OR-KOOP MESLEKİ YETERLİLİK SINAV SONUÇLARI BELLİ OLDU.

Güncel 18.12.2019 - 11:53, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2759+ kez okundu.
 

OR-KOOP MESLEKİ YETERLİLİK SINAV SONUÇLARI BELLİ OLDU.

OR-KOOP' un Kütahyada Orman işlerinde çalışanlara yönelik Mesleki Yeterlilik belgesi sınav sonuçları açıklandı.
OR-KOOP S.S. Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği olarak, Merkez Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Birimi(ORKOOP MYB) Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetki kapsamındaki ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürüten Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak İlimiz Domaniç ve Simav İlçelerinde yapmış olduğu Orman Üretim İşçiliği ile Orman Yetiştirme ve Bakım İşçiliği mesleklerine, Ormancılık Sektöründe Ulusal Yeterliliklere Dayalı Belgelendirmenin Geliştirilmesi (TEST-OR) projesi kapsamında TÜRKAK ve MYK 1.Gözetim ve Kapsam Genişletme denetimleri sonucunda alınan Odun Dışı Ürün Toplayıcısı (Yerden),Odun Dışı Ürün Toplayıcısı (Yüksekten) ve Alan Kılavuzluğu mesleklerinde sınav ve belgelendirme yapmak üzere düzenlenen sınavda kazanan adayların telefon numaralarına sonuçlar gönderilmiştir. Mesleki Yeterlilik belgesi almak için Domaniç ve Simav İlçelerinde müracaat eden ve sınava tabi tutulan 148 kişi den 127' si başarılı olmuş olup, Uluslararası geçerliliği bulunan ''MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ'' almayı haketmiştir. Sınavda başarılı olamayan 21 kişi ise belirlenecek tarihlerde tekrar sınava tabi tutulacaktır. 11.11.2019 tarihinden itibaren orman işlerinin yaptırılmasında belge zorunluluğu getirilmiştir.31.12.2019 tarihine kadar Mesleki yeterlilik Belgesi almak isteyenler bağlı olduğu Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine üye olmayanların ise OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.DORUK HABER- Hüdayim GÜLER
OR-KOOP' un Kütahyada Orman işlerinde çalışanlara yönelik Mesleki Yeterlilik belgesi sınav sonuçları açıklandı.

OR-KOOP S.S. Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği olarak, Merkez Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Birimi(ORKOOP MYB) Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetki kapsamındaki ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürüten Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak İlimiz Domaniç ve Simav İlçelerinde yapmış olduğu Orman Üretim İşçiliği ile Orman Yetiştirme ve Bakım İşçiliği mesleklerine, Ormancılık Sektöründe Ulusal Yeterliliklere Dayalı Belgelendirmenin Geliştirilmesi (TEST-OR) projesi kapsamında TÜRKAK ve MYK 1.Gözetim ve Kapsam Genişletme denetimleri sonucunda alınan Odun Dışı Ürün Toplayıcısı (Yerden),Odun Dışı Ürün Toplayıcısı (Yüksekten) ve Alan Kılavuzluğu mesleklerinde sınav ve belgelendirme yapmak üzere düzenlenen sınavda kazanan adayların telefon numaralarına sonuçlar gönderilmiştir.

Mesleki Yeterlilik belgesi almak için Domaniç ve Simav İlçelerinde müracaat eden ve sınava tabi tutulan 148 kişi den 127' si başarılı olmuş olup, Uluslararası geçerliliği bulunan ''MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ'' almayı haketmiştir. Sınavda başarılı olamayan 21 kişi ise belirlenecek tarihlerde tekrar sınava tabi tutulacaktır.

11.11.2019 tarihinden itibaren orman işlerinin yaptırılmasında belge zorunluluğu getirilmiştir.31.12.2019 tarihine kadar Mesleki yeterlilik Belgesi almak isteyenler bağlı olduğu Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine üye olmayanların ise OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.DORUK HABER- Hüdayim GÜLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.