Pazarlar'da Glütensiz Gıdalar Üretilecek

16.05.2020 - 16:29, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3295+ kez okundu.
 

Pazarlar'da Glütensiz Gıdalar Üretilecek

DPÜ Pazarlar MYO’da çölyak hastaları için glütensiz gıda üretilecek.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle yürüttüğü ve Glütensiz Mutfak projesi kaldığı yerden devam ediyor. DPÜ Pazarlar MYO’da çölyak hastaları için glütensiz gıda üretilecek. Şubat ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokuluna ait 'Glütensiz Mutfak' projesi kapsamında çölyak hastalarına özel glütensiz ürünlerin üretimi hedefleniyor. DPÜ ARAZİSİNE KARABUĞDAY VE KİNOA EKİLDİ Ürünlerin bir kısmının üretiminde kullanılacak olan karabuğday ve kinoa tohumlarının Üniversite arazisine ekimlerine bugün başlandı. Karabuğday ve kinoa tohumları Kütahya Tarım İl Müdürlüğü tarafından sağlandı. Belediyemiz ise araç desteği verdi. Yapılacak deneme ekimleriyle kinoa ve karabuğdayın Kütahya şartlarında yetiştirilebilirliliği ve verim oranları belirlenecek. Elde edilen sonuçlara göre Kütahya çiftçisine karabuğday ve kinoanın tanıtılması ve ekimi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.   ÇÖLYAK NEDİR? Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten proteinine vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalık olan çölyak, dünyadaki çoğu ülkede her 70 ila 200 kişiden birinde görülmektedir. - DORUK
DPÜ Pazarlar MYO’da çölyak hastaları için glütensiz gıda üretilecek.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle yürüttüğü ve Glütensiz Mutfak projesi kaldığı yerden devam ediyor.

DPÜ Pazarlar MYO’da çölyak hastaları için glütensiz gıda üretilecek.

Şubat ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokuluna ait 'Glütensiz Mutfak' projesi kapsamında çölyak hastalarına özel glütensiz ürünlerin üretimi hedefleniyor.

DPÜ ARAZİSİNE KARABUĞDAY VE KİNOA EKİLDİ

Ürünlerin bir kısmının üretiminde kullanılacak olan karabuğday ve kinoa tohumlarının Üniversite arazisine ekimlerine bugün başlandı. Karabuğday ve kinoa tohumları Kütahya Tarım İl Müdürlüğü tarafından sağlandı. Belediyemiz ise araç desteği verdi. Yapılacak deneme ekimleriyle kinoa ve karabuğdayın Kütahya şartlarında yetiştirilebilirliliği ve verim oranları belirlenecek. Elde edilen sonuçlara göre Kütahya çiftçisine karabuğday ve kinoanın tanıtılması ve ekimi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

 

ÇÖLYAK NEDİR?

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten proteinine vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalık olan çölyak, dünyadaki çoğu ülkede her 70 ila 200 kişiden birinde görülmektedir. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.