Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri, Geleneklerimizi Yaşatıyor

Eğitim 18.11.2021 - 00:02, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2506+ kez okundu.
 

Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri, Geleneklerimizi Yaşatıyor

Kültürümüze ait yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygusunun en güzel ifadelerinden olan zimem defteri ile sadaka taşı geleneği, ASE Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Öğrenciler, okullarında bulunan Değerler Sokağı’ndaki “sadaka taşı”nda biriken paraları, okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanı sıra mahalle bakkalından veresiye alışveriş yapıp ödeme güçlüğü çeken kişilerin borçlarına yardım etme amacıyla kullanıyorlar. Bu sayede toplum anlayışımızın en seçkin örneklerinden olan bu iki geleneği sosyal hayata yansıtmaya çalışan öğrenciler, hiç tanımadıkları ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmenin gururunu ve sevincini yaşıyorlar.   Okul Müdürü Ahmet İREN, böyle anlamlı bir çalışmadan dolayı öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirdi.  İREN, sağ elin verdiğini sol elin görmemesi inceliğinde olan bu geleneklerin, toplumda ihtiyaç sahibi kişilerin huzurlu yaşamalarına da ortam hazırlayacağını belirtti.  Zaman içinde toplum hayatımıza yabancı kalan bu tip yardımlaşma merkezli geleneklerin her yerde yaşatılması gerektiğinin altını çizen Okul Müdürü Ahmet İREN, bu gelenekleri okullarında daima sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Zimem Defteri:  Bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasıdır. Bu deftere borcu yazılan kişilerden rastgele seçilen ya da seçilenlerin borçlarının ödenmesi de “zimem defteri geleneği”ni ifade ediyor. Sadaka Taşı:  Muhtelif yerlerde ihtiyaç sahiplerinin alabilmeleri için para vb.nin bırakıldığı özel yer. ASE Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini, okul Müdürü Ahmet İREN'i ve öğretmenlerini her zamanki gibi örnek davranışları dolayısıyla DORUK Gazetesi olarak tebrik ediyoruz. - DORUK

Kültürümüze ait yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygusunun en güzel ifadelerinden olan zimem defteri ile sadaka taşı geleneği, ASE Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Öğrenciler, okullarında bulunan Değerler Sokağı’ndaki “sadaka taşı”nda biriken paraları, okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanı sıra mahalle bakkalından veresiye alışveriş yapıp ödeme güçlüğü çeken kişilerin borçlarına yardım etme amacıyla kullanıyorlar. Bu sayede toplum anlayışımızın en seçkin örneklerinden olan bu iki geleneği sosyal hayata yansıtmaya çalışan öğrenciler, hiç tanımadıkları ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmenin gururunu ve sevincini yaşıyorlar.

 

Okul Müdürü Ahmet İREN, böyle anlamlı bir çalışmadan dolayı öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirdi.  İREN, sağ elin verdiğini sol elin görmemesi inceliğinde olan bu geleneklerin, toplumda ihtiyaç sahibi kişilerin huzurlu yaşamalarına da ortam hazırlayacağını belirtti.  Zaman içinde toplum hayatımıza yabancı kalan bu tip yardımlaşma merkezli geleneklerin her yerde yaşatılması gerektiğinin altını çizen Okul Müdürü Ahmet İREN, bu gelenekleri okullarında daima sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Zimem Defteri:  Bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasıdır. Bu deftere borcu yazılan kişilerden rastgele seçilen ya da seçilenlerin borçlarının ödenmesi de “zimem defteri geleneği”ni ifade ediyor.

Sadaka Taşı:  Muhtelif yerlerde ihtiyaç sahiplerinin alabilmeleri için para vb.nin bırakıldığı özel yer.

ASE Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini, okul Müdürü Ahmet İREN'i ve öğretmenlerini her zamanki gibi örnek davranışları dolayısıyla DORUK Gazetesi olarak tebrik ediyoruz. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.