Başkan IŞIK, Cumhuriyet Caddesi’nin Son Durumunu Açıkladı

Yerel 21.04.2023 - 01:04, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 5044+ kez okundu.
 

Başkan IŞIK, Cumhuriyet Caddesi’nin Son Durumunu Açıkladı

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, araç trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Caddesi’nin yani Sevgi Yolu’nun trafiğe açılıp açılmaması için vatandaşlara anket düzenlediklerini belirterek, verilen kararla ilgili bilgilendirme yaptı.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, araç trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Caddesi’nin yani Sevgi Yolu’nun trafiğe açılıp açılmaması için vatandaşlara anket düzenlediklerini belirterek, verilen kararla ilgili bilgilendirme yaptı. Nisan 2007’de Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça döneminde trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi; 2020 yılında da anket yapılmış, yüzde 97 oranında Sevgi yolunun trafiğe açılmaması sonucu çıkmıştı. Başkan Işık, yeni yapılan ankette tek yönlü trafiğe açılması kararı çıktığını bildirdi.  Cumhuriyet Caddesi Tek Yönlü Trafiğe Açılacak Hatay’da gördük, olası bir depremde Atatürk Bulvarı ile Menderes Caddesi’nin ulaşıma kapanması halinde Cumhuriyet Caddesi’nin alternatif bir yol olarak büyük önem taşıyacağını ifade eden Başkan Işık: “Cumhuriyet Caddesi Sağlıklaştırma Projesi’nin tüm hazırlıkları tamamlandı, caddenin araç trafiğine açılması için ihale süreci yakında başlayacak. Projeye ilişkin vatandaşların görüşleri dahil olmak üzere 2019 yılında başlatılan trafik şurasının, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin ilgili bölümleriyle birlikte yapılan Kütahya Ana Ulaşım Planı çalışmaları sonuçlandı. Çalışmalarda gelen öneriler doğrultusunda Sevgi Yolu’nun, Zafer Meydanı’ndan başlamak üzere herhangi bir araç parkına müsaade etmeden Ulu Cami istikametine doğru tek yönlü trafiğe açılacak. Cumhuriyet Caddesi Şehrin Ana Damarlarından Biri Olacak Vatandaşlarımız belki şuanda bunun önemini anlamıyor ama Kütahya merkezde bir deprem olması halinde, Atatürk ile Menderes caddelerinin çevresindeki yüksek binalar bizi Hatay ve Kahramanmaraş örneğinde olduğu gibi bir manzarayla karşı karşıya bıraktığında Cumhuriyet Caddesi şehrimizin ana damarlarından biri olacak. Haziran ayında ihale süreci tamamlanıp Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onayından geçtikten sonra Sevgi Yolu’nun vatandaşların hizmetine açılacak. Bazı zamanlarda Sevgi Yolu çift yönlü olarak da şehrin trafiğini rahatlatacak” dedi. – DORUK
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, araç trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Caddesi’nin yani Sevgi Yolu’nun trafiğe açılıp açılmaması için vatandaşlara anket düzenlediklerini belirterek, verilen kararla ilgili bilgilendirme yaptı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, araç trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Caddesi’nin yani Sevgi Yolu’nun trafiğe açılıp açılmaması için vatandaşlara anket düzenlediklerini belirterek, verilen kararla ilgili bilgilendirme yaptı. Nisan 2007’de Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça döneminde trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi; 2020 yılında da anket yapılmış, yüzde 97 oranında Sevgi yolunun trafiğe açılmaması sonucu çıkmıştı. Başkan Işık, yeni yapılan ankette tek yönlü trafiğe açılması kararı çıktığını bildirdi. 

Cumhuriyet Caddesi Tek Yönlü Trafiğe Açılacak

Hatay’da gördük, olası bir depremde Atatürk Bulvarı ile Menderes Caddesi’nin ulaşıma kapanması halinde Cumhuriyet Caddesi’nin alternatif bir yol olarak büyük önem taşıyacağını ifade eden Başkan Işık: “Cumhuriyet Caddesi Sağlıklaştırma Projesi’nin tüm hazırlıkları tamamlandı, caddenin araç trafiğine açılması için ihale süreci yakında başlayacak. Projeye ilişkin vatandaşların görüşleri dahil olmak üzere 2019 yılında başlatılan trafik şurasının, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin ilgili bölümleriyle birlikte yapılan Kütahya Ana Ulaşım Planı çalışmaları sonuçlandı. Çalışmalarda gelen öneriler doğrultusunda Sevgi Yolu’nun, Zafer Meydanı’ndan başlamak üzere herhangi bir araç parkına müsaade etmeden Ulu Cami istikametine doğru tek yönlü trafiğe açılacak.

Cumhuriyet Caddesi Şehrin Ana Damarlarından Biri Olacak

Vatandaşlarımız belki şuanda bunun önemini anlamıyor ama Kütahya merkezde bir deprem olması halinde, Atatürk ile Menderes caddelerinin çevresindeki yüksek binalar bizi Hatay ve Kahramanmaraş örneğinde olduğu gibi bir manzarayla karşı karşıya bıraktığında Cumhuriyet Caddesi şehrimizin ana damarlarından biri olacak.

Haziran ayında ihale süreci tamamlanıp Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onayından geçtikten sonra Sevgi Yolu’nun vatandaşların hizmetine açılacak. Bazı zamanlarda Sevgi Yolu çift yönlü olarak da şehrin trafiğini rahatlatacak” dedi. – DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.