Ölçü ve Ölçü Aletleri Periyodik Muayene Başvurunuzu Unutmayın!

Güncel 09.01.2019 - 20:02, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2935+ kez okundu.
 

Ölçü ve Ölçü Aletleri Periyodik Muayene Başvurunuzu Unutmayın!

2019 Yılı Ölçü Ve Ölçü Aletleri Periyodik Muayene Beyanname Başvuruları
2019 yılı Ölçü Aletleri sahipleri Periyodik Muayene ve Damgalama işlemleri için 28 Şubat 2019 gününe kadar Ölçü Aletleri (Tartı Aletleri, Akaryakıt ve Lpg sayaçları, Taksimetre ve Takograf cihazları vb.) için yetkili mercilere beyanname verilmesi gerekmektedir. Akaryakıt satış istasyonlarındaki akaryakıt sayaçları, LPG sayaçları ve Adblue sayaçları veTartım işinde kullanılan Yüksek Çekerli basküller (kamyon kantarı) vb. tartı aletlerinin her 2 (iki) yılda bir yapılan periyodik muayeneleri için (Kütahya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü)’ne, Ticarete konu olan tartım işlerinde kullanılan İmalatçı, Kuyumcu, Eczane ve alışveriş merkezlerinde bulunan teraziler Ticari taksilerdeki taksimetreler ile ticari araçlarda kullanılan takograf cihazları için kullanıcılarının periyodik muayene müracatlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yetkilendirmiş olduğu (Yetkili Muayene Servislerine),  Pazaryerlerinde bulunan tartım işlerinde kullanılan teraziler için bağlı bulunduğu (Belediyelere) beyanname verilmesi gerekmektedir. Elektrik, Su, Doğalgaz sayaçları için Dağıtıcı kurumlar 10 (On) yılda bir, Isı Sayaçları için 5 (Beş) yılda bir kez periyodik muayenesini yaptırmak üzere (Yetkili Muayene Servislerine) Periyodik muayeneler gün esaslı olmayıp, yıl esaslıdır. Ölçü aletinin damgası 2017 yılı ve 2017 yılı öncesi olan tüm ölçü aleti sahipleri başvuru yapması zorunludur. Fiziki yazılı başvurularda 28 Şubat 2019 mesai bitimine kadar, elektronik ortamda yapılacak başvurularda ise 28 Şubat 2019 tarihi saat 23:59 kadar mutlaka başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Aksi halde beyanname vermeyen ölçü aleti sahipleri hakkında 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 15. Maddesinin (c) bendi gereği, idari para cezası uygulamasına gidilecektir. - DORUK
2019 Yılı Ölçü Ve Ölçü Aletleri Periyodik Muayene Beyanname Başvuruları

2019 yılı Ölçü Aletleri sahipleri Periyodik Muayene ve Damgalama işlemleri için 28 Şubat 2019 gününe kadar Ölçü Aletleri (Tartı Aletleri, Akaryakıt ve Lpg sayaçları, Taksimetre ve Takograf cihazları vb.) için yetkili mercilere beyanname verilmesi gerekmektedir.

Akaryakıt satış istasyonlarındaki akaryakıt sayaçları, LPG sayaçları ve Adblue sayaçları veTartım işinde kullanılan Yüksek Çekerli basküller (kamyon kantarı) vb. tartı aletlerinin her 2 (iki) yılda bir yapılan periyodik muayeneleri için (Kütahya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü)ne,

Ticarete konu olan tartım işlerinde kullanılan İmalatçı, Kuyumcu, Eczane ve alışveriş merkezlerinde bulunan teraziler Ticari taksilerdeki taksimetreler ile ticari araçlarda kullanılan takograf cihazları için kullanıcılarının periyodik muayene müracatlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yetkilendirmiş olduğu (Yetkili Muayene Servislerine),

 Pazaryerlerinde bulunan tartım işlerinde kullanılan teraziler için bağlı bulunduğu (Belediyelere) beyanname verilmesi gerekmektedir.

Elektrik, Su, Doğalgaz sayaçları için Dağıtıcı kurumlar 10 (On) yılda bir, Isı Sayaçları için 5 (Beş) yılda bir kez periyodik muayenesini yaptırmak üzere (Yetkili Muayene Servislerine)

Periyodik muayeneler gün esaslı olmayıp, yıl esaslıdır. Ölçü aletinin damgası 2017 yılı ve 2017 yılı öncesi olan tüm ölçü aleti sahipleri başvuru yapması zorunludur.

Fiziki yazılı başvurularda 28 Şubat 2019 mesai bitimine kadar, elektronik ortamda yapılacak başvurularda ise 28 Şubat 2019 tarihi saat 23:59 kadar mutlaka başvuruların tamamlanması gerekmektedir.

Aksi halde beyanname vermeyen ölçü aleti sahipleri hakkında 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 15. Maddesinin (c) bendi gereği, idari para cezası uygulamasına gidilecektir. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.