temennisinde bulundu. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.