OR-KOOP ANTALYA'DA HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Güncel 17.02.2020 - 15:35, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3490+ kez okundu.
 

OR-KOOP ANTALYA'DA HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ

OR-KOOP Merkez Birliği, Taşra birlikleri, sınav yapıcı ve görevlileri ile bir araya geldi.
S.S Türkiye Ormancılık kooperatifleri Merkez Birliği (OR-KOOP) tarafından, Antalya/Belek Sher Wood Dreams Resort'da 11-14 Şubat 2020 tarihlerinde yapılan Hizmet İçi Eğitim semineri, OR-KOOP MYB Personeli,sınav yapıcılar,sınav görevlileri,Bölge Birlikleri Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Üç gün süren Hizmet İçi Eğitim seminerinde, OR-KOOP Genel Müdürü Erdem KAPLAN, OR-KOOP MYB.Müdürü M.Ünal ÖZDOĞRU, MYB Sınav ve Belgelendirme uzmanı Fatih BİLEN, OR-KOOP Sekreteri Sultan AVŞAROĞLU konuşmacı olarak görev aldılar. OR-KOOP Genel Müdürü Sayın Erdem KAPLAN yaptığı açılış konuşmasında..; '' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca orman üretim, yetiştirme ve bakım işçiliği tehlikeli işler sınıfına alınmış ve Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirilimiştir. Orman üretim,yetiştirme ve bakım işçiliği Mesleki Yeterlilik Belgesi verme yetkisi OP-KOOP olarak bizede verilmiştir. Bu kapsamda 2019 yılında Bir çok İl'de sınav yaparak 9000 orman işçisine Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmiştir. 2020 yılında da yoğun bir taleple karşılacağımızı umuyorum bu anlamda geçmiş yıllarda edindiğimiz tecrübeler ışığında hem eksikliklerimizi tespit etmek, hem de daha iyi şartlarda sınavlarımızı nasıl gerçekleştirebiliriz, sınav yapıcılarımızın ve sınav görevlilerimizin sorunları dinlemek ve sorunları asgariye ye indirmek amacıyla burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. Umarım burada eksik yönlerimizi tamamlamak, sorunlarımıza cevap aramak ve yeni uygulamaları sizlerle paylaşarak orman köylülerimize ve orman işi yapanlara en iyi nasıl faydalı olabileceğimiz açısından yararlı bir hizmet içi eğitim olacaktır.Hepinize başarılar dilerim'' diyerek konuşmasını sonlandırdı. 3 gün süren hizmet içi eğitim seminerinde,OR-KOOP Genel Müdürü Sayın Erdem KAPLAN, MYB.çalışmaları ve 2019 yılı değerlendirmesi,İdari ve Mali konular,Temel iş Sağlığı ve güvenliği ile Ormancılıkda iş güvenliği teknikleri,Teorik sınav uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Mesleki Yeterlilikte sınav ve Belgelendirme konularında temel kurallar ve olması gerekenler ile yapılmaması gereken hatalar konusunda da MYB. Sınav ve Belgelendirme uzmanı Fatih BİLEN açıklamalarda bulundu. OR-KOOP MYB.Müdürü M.Ünal ÖZDOĞRU, OR-KOOP MYB Sınav ve Belgelendirmede yapılması gerekenler, performans (B1) Sınav uygulamaları konularında katılımcıları bilgilendirdi.                                                              OR-KOOP Sekreteri Sultan AVŞAROĞLU ise Sınav başvuruları,sınav öncesi yapılması gereken hazırlıklar, dökümanlar ve kamera kaydı ile sınav sonrası yapılacak olan işlemler ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşlenen konular üzerinde katılımcıların soruları ve cevaplar bölümü ile devam eden seminer sonrasında katılımcılara eğitime katılım belgeleri takdim edildi.Toplu fotoğraf çekimi ve genel değerlendirme konuşmaları ile Hizmet  İçi Eğitim Semineri sonar erdi. DORUK HABER- Hüdayim GÜLER
OR-KOOP Merkez Birliği, Taşra birlikleri, sınav yapıcı ve görevlileri ile bir araya geldi.

