Ressam Adil ÖZKAN'ın Sergisi, Büyük İlgi Gördü

Spor 24.10.2019 - 13:59, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2973+ kez okundu.
 

Ressam Adil ÖZKAN'ın Sergisi, Büyük İlgi Gördü

17. kişisel sergisini Sera AVM'de açan Ressam Adil Özkan, “Herkes beni üniversitede hocalığımda, 3 ene kadar lise müdürlüğümde çok samimi arkadaşlar benim resim yaptığımı bilirler ama ben ilkokul dördüncü sınıftan beri resim yaparım. Ortaokul 2. Sınıfta Ahmet abi nur içinde yatsın, komşum olduğu için en az 50 tane resmini yaptım. Ben tarihçiyim, Halil İnalcık, Afet İnan, Enver Ziya Karal'ın talebesiyim ve onlarla iftihar ediyorum. Fakültede onların irticalen anlattığı dersleri anlattım ve benim için ne Osmanlı ne Cumhuriyeti ayıramıyorum. Babam 1902 doğumluydu. 36 padişahımın resmini yaptım ve orada resmi olarak kayıtlara geçti. Antalya belediyesinden onları sergilemek için izin sitiyorlar. Ben resmi hiçbir zaman bırakmadım. Kütahya'da ilk sergimi açtığımda Adil Bey resim yapıyor mu dediler. Benim bulunduğum Yüksekokul'da rahmetli çağrıcı gibi rahmetli Faruk gibi ve ismini vermeyeceğim birçok arkadaşlar var. ÖZKAN: Ressam ve Resim Yapan Arasındaki Farkı Anlattı Bir ressam vardır, bir resim yapan vardır. Rusya'da diyorlar ki, portre resmi ve at resmini yapmayana biz resim yapan deriz ama onu yapıp manzara yapanlar bizim için ressamdır derler. Bu sınıflama olduğu zaman ben ressam oluyorum. Ne olursa olsun, sanatın, ebrusuydu, karikatürüydü, şairiydi, sanat severiydi, bestekarıydı hepsi sanatçıdır, başımın üstünde yeri var. Karınca kararınca bir şeyler yapıyorum. Yaşım 79, ölünceye kadar da hala yapacağım. Vatanıma milletime faydalı olacağım. Geçtiğimiz günlerde gazetede ressamın biri birden fazla Atatürk resmi yaptığını söylüyor. Biz Kütahya'dayız, birden fazla değil, sayısını unuttum Atatürk resimlerimin. Bu sergimde de en az 7-8 tane çeşidi vardır. Hepiniz sergime hoş geldiniz” ifadelerini kullandı. Serginin açılış törenine, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, Keramika Seramik Genel Müdürü Emin Yüce, Keramika Seramik İşletme Müdürü Melek Arslan, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç, CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk, CHP Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı. - DORUK

17. kişisel sergisini Sera AVM'de açan Ressam Adil Özkan, “Herkes beni üniversitede hocalığımda, 3 ene kadar lise müdürlüğümde çok samimi arkadaşlar benim resim yaptığımı bilirler ama ben ilkokul dördüncü sınıftan beri resim yaparım. Ortaokul 2. Sınıfta Ahmet abi nur içinde yatsın, komşum olduğu için en az 50 tane resmini yaptım. Ben tarihçiyim, Halil İnalcık, Afet İnan, Enver Ziya Karal'ın talebesiyim ve onlarla iftihar ediyorum. Fakültede onların irticalen anlattığı dersleri anlattım ve benim için ne Osmanlı ne Cumhuriyeti ayıramıyorum. Babam 1902 doğumluydu. 36 padişahımın resmini yaptım ve orada resmi olarak kayıtlara geçti. Antalya belediyesinden onları sergilemek için izin sitiyorlar. Ben resmi hiçbir zaman bırakmadım. Kütahya'da ilk sergimi açtığımda Adil Bey resim yapıyor mu dediler. Benim bulunduğum Yüksekokul'da rahmetli çağrıcı gibi rahmetli Faruk gibi ve ismini vermeyeceğim birçok arkadaşlar var.

ÖZKAN: Ressam ve Resim Yapan Arasındaki Farkı Anlattı

Bir ressam vardır, bir resim yapan vardır. Rusya'da diyorlar ki, portre resmi ve at resmini yapmayana biz resim yapan deriz ama onu yapıp manzara yapanlar bizim için ressamdır derler. Bu sınıflama olduğu zaman ben ressam oluyorum. Ne olursa olsun, sanatın, ebrusuydu, karikatürüydü, şairiydi, sanat severiydi, bestekarıydı hepsi sanatçıdır, başımın üstünde yeri var. Karınca kararınca bir şeyler yapıyorum. Yaşım 79, ölünceye kadar da hala yapacağım. Vatanıma milletime faydalı olacağım. Geçtiğimiz günlerde gazetede ressamın biri birden fazla Atatürk resmi yaptığını söylüyor. Biz Kütahya'dayız, birden fazla değil, sayısını unuttum Atatürk resimlerimin. Bu sergimde de en az 7-8 tane çeşidi vardır. Hepiniz sergime hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

Serginin açılış törenine, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, Keramika Seramik Genel Müdürü Emin Yüce, Keramika Seramik İşletme Müdürü Melek Arslan, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç, CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk, CHP Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.