Türkiye’de İlk ve Tek, Avm Gıda Güvenliği Şenliği

Güncel 18.10.2019 - 17:46, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2804+ kez okundu.
 

Türkiye’de İlk ve Tek, Avm Gıda Güvenliği Şenliği

Gıda Mühendisleri Derneğinden, Kütahya'mızda Coşkulu 16 Ekim Kutlaması yapıldı.
İlimizde Gıda Mühendisleri Derneği ve Kütahya Gıda Mühendisleri Platformu birlikteliğinde bir araya gelen ve 2019 yılı boyunca aktif faaliyetlerini sürdüren Gıda mühendisleri, 16 Ekim dünya gıda gününü, Gıda Mühendisleri Derneği ile birlikte ilimizde ses getiren organizasyonlar ile kutladılar.   Kütahya da bulunan Gıda Mühendisleri: Dünya gıda gününün kutlanması tüm dünyada ve ülkemizde bu sene güvenilir gıdanın önemi konusunda farkındalık yaratmak olduğunu, bu farkındalığın ilimizde de özellikle çocuklar başta olmak üzere tüm halkımızın bilinçlenmesini amaçladıklarını belirttiler. Bu nedenle 13 Ekim Pazar Günü Sera AVM de düzenlenen etkinlikte çocuklar için güvenilir gıda konusunda bilgi yarışmaları, ödüllü oyun ve yarışmalar, palyaço gösterileri ile çocuklar ve aileleri hem eğlendi hem de 16 Ekim Dünya Gıda Günü konusunda bilinçlendiler. Etkinlikler gıda mühendislerinin de katılımlarıyla tüm gün sürdü ve etkinlik sonunda katılımcı çocuklar ve ailelerin mutlulukları yüzlerinden okundu. Etkinlik sonunda konuşan Gıda Mühendisleri Derneği Üyesi ve Kütahya Gıda Mühendisleri Platformu Öncüsü Eyüp CİHAN, günümüzde güvenilir gıda ve beslenmenin önemini 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle dile getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, ilimizde ilk defa bu denli büyük düzenlenen etkinlikle halkımızda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını, etkinliğe katkılarından dolayı katılımcı gıda mühendislerine ve etkinlik için tüm imkanlarını esirgemeyen Sera AVM Müdürü Atakan TAHMAS a ve ekibine sonsuz teşekkürlerini dile getirdi. Kütahya Gıda Mühendisi Platformu Üyeleri Kütahya da güvenilir gıda konusunda tüm halkımızda bilinç oluşturmak için bu tür faaliyetlerine devam edeceklerini, bu kapsamda 16 Ekim Dünya Gıda Günü haftasında ilimizde ve Türkiyenin 81 ilinde “GÜVENİLİR GIDA İÇİN SENDE BİLİNÇLEN TÜRİYEM” sloganıyla okullarda Gıda mühendisleri tarafından eğitimler planlandığını söylediler. - DORUK
Gıda Mühendisleri Derneğinden, Kütahya'mızda Coşkulu 16 Ekim Kutlaması yapıldı.

İlimizde Gıda Mühendisleri Derneği ve Kütahya Gıda Mühendisleri Platformu birlikteliğinde bir araya gelen ve 2019 yılı boyunca aktif faaliyetlerini sürdüren Gıda mühendisleri, 16 Ekim dünya gıda gününü, Gıda Mühendisleri Derneği ile birlikte ilimizde ses getiren organizasyonlar ile kutladılar.

 

Kütahya da bulunan Gıda Mühendisleri: Dünya gıda gününün kutlanması tüm dünyada ve ülkemizde bu sene güvenilir gıdanın önemi konusunda farkındalık yaratmak olduğunu, bu farkındalığın ilimizde de özellikle çocuklar başta olmak üzere tüm halkımızın bilinçlenmesini amaçladıklarını belirttiler. Bu nedenle 13 Ekim Pazar Günü Sera AVM de düzenlenen etkinlikte çocuklar için güvenilir gıda konusunda bilgi yarışmaları, ödüllü oyun ve yarışmalar, palyaço gösterileri ile çocuklar ve aileleri hem eğlendi hem de 16 Ekim Dünya Gıda Günü konusunda bilinçlendiler. Etkinlikler gıda mühendislerinin de katılımlarıyla tüm gün sürdü ve etkinlik sonunda katılımcı çocuklar ve ailelerin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Etkinlik sonunda konuşan Gıda Mühendisleri Derneği Üyesi ve Kütahya Gıda Mühendisleri Platformu Öncüsü Eyüp CİHAN, günümüzde güvenilir gıda ve beslenmenin önemini 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle dile getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, ilimizde ilk defa bu denli büyük düzenlenen etkinlikle halkımızda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını, etkinliğe katkılarından dolayı katılımcı gıda mühendislerine ve etkinlik için tüm imkanlarını esirgemeyen Sera AVM Müdürü Atakan TAHMAS a ve ekibine sonsuz teşekkürlerini dile getirdi. Kütahya Gıda Mühendisi Platformu Üyeleri Kütahya da güvenilir gıda konusunda tüm halkımızda bilinç oluşturmak için bu tür faaliyetlerine devam edeceklerini, bu kapsamda 16 Ekim Dünya Gıda Günü haftasında ilimizde ve Türkiyenin 81 ilinde “GÜVENİLİR GIDA İÇİN SENDE BİLİNÇLEN TÜRİYEM” sloganıyla okullarda Gıda mühendisleri tarafından eğitimler planlandığını söylediler. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.