S.S Türkiye Ormancılık kooperatifleri Merkez Birliği (OR-KOOP) tarafından, Antalya/Belek Sher Wood Dreams Resort'da 11-14 Şubat 2020 tarihlerinde yapılan Hizmet İçi Eğitim semineri, OR-KOOP MYB Personeli,sınav yapıcılar,sınav görevlileri,Bölge Birlikleri Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Üç gün süren Hizmet İçi Eğitim seminerinde, OR-KOOP Genel Müdürü Erdem KAPLAN, OR-KOOP MYB.Müdürü M.Ünal ÖZDOĞRU, MYB Sınav ve Belgelendirme uzmanı Fatih BİLEN, OR-KOOP Sekreteri Sultan AVŞAROĞLU konuşmacı olarak görev aldılar.

OR-KOOP Genel Müdürü Sayın Erdem KAPLAN yaptığı açılış konuşmasında..;

'' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca orman üretim, yetiştirme ve bakım işçiliği tehlikeli işler sınıfına alınmış ve Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirilimiştir.

Orman üretim,yetiştirme ve bakım işçiliği Mesleki Yeterlilik Belgesi verme yetkisi OP-KOOP olarak bizede verilmiştir.

Bu kapsamda 2019 yılında Bir çok İl'de sınav yaparak 9000 orman işçisine Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmiştir.

2020 yılında da yoğun bir taleple karşılacağımızı umuyorum bu anlamda geçmiş yıllarda edindiğimiz tecrübeler ışığında hem eksikliklerimizi tespit etmek, hem de daha iyi şartlarda sınavlarımızı nasıl gerçekleştirebiliriz, sınav yapıcılarımızın ve sınav görevlilerimizin sorunları dinlemek ve sorunları asgariye ye indirmek amacıyla burada bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Umarım burada eksik yönlerimizi tamamlamak, sorunlarımıza cevap aramak ve yeni uygulamaları sizlerle paylaşarak orman köylülerimize ve orman işi yapanlara en iyi nasıl faydalı olabileceğimiz açısından yararlı bir hizmet içi eğitim olacaktır.Hepinize başarılar dilerim'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

3 gün süren hizmet içi eğitim seminerinde,OR-KOOP Genel Müdürü Sayın Erdem KAPLAN, MYB.çalışmaları ve 2019 yılı değerlendirmesi,İdari ve Mali konular,Temel iş Sağlığı ve güvenliği ile Ormancılıkda iş güvenliği teknikleri,Teorik sınav uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Mesleki Yeterlilikte sınav ve Belgelendirme konularında temel kurallar ve olması gerekenler ile yapılmaması gereken hatalar konusunda da MYB. Sınav ve Belgelendirme uzmanı Fatih BİLEN açıklamalarda bulundu.

OR-KOOP MYB.Müdürü M.Ünal ÖZDOĞRU, OR-KOOP MYB Sınav ve Belgelendirmede yapılması gerekenler, performans (B1) Sınav uygulamaları konularında katılımcıları bilgilendirdi.                                                              OR-KOOP Sekreteri Sultan AVŞAROĞLU ise Sınav başvuruları,sınav öncesi yapılması gereken hazırlıklar, dökümanlar ve kamera kaydı ile sınav sonrası yapılacak olan işlemler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşlenen konular üzerinde katılımcıların soruları ve cevaplar bölümü ile devam eden seminer sonrasında katılımcılara eğitime katılım belgeleri takdim edildi.Toplu fotoğraf çekimi ve genel değerlendirme konuşmaları ile Hizmet  İçi Eğitim Semineri sonar erdi. DORUK HABER- Hüdayim GÜLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.