Sosyal Bilimler Lisesi, Geleceğin Gazeteci Adaylarını Yetiştiriyor

Eğitim 18.06.2021 - 21:13, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4379+ kez okundu.
 

Sosyal Bilimler Lisesi, Geleceğin Gazeteci Adaylarını Yetiştiriyor

ASE Sosyal Bilimler Lisesinden otuz öğrenci, TRT’nin ödüllü projesi olan “Gençler için Gazetecilik” (J4J –Journalism for Juniors) eğitimine katıldı.
ASE Sosyal Bilimler Lisesinden otuz öğrenci, TRT’nin ödüllü projesi olan “Gençler için Gazetecilik” (J4J –Journalism for Juniors) eğitimine katıldı. TRT’nin 2017 yılında “pozitif değişime ilham olmak” sloganıyla başlattığı projede TRT’nin deneyimli çalışanları, seçtikleri okullarda “A’dan Z’ye Gazetecilik”, “Hikâye Anlatımı”, “Saha Yapımcılığı” ve “Mobil Gazetecilik” derslerini gönüllü olarak veriyorlar. Son iki yıldır çevrimiçi yapılan bu eğitimlerin son durağı ise ilimizden ASE Sosyal Bilimler Lisesi oldu. Projeye bu sene dâhil edilen ASE Sosyal Bilimler Lisesi, ülkemizdeki okullar ile yurt dışındaki tüm Türk okulları arasından TRT’nin seçtiği on okuldan biri olma başarısını göstermiştir.     İki gün süren programın ilk gününde gençler, TRT’nin deneyimli kadrosundan eğitimlerini alıp ikinci gün ise sahaya indiler. Beş gruba ayrılan öğrenciler, sahada hikâye peşinde koştular. Buldukları hikâyeyi de kendi imkânlarıyla haberleştirip video formatında görücüye çıkardırlar.   Programın sonunda hazırlanan beş haber de deneyimli gazetecilerden tam not aldı. ASE Sosyal Bilimler öğrencileri, bu çalışmayla bir anlamda kısıtlı imkânları, en verimli şekilde nasıl kullanılacağını tecrübe etmiş oldular. Nitekim öğrencilere yepyeni ufuklar açan, ekip ruhunun farkındalığını ortaya koyan bu eğitim, gazetecik kavramının neyi karşıladığını da uygulamalı bir şekilde sunmuş oldu. Okul müdürü Ahmet İREN, projeye dâhil olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “Önceliğimiz daima düşünen, öğrenen, yorumlayan, yeniliklere açık ve özgüveni yerinde bireyler yetiştirmek olmuştur. TRT’nin ‘Gençler için Gazetecilik’ projesi de bizim bu anlayışımızla aynı doğrultudadır. Bu projeyle öğrencilerimiz, iki günlüğüne sahaya indiler ve haberci oldular. Bu çalışma, onlar için gerçekten çok verimliydi. J4J projesi, ilerde gazetecilik, medya ve basın alanında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin yanı sıra bu işlerin mutfağını yakından tanımak isteyen öğrencilerimiz için de faydalı olmuştur. Bu vesileyle TRT ailesinin değerli çalışanları, eğitmenlerimiz Melda Doğan ve  Pınar Mavlay Hanımlar ile Güray Ervin ve Adnan Yıldırım Beylere; moderatörümüz Zeynep Bayındır Hanım ile proje koordinatörü Muhammed Ali Üstün Bey’e şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca projenin yürütülmesinde görev alan okulumuz öğretmenlerine ve katılımcı öğrencilere de teşekkür ediyorum. Şunu da özellikle belirtmeliyim ki bu projede okulumuz sadece kendisini değil ilimizi de temsil etmiştir.” ASE Sosyal Bilimler Lisesi; yerel, ulusal, uluslararası her alanda gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. - DORUK
ASE Sosyal Bilimler Lisesinden otuz öğrenci, TRT’nin ödüllü projesi olan “Gençler için Gazetecilik” (J4J –Journalism for Juniors) eğitimine katıldı.

ASE Sosyal Bilimler Lisesinden otuz öğrenci, TRT’nin ödüllü projesi olan “Gençler için Gazetecilik” (J4J –Journalism for Juniors) eğitimine katıldı. TRT’nin 2017 yılında “pozitif değişime ilham olmak” sloganıyla başlattığı projede TRT’nin deneyimli çalışanları, seçtikleri okullarda “A’dan Z’ye Gazetecilik”, “Hikâye Anlatımı”, “Saha Yapımcılığı” ve “Mobil Gazetecilik” derslerini gönüllü olarak veriyorlar. Son iki yıldır çevrimiçi yapılan bu eğitimlerin son durağı ise ilimizden ASE Sosyal Bilimler Lisesi oldu. Projeye bu sene dâhil edilen ASE Sosyal Bilimler Lisesi, ülkemizdeki okullar ile yurt dışındaki tüm Türk okulları arasından TRT’nin seçtiği on okuldan biri olma başarısını göstermiştir.

 

 

İki gün süren programın ilk gününde gençler, TRT’nin deneyimli kadrosundan eğitimlerini alıp ikinci gün ise sahaya indiler. Beş gruba ayrılan öğrenciler, sahada hikâye peşinde koştular. Buldukları hikâyeyi de kendi imkânlarıyla haberleştirip video formatında görücüye çıkardırlar.

 

Programın sonunda hazırlanan beş haber de deneyimli gazetecilerden tam not aldı. ASE Sosyal Bilimler öğrencileri, bu çalışmayla bir anlamda kısıtlı imkânları, en verimli şekilde nasıl kullanılacağını tecrübe etmiş oldular. Nitekim öğrencilere yepyeni ufuklar açan, ekip ruhunun farkındalığını ortaya koyan bu eğitim, gazetecik kavramının neyi karşıladığını da uygulamalı bir şekilde sunmuş oldu.

Okul müdürü Ahmet İREN, projeye dâhil olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “Önceliğimiz daima düşünen, öğrenen, yorumlayan, yeniliklere açık ve özgüveni yerinde bireyler yetiştirmek olmuştur. TRT’nin ‘Gençler için Gazetecilik’ projesi de bizim bu anlayışımızla aynı doğrultudadır. Bu projeyle öğrencilerimiz, iki günlüğüne sahaya indiler ve haberci oldular. Bu çalışma, onlar için gerçekten çok verimliydi. J4J projesi, ilerde gazetecilik, medya ve basın alanında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin yanı sıra bu işlerin mutfağını yakından tanımak isteyen öğrencilerimiz için de faydalı olmuştur. Bu vesileyle TRT ailesinin değerli çalışanları, eğitmenlerimiz Melda Doğan ve  Pınar Mavlay Hanımlar ile Güray Ervin ve Adnan Yıldırım Beylere; moderatörümüz Zeynep Bayındır Hanım ile proje koordinatörü Muhammed Ali Üstün Bey’e şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca projenin yürütülmesinde görev alan okulumuz öğretmenlerine ve katılımcı öğrencilere de teşekkür ediyorum. Şunu da özellikle belirtmeliyim ki bu projede okulumuz sadece kendisini değil ilimizi de temsil etmiştir.”

ASE Sosyal Bilimler Lisesi; yerel, ulusal, uluslararası her alanda gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.