Toplum Sağlığı İçin Risk Oluşturuyor

Güncel 09.04.2020 - 13:34, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4043+ kez okundu.
 

Toplum Sağlığı İçin Risk Oluşturuyor

Kullanılan tek kullanımlık maske ve eldivenlerin çöp kutusu yerine cadde ve sokaklarda yerlere gelişigüzel atılması korona virüsün yayılmasına, olası daha büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Yerlerin temizliği de yapılmıyor.
Kullanılan tek kullanımlık maske ve eldivenlerin çöp kutusu yerine cadde ve sokaklarda yerlere gelişigüzel atılması korona virüsün yayılmasına, olası daha büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Tespit edilen 6 Nisan Pazartesi'den itibaren eldiven ve maskeler aynı yerde günlerdir durduğu ve temizlenmediği de görüldü. (Orduevi yakını Zeryen Sokak civarı) (Merdivenli sokak civarı) (Evliya Çelebi İlkokulu önü) vs... Duyarsız vatandaşların attığı eldivenler büyük sorun oluşturmaya başladı. Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında takılan eldivenlerin çöp kutusu yerine yere atılması, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Toplum sağlığını hiçe sayan duyarsız vatandaşlar tarafından yere atılan eldiven ve maskeler virüsün yayılması konusunda büyük etken oluyor. Tek kullanımlık eldiven ve maskelerin, kullanımın ardından mümkünse öncelikli olarak en yakın tıbbi atık kutusuna veya bir poşet alıp o poşetin içine atın. Atarken de yanlarından içe doğru kapayıp, poşetin ağzını bağlayıp öyle atalım. Çünkü böylece içerideki virüs partiküllerini en azından dışarıya bulaştırmamış oluyorsunuz. Kesinlikle kapalı çöp kutularına atalım.  Aksi taktirde salgından etkilenen kişi sayısı daha fazla artabilir. Enfekte olan hastaların birçoğunun semptom göstermiyor oluşu, bulaştırma riskini daha da artıyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, bu atıkların bertarafında '72 saat' kuralı getirdiklerini belirtti. Bakan KURUM, "Maske ve eldiven atıkları, kurum ve işletmelerin bina giriş çıkışları ile ortak kullanım alanlarına yerleştirilecek biriktirme ekipmanlarında ayrı şekilde biriktirilecek. Geçici depolama alanlarında en az 72 saat bekletildikten sonra 'evsel atık' olarak belediyeye teslim edilecek" dedi. Kovid-19 tedbirlerini içeren genelge 7 maddeden oluşuyor. Genelgeye göre, bina giriş ve çıkışları ile ortak kullanım alanlarının bulunduğu katlara biriktirme ekipmanı yerleştirilecek. Ekipmanlardaki atık torbalarının dörtte üçü dolduktan sonra ağızları sıkı şekilde kapatılarak ikinci bir torbaya alınacak ve geçici depolama alanına götürülecek. - DORUK
Kullanılan tek kullanımlık maske ve eldivenlerin çöp kutusu yerine cadde ve sokaklarda yerlere gelişigüzel atılması korona virüsün yayılmasına, olası daha büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Yerlerin temizliği de yapılmıyor.

Kullanılan tek kullanımlık maske ve eldivenlerin çöp kutusu yerine cadde ve sokaklarda yerlere gelişigüzel atılması korona virüsün yayılmasına, olası daha büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Tespit edilen 6 Nisan Pazartesi'den itibaren eldiven ve maskeler aynı yerde günlerdir durduğu ve temizlenmediği de görüldü. (Orduevi yakını Zeryen Sokak civarı) (Merdivenli sokak civarı) (Evliya Çelebi İlkokulu önü) vs...

Duyarsız vatandaşların attığı eldivenler büyük sorun oluşturmaya başladı. Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında takılan eldivenlerin çöp kutusu yerine yere atılması, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Toplum sağlığını hiçe sayan duyarsız vatandaşlar tarafından yere atılan eldiven ve maskeler virüsün yayılması konusunda büyük etken oluyor.

Tek kullanımlık eldiven ve maskelerin, kullanımın ardından mümkünse öncelikli olarak en yakın tıbbi atık kutusuna veya bir poşet alıp o poşetin içine atın. Atarken de yanlarından içe doğru kapayıp, poşetin ağzını bağlayıp öyle atalım. Çünkü böylece içerideki virüs partiküllerini en azından dışarıya bulaştırmamış oluyorsunuz. Kesinlikle kapalı çöp kutularına atalım. 

Aksi taktirde salgından etkilenen kişi sayısı daha fazla artabilir. Enfekte olan hastaların birçoğunun semptom göstermiyor oluşu, bulaştırma riskini daha da artıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, bu atıkların bertarafında '72 saat' kuralı getirdiklerini belirtti. Bakan KURUM, "Maske ve eldiven atıkları, kurum ve işletmelerin bina giriş çıkışları ile ortak kullanım alanlarına yerleştirilecek biriktirme ekipmanlarında ayrı şekilde biriktirilecek. Geçici depolama alanlarında en az 72 saat bekletildikten sonra 'evsel atık' olarak belediyeye teslim edilecek" dedi.
Kovid-19 tedbirlerini içeren genelge 7 maddeden oluşuyor. Genelgeye göre, bina giriş ve çıkışları ile ortak kullanım alanlarının bulunduğu katlara biriktirme ekipmanı yerleştirilecek. Ekipmanlardaki atık torbalarının dörtte üçü dolduktan sonra ağızları sıkı şekilde kapatılarak ikinci bir torbaya alınacak ve geçici depolama alanına götürülecek. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.