Muharrem KUBAT'tan Sanatçılara Öğütler

Güncel 18.11.2019 - 18:17, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2258+ kez okundu.
 

Muharrem KUBAT'tan Sanatçılara Öğütler

Eskişehir'den Muharrem KUBAT, günü ve akşamı değerlendirirken, nasihatlerde bulundu. Sanatçılara düşüncelerinizi ipotek ettirmemeleri öğüdünü verdi.
Eskişehir'den Muharrem KUBAT: " Gençken şiir okumak için can atıyordum, bana iki şiir okutsunlar diyordum. Demek ki bu çağ meselesi, şimdi gençler okusun, biz dinleyelim diyorum. 90 yaşındayım, çok sıcak bir karşılama yaşadık, teşekkür ederim. Bundan 20 yıl önce Kütahya ile çok sıcak ilişkilerimiz vardı. Kırgınlığımız yok ama ilişkilerimiz koptu. Bu denli toplantılar kültür iletişimidir, birbirini tanıma, motive etme, birbirini görerek ileriye doğru Türk edebiyatına güzel eserlek vermektir, etkileşim olur. Ahmet ARABACI Arkadaşım Sakarya şiirini okudu, bizi Necip Fazıl'ın da Nazım Hikmet'in de sağcı, solcu olduğu ilgilendirmez. Şiiri şiirse, biz onlara sağcı solcu diye bakmayız, bakmamalıyız. Kafanızı ipotek ettirmeyin. 20 yıl önce Irak'a şiir festivaline gittim. 48 ülkeden insanlar geldi, Muhammer ÖZER gibi değişik tarzlarda şiirler okudular. Kimisi Çoban kıyafetiyle şiir yorumladı. Şiiri renklendirdiler. Musa EROĞLU diyorki "Aşksız şiir suyu alınmış üzüm posası gibidir" diyor. Şiir aşkla başlar, branşlaşır, vatan, millet, din, inanç olarak ama şiir aşktır. Birisi aşk şiiri okuduğu zaman değişik yorumlamamak lazım. Çok güzel üslupta olanlar var. Rebabı yeni gördüm, diğer sazlar da tam usülüne uygun. Sanat bu işte. Rahmetli Sakıp SABANCI, "Eğer ekonomi sanatla taçlandırılmazsa, hiçbir anlamı yoktur" o gazeteyi saklamadığıma üzülürüm. Yeteneklerinizi güzel kullanalım. İdeolojilerden uzak kalalım, elbette bir düşüncemiz olacak; fakat kölesi olmayalım. Tanrının verdiği bu yetenek bize bir hazinedir. Yarı mecnun, vasat zekalı bir insan ne yazabilir ne o sazı çalabilir. Hiç kimsenin kölesi olmayalım" ifadelerini kullandı. - DORUK Fatma Çakır
Eskişehir'den Muharrem KUBAT, günü ve akşamı değerlendirirken, nasihatlerde bulundu. Sanatçılara düşüncelerinizi ipotek ettirmemeleri öğüdünü verdi.

Eskişehir'den Muharrem KUBAT: " Gençken şiir okumak için can atıyordum, bana iki şiir okutsunlar diyordum. Demek ki bu çağ meselesi, şimdi gençler okusun, biz dinleyelim diyorum. 90 yaşındayım, çok sıcak bir karşılama yaşadık, teşekkür ederim. Bundan 20 yıl önce Kütahya ile çok sıcak ilişkilerimiz vardı. Kırgınlığımız yok ama ilişkilerimiz koptu. Bu denli toplantılar kültür iletişimidir, birbirini tanıma, motive etme, birbirini görerek ileriye doğru Türk edebiyatına güzel eserlek vermektir, etkileşim olur.

Ahmet ARABACI Arkadaşım Sakarya şiirini okudu, bizi Necip Fazıl'ın da Nazım Hikmet'in de sağcı, solcu olduğu ilgilendirmez. Şiiri şiirse, biz onlara sağcı solcu diye bakmayız, bakmamalıyız. Kafanızı ipotek ettirmeyin.

20 yıl önce Irak'a şiir festivaline gittim. 48 ülkeden insanlar geldi, Muhammer ÖZER gibi değişik tarzlarda şiirler okudular. Kimisi Çoban kıyafetiyle şiir yorumladı. Şiiri renklendirdiler.

Musa EROĞLU diyorki "Aşksız şiir suyu alınmış üzüm posası gibidir" diyor. Şiir aşkla başlar, branşlaşır, vatan, millet, din, inanç olarak ama şiir aşktır. Birisi aşk şiiri okuduğu zaman değişik yorumlamamak lazım.

Çok güzel üslupta olanlar var. Rebabı yeni gördüm, diğer sazlar da tam usülüne uygun. Sanat bu işte. Rahmetli Sakıp SABANCI, "Eğer ekonomi sanatla taçlandırılmazsa, hiçbir anlamı yoktur" o gazeteyi saklamadığıma üzülürüm. Yeteneklerinizi güzel kullanalım. İdeolojilerden uzak kalalım, elbette bir düşüncemiz olacak; fakat kölesi olmayalım. Tanrının verdiği bu yetenek bize bir hazinedir. Yarı mecnun, vasat zekalı bir insan ne yazabilir ne o sazı çalabilir. Hiç kimsenin kölesi olmayalım" ifadelerini kullandı. - DORUK Fatma Çakır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.