Sema GÜRAL SÜRMELİ, Büyükelçileri ve Ailelerini Kütahya’da Ağırladı

Güncel 20.03.2019 - 10:31, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2639+ kez okundu.
 

Sema GÜRAL SÜRMELİ, Büyükelçileri ve Ailelerini Kütahya’da Ağırladı

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli; Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg, Letonya, Gambiya, Litvanya, Malta, Malezya, Nijerya, Kongo Cumhuriyeti, Benin, Gabon, Sudan, Filistin, Kuveyt, Libya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Türkiye büyükelçileri ile ailelerini Kütahya’da konuk etti.
Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’nin daveti üzerine Kütahya’ya gelen büyükelçiler ve aileleri, hem sanat hem de kültür açısından zengin bir tarihi geçmişi içinde barındıran NG Koleksiyon’u ziyaret ettiler. Birbirinden değerli 36 konuğuyla özel olarak ilgilenen Sema Güral Sürmeli, misafirlerine Kütahya’nın tarihini ve Kütahya’yla özdeşleşen porselen ile çini sanatını anlattı. Büyükelçilerin eşleri; antika porselenleri, çinileri, Kütahyalı ressamların tablolarını, yöresel kıyafetleri ve özel koleksiyonları dikkatle incelediler. NG Koleksiyon'da Türkiye’nin tarihine de tanıklık eden misafirler, özellikle Sürmeli’nin imzasını taşıyan ve Osmanlı Devleti’nin ihtişamını gözler önüne seren ‘‘Porselenden Hayatlar’’ koleksiyonuna hayran oldular. Kütahya Porselen'in geçmişten günümüze kadar uzanan hikâyesi konuklara anlatılarak, NG şirketlerinin kuruluşuna dair bilgiler de paylaşıldı. Tamamı Kütahya Porselen çalışanlarından oluşan bir ekibin, halk oyunu gösterisiyle sürpriz yaşayan misafirler, sergilenen gösteriden oldukça etkilendiler ve eğlendiler. Konuklar, daha sonra Ala Restoran’da yöresel lezzetleri tattılar. Sema Güral Sürmeli’nin özenle ağırladığı büyükelçiler ve aileleri, akşam saatlerine doğru Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ve eşi tarafından Vali Konağı’nda misafir edildi. Kütahya Porselen’in, Çek Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak ürettiği çay fincanı takımını, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, Vali Toraman’a armağan etti. Dostluğu ve günün anlamını ifade eden hediye, hafızalarda güzel bir anı olarak kaldı. Kütahya’nın tarihi güzelliklerine tanık olmaktan memnuniyet duyan ve keyifli bir gün geçiren konuklar, Kütahya'nın ardından NG Afyon Otel’e geçtiler. Büyükelçiler ve aileleri Afyonkarahisar’da yer alan Mevlevi Cami ve İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni gezdiler. - DORUK
Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli; Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg, Letonya, Gambiya, Litvanya, Malta, Malezya, Nijerya, Kongo Cumhuriyeti, Benin, Gabon, Sudan, Filistin, Kuveyt, Libya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Türkiye büyükelçileri ile ailelerini Kütahya’da konuk etti.

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’nin daveti üzerine Kütahya’ya gelen büyükelçiler ve aileleri, hem sanat hem de kültür açısından zengin bir tarihi geçmişi içinde barındıran NG Koleksiyon’u ziyaret ettiler. Birbirinden değerli 36 konuğuyla özel olarak ilgilenen Sema Güral Sürmeli, misafirlerine Kütahya’nın tarihini ve Kütahya’yla özdeşleşen porselen ile çini sanatını anlattı. Büyükelçilerin eşleri; antika porselenleri, çinileri, Kütahyalı ressamların tablolarını, yöresel kıyafetleri ve özel koleksiyonları dikkatle incelediler. NG Koleksiyon'da Türkiye’nin tarihine de tanıklık eden misafirler, özellikle Sürmeli’nin imzasını taşıyan ve Osmanlı Devleti’nin ihtişamını gözler önüne seren ‘‘Porselenden Hayatlar’’ koleksiyonuna hayran oldular. Kütahya Porselen'in geçmişten günümüze kadar uzanan hikâyesi konuklara anlatılarak, NG şirketlerinin kuruluşuna dair bilgiler de paylaşıldı. Tamamı Kütahya Porselen çalışanlarından oluşan bir ekibin, halk oyunu gösterisiyle sürpriz yaşayan misafirler, sergilenen gösteriden oldukça etkilendiler ve eğlendiler. Konuklar, daha sonra Ala Restoran’da yöresel lezzetleri tattılar.

Sema Güral Sürmeli’nin özenle ağırladığı büyükelçiler ve aileleri, akşam saatlerine doğru Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ve eşi tarafından Vali Konağı’nda misafir edildi. Kütahya Porselen’in, Çek Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak ürettiği çay fincanı takımını, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, Vali Toraman’a armağan etti. Dostluğu ve günün anlamını ifade eden hediye, hafızalarda güzel bir anı olarak kaldı.

Kütahya’nın tarihi güzelliklerine tanık olmaktan memnuniyet duyan ve keyifli bir gün geçiren konuklar, Kütahya'nın ardından NG Afyon Otel’e geçtiler. Büyükelçiler ve aileleri Afyonkarahisar’da yer alan Mevlevi Cami ve İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni gezdiler. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.