Ortadoğu'nun En Büyük Aromatik Bitki Üretme Tesisi Kütahya'da

Ekonomi 07.05.2021 - 16:20, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3264+ kez okundu.
 

Ortadoğu'nun En Büyük Aromatik Bitki Üretme Tesisi Kütahya'da

42 dönümlük seraların ve 1500 dönümlük tarım arazisi üzerinde tıbbi aromatik bitki üretme ve fidelerin yetiştirileceği Perli Mahallesinde yapılan Ortadoğu'nun en büyük Avrupa'nın sayılı tesisini AK Parti İl Başkanı Sebahattin CEYHUN ve beraberindeki heyet ziyaret ederek, üretimin ve sanayinin her zaman destekçisi olacaklarını ifade ettiler. Yatırımın ve istihdamın kenti olmaya kararlıyız diyen AK Parti İl Başkanı Sebahattin CEYHUN: "Organize sanayi bölgelerimize gelen yoğun taleplerin yanı sıra Perli mahallemizde yapılan Ortadoğu'nun en büyük Avrupa'nın sayılı aromatik bitki üretme ve işleme tesisinde incelemelerde bulunduk. 75 personelle faaliyetlerine başlayan ve farklı türde birçok tıbbı bitkinin yetiştirildiği tesisin; yağ çıkarma, öğütme ve paketleme tesislerinin de aktif hale getirilmesiyle ilimizin istihdam gücüne büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. Mevcut 42 dönümlük modern seralarda üretilen fideler ve fidelerin nakledileceği yaklaşık 1500 dönümlük tarım arazisi üzerinde tıbbi aromatik bitki üretme ve yetiştirme çalışmaları hızla devam ediyor. Üretimin Sanayinin her zaman yanında ve destekçisiyiz" dedi. - DORUK Fatma

42 dönümlük seraların ve 1500 dönümlük tarım arazisi üzerinde tıbbi aromatik bitki üretme ve fidelerin yetiştirileceği Perli Mahallesinde yapılan Ortadoğu'nun en büyük Avrupa'nın sayılı tesisini AK Parti İl Başkanı Sebahattin CEYHUN ve beraberindeki heyet ziyaret ederek, üretimin ve sanayinin her zaman destekçisi olacaklarını ifade ettiler.

Yatırımın ve istihdamın kenti olmaya kararlıyız diyen AK Parti İl Başkanı Sebahattin CEYHUN: "Organize sanayi bölgelerimize gelen yoğun taleplerin yanı sıra Perli mahallemizde yapılan Ortadoğu'nun en büyük Avrupa'nın sayılı aromatik bitki üretme ve işleme tesisinde incelemelerde bulunduk.

75 personelle faaliyetlerine başlayan ve farklı türde birçok tıbbı bitkinin yetiştirildiği tesisin; yağ çıkarma, öğütme ve paketleme tesislerinin de aktif hale getirilmesiyle ilimizin istihdam gücüne büyük katkılar sunacağına inanıyoruz.

Mevcut 42 dönümlük modern seralarda üretilen fideler ve fidelerin nakledileceği yaklaşık 1500 dönümlük tarım arazisi üzerinde tıbbi aromatik bitki üretme ve yetiştirme çalışmaları hızla devam ediyor. Üretimin Sanayinin her zaman yanında ve destekçisiyiz" dedi. - DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